tort - 16118 przepisów (strona:199/1075)

Tort jabłkowy 79

Tort jabłkowy to przekładany 3-warstwowy biszkopt na kruchym spodzie. Bardzo pracochłonne ciasto składające się z kruchego ciasta posmarowanego konfitura oraz wysokiego biszkoptu przełożonego masą budyniową i masą jabłkową. Czas wykonania: 2 h (+ 3 godziny oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki cukru (40 g) 1 cukier waniliowy(...)plackiem biszkoptowym. Wyłożyć masę jabłkową, na nią położyć ostatni placek biszkoptowy i całość lekko docisnąć. Pozostałą masę rozsmarować po górze ciasto i całość udekorować płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami. Tort najlepiej schować do lodówki na minimum 3 h (najlepiej całą noc). Krok po kroku: 1. Przygotować budyń i wystudzić 2. Przełożyć składniki na kruche ciasto do miski 3. Zagnieść ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Dwa ciasta w jednym – sernik marmurkowy na spodzie marchewkowym 115

idealnie pasuje na świąteczny deser. Jeśli lubicie sernik to polecam sernik matcha , który cieszy się dużą popularnością wśród mojej rodzinki. Jeśli lubicie marchewkowe ciasto to zawsze możecie upiec tort marchewkowy z ananasem , a dla miłośników czekolady polecam czekoladowy tort marchewkowy . Ale wracajać do dzisiejszego ciasta to jest to ciasto, które można upiec w prostokątnej formie lub okrągłej, jeśli ciasto(...)zastąpić tort. Dodatkowo polałam ciasto cytrynowym lukrem. Cytryna dodała mu świeżości. W tym cieście są trzy przyprawy korzenne: cynamon, kardamon i imbir. Możecie zastosować wszystkie lub jedynie cynamon. Uwielbiam, kiedy moje marchewkowe ciasto pachnie korzennie! Też tak lubicie? Ciasto sernikomarchewkowe 180 g marchewki 150 g brązowego cukru 150 g pszennej mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka

codojedzenia
TORT SZPINAKOWY 96

Czarujący paletą soczystych barw, zdrowy i słodki zarazem! Taki jest nasz TORT SZPINAKOWY! Nie czekaj i spróbuj już dziś! Artykuł TORT SZPINAKOWY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem 114

zwykłych rzeczy i zielonej nadziei. I żeby ta nudna, cudowna normalność czym prędzej powróciła. Bo niby czemu ma nie powrócić? A gdy przyjdzie chęć na coś słodkiego polecam zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem. Wykwintny, delikatny, prawie jak wiedeńskiej kawiarni. Coś szczególnego na Wielkanoc. Nie przepadam za biszkoptami, które sa dla mnie dość ...nudnym ciastem. Biszkopt orzechowy na pewno taki(...)wianuszek z uprażonych płatków migdałowych i dwa jajeczka z kakao i dekoracja świąteczna gotowa. Chociaż teraz nabrałam chęci na małego zajączka. Ale to już następnym razem :) Wesołego Alleluja! Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem: Biszkopt orzechowy: Składniki: 4 jajka 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 70 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka dobrego kakao

dolcevitainmykitchen
Kostka wiśniowa 74

Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na blachę 23 cm x 33 cm lub odrobinkę większą (ja robiłam w blaszce

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 70

nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego

moj przepis na
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 89

łyżki śmietanki dodać do agaru, wymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 86

gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Torcik kakaowy

moj przepis na
Tort Praga 97

Nazwa tortu nie pochodzi z miasta Praga ale od nazwy rosyjskiej restauracji w której jest serwowany. Tort jest niezwykle popularny nie tylko w Rosji ale na całym świecie. Dla mnie jest znakomity, słodki, czekoladowy, super. Znika szybko z patery, zapewniam. Rosyjski tort. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kostka wiśniowa 89

Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na blachę 23 cm x 33 cm lub odrobinkę większą (ja robiłam w blaszce

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 93

nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego

moj przepis na
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 90

łyżki śmietanki dodać do agaru, wymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 82

gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Torcik kakaowy

moj przepis na
Rocznicowy tort 100

lutego razem z mężem obchodziliśmy 28 rocznicę ślubu. Z tej okazji upiekłam tort. Jako, że nie lubimy kremów maślanych i mas cukrowych robię te na śmietanie z mascarpone i świeżymi owocami. Mam wtedy pewność, że nic się nie zmarnuje. Tak, tak wiem, że do perfekcji mi daleko ale tort jest smaczny i z każdym kolejnym będzie się prezentował jeszcze lepiej(...)Jeśli chcecie przepis to zajrzyjcie do postu. Zapraszam do lektury. Rocznicowy tort

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania