tort z kremem - 4307 przepisów (strona:203/288)

Bananowa rozkosz 500

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o

moj przepis na
beza z kawą i mascarone 171

Tort bezowy to wypiek, który zawsze znika ze stołu w mgnieniu oka a o ostatni kawałek zawsze jest walka. Nie piekę go zbyt często, bo sama nie mogę się od niego oderwać ale tym razem okazja była ważna więc bez bezy nie mogło się obyć. Za kawą na co dzień nie przepadam ale w ciastach ją uwielbiam. Zwłaszcza w połączeniu(...)grubą warstwą kremu z mascarpone. Jeśli lubicie mocno słodkie wypieki to ten torcik na pewno Wam zasmakuje ale ostrzegam- uzależnia! Składniki: na bezę: 8 białek 400 g drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny szczypta soli 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na krem: 350 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort z truskawkami, brzoskwiniami i kremem galaretkowym 140

Składniki: - puszka brzoskwiń - 0,7 kg truskawek Biszkopt ( stąd! ): - 130 g cukru brązowego - 180 g mąki tortowej - 6 jajek - 1 łyżeczka proszku do pieczania - 0,5

Corner With Recipes
Tort Dobosza 164

używa się tylko czekolady deserowe i ponad pół kilo cukru pudru. Ja jedną czekoladę deserową zastąpiłam czekoladą gorzką i dodałam 250 g cukru pudru. Według mnie w takiej wersji tort jest słodki ale nie jest mdły. Co prawda jest z nim trochę pracy i trzeba poświęcić na niego sporo czasu, ale i tak warto go przygotować. Z ciasta powinno się(...)biszkoptów, ale z braku czasu mnie wyszło 7. Składniki: Ciasto: 6 jajek 200 g cukru kryształu 200 g mąki aromat waniliowy Karmel: 100 g cukru kryształu 5 łyżek wody Krem: 2 czekolady deserowe 1 czekolada gorzka 400 g masła 250 g cukru pudru Przygotowanie: 1. Biszkopt: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Na papierze do pieczenia narysować 7 – 8 kół

Mama Gotuje
Tort bezowy Rafaello 246

blachę robiąc trzy okrągłe blaty o średnicy około 22 cm. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy z termoobiegiem przez 1 godzinę i 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru(...)wykładamy drugą część masy i przykrywamy trzecim blatem. Torcik odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aż blaty bezowe zmiękną. Kroimy ostrym niżem najlepiej z piłką. Kategoria: Deser , Torty Tagged: cukier puder , kremówka , likier Malibu , płatki migdałowe , rafaello , serek mascarpone , tort bezowy , tort rafaello , wiórki kokosowe

Mam apetyt na ...
Jaki sernik upiec na święta 1390

taka kombinacja świetnie się sprawdza. Polecam dodatkowo dodać wiśnie w zalewie do czekoladowego musu, a ciasto udekorować czekoladowymi wiórami. Sernik jest bardzo efektowny i z powodzeniem może zastąpić świąteczny tort . Świąteczny sernik pomarańczowy Pomarańcza i czekolada to kolejne świąteczne połączenie, które bardzo lubię w serniku. Pomarańczowy sernik upiekłam na czekoladowym spodzie. Upieczony sernik posmarowałam pomarańczowym curdem. Kiedy curd zastygł pokryłam(...)Jaka jest różnica między czekoladową polewą a ganache, zapytacie? Otóż polewa jest dosyć rzadka i ma za zadanie szybko zastygnąć. Ganache jest o wiele gęściejsze i funkcjonuje również jako krem do przełożenia. Ten sernik jest to prawdziwy rarytas! Podobają się Wam moje propozycje? Narobiłam Wam smaku? The post Jaki sernik upiec na święta appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Tort czekoladowy z musem wiśniowym 169

Jeszcze kilka tortów czeka na publikacje. To jeden z nich. Z okazji urodzin dzieci były 2 imprezy jedna dla znajomych druga dla rodziny jedno z dzieci zazyczyło sobie czekoladowo wiśniowy na jedną a na drugą cytrynowy (juz w krótce przepis). Dekoracj aopłatkiem, którą bardzo sobie chwalę. Ale można go zrobić z różnych innych okazji :) Składniki: Biszkopt: na 1 jajko(...)mąki, 3 dkg cukru, kakao. KremKrem: 1000 ml śmietany, 4 łyżeczki kakao Decomorreno, 2 śmietanfixy, 4 łyżeczki cukru pudru, 1 tabliczka gorzkiej czekolady Poncz: herbata, sok z cytryny, cukier, rum wiśniowy Mus: 1 kg wiśni, cukier puder do smaku Poncz: herbata, cukier, cytryna, rum wiśniowy Przygotowanie:  Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy stopniowo

Państwo Wojtczuk gotują
Wuzetka czy Tiramisu? czyli ciasto marchewkowe z pomarańczowo – śmietankowym wnętrzem, na styl amerykański. American Carrot Tira 209

Kolejny pomysł na to, co można zrobić z ciastem marchewkowym. Na początku zrobiłam standardowe ciasto marchewkowe oblane lukrem. Później przyszedł czas na tort pomarańczowo – śmietankowy , a po torcie stwierdziłam, że czemu nie zrobić ciasta o takim samym składzie :) Muszę przyznać, że bardzo spodobały mi się te marchewkowe wypieki i kto wie, może wkrótce zaskoczę Was kolejnym sposobem na marchewkowe ciasto(...)marchewki, startej na drobnych oczkach ¾ kostki margaryny 1 ½ szklanki cukru 1 duży cukier waniliowy  4 jajka  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 2 szklanki mąki Krem śmietankowy: 800ml śmietany kremówki 30% 4 ½ łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru waniliowego Warstwa pomarańczowa: Duży dżem pomarańczowy (400 – 500g) 3 łyżeczki żelatyny Dekoracja: 1 łyżka gorzkiego kakao 1 łyżka słodkiego

Smakowy Raj
Babeczki makowe z reniferem Rudolfem 250

takim dodatkiem. Niestety przepisu nie wymyśliłam sama tylko podpatrzyłam na stronie Kotlet.tv, jednak jest na tyle fajny, że ze spokojnym sumieniem dziele się nim z Wami :) Dodatkową „wisienką na torcie” jest przepiękne wykończenie babeczki w postaci renifera Rudolfa (podpatrzone na printerest)Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten.Ilość porcji: 16Składniki:2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mleka2/3 szklanki cukru2/3 szklanki(...)mieszamy szpatułką. Powstałe ciasto nakładamy do papilotek do mniej więcej 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na około 25 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy krem: zimną kremówkę miksujemy z mascarpone i cukrem na sztywny krem. Nakładamy przy pomocy szprychy na babeczki. Precelki przecinamy na pół i ustawiamy jako „poroże”. Następnie wstawiamy draże, jako oczy oraz

Kolizje Smaków
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 147

To moje kolejne autorskie ciasto, które stało się hitem wśród mojej rodziny i znajomych! Jest naprawdę obłędne w smaku i skromnie przyznam, że jestem dumna z

Di gotuje
TORT SERCE Z CIASTA KRUCHEGO 158

Małe serduszka z kruchego ciasta w stylu   number cake idealnie sprawdzą się na Walentynki. Składniki: Ciasto kruche: 370 g mąki pszennej 75 g cukru pudru

RAROSSA
PTYSIE Z KREMEM KOKOSOWYM 192

   Ptysie wielu osobom kojarzą się z czymś trudnym i skomplikowanym - podobnie miałam np. z domową roladą. Jednak po pierwszej próbie okazuje się, że to

W kuchni Karmel-itki
Mazurek czekoladowy 221

Jeśli widzieliście już pierwszy w tegoroczny mazurek, to wiecie już pewnie, że zgodnie z moją rodzinną tradycją mazurki wyglądają jak małe torciki – tak je pamiętam

Ciastkozercy
TORT KAWOWY I MOJE URODZINY :) 211

Wczoraj miałam urodziny i z tej okazji wspólnie z moją Rodzicielką upiekłyśmy rozpływający się w ustach tort kawowy. Przepis dostałyśmy wieki temu od Cioci Ani ze Strzelec Krajeńskich (swoją drogą, to ostatnio cały czas wypróbowuję przepisy moich ciotek ;)).Do bitej śmietany dodałyśmy śmietan fixy, których fanką nie jestem (choć i tak są o niebo lepsze od śnieżek, których w ciastach(...)przeboleć nie mogę...przede wszystkim tego chemicznego smaku, jaki po nich pozostaje). Bałam się, że bez usztywniacza kremówka mi się rozpuści. Krem można przygotować też z żelatyną bądź z agar agar. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło

Przepisy Aleksandry
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 239

mojprzepisna.pl | Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne W życiu byście nie zgadli, że to ciasto zawiera fasolę. Zarówno ciasto jak i krem spożywane

moj przepis na
Pan Burak. I jego kremowy koniec. 190

  Zielono-bordowa nać wystaje ponad ziemią. Mości się na grządce, wręcz krzycząc swoją piękną koroną „już dojrzałem, już czas!”. Skoro tak… Podchodzę cicho, aby go

W kuchni Karmel-itki
Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową 284

bardzo słodkie. Jego niewątpliwym atutem jest łatwość i prostota przygotowania, ale także przyjemy smak. Rewelacyjny efekt smakowy otrzymałam, dodając do ciasta galaretkę kawową, która okazała się przysłowiową wisienką na torcie. Bardzo dobrze współgra ze smakiem masy krówkowej i przełamuje jej smak. Polecam ciasto krówkowe bez pieczenia z galaretką kawową, gdyż jego smak długo zostaje w pamięci i z nostalgią wspominamy(...)dodając rozpuszczoną i zimną żelatynę. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i gdy napęcznieje delikatnie podgrzać, aby się rozpuściła (nie gotować). Spód foremki wyłożyć herbatnikami i przykryć je połową kremu z masy krówkowej, na którym ułożyć warstwę herbatników. Herbatniki pokryć tężejącą galaretką kawową i wstawić na 10 minut do lodówki, aby nieco stężała. Na galaretkę wyłożyć drugą część masy

Kuchcik gotuje
Tort "Kokosowy bukiet". 123

Bardzo dziękuję za wszystkie tak miłe komentarze!:) Dziś mam dla Was przepis na pyszny tort o smaku kokosowym, z różą i bezą. Składniki: I. Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki tortowej 1,5 łyżki budyniu waniliowego bez cukru II. Masy: 500 g serka mascarpone 5 łyżek likieru kokosowego 2 tabliczki białej czekolady 1/2 szklanki(...)pieczemy ok. 35 minut. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką.  Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Do masy dodajemy czekoladę i likier. Mieszamy do połączenia składników. Gotowy krem dzielimy na dwie, równe części. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Z 5 białek i szczypty soli ubijamy pianę. Stopniowo dodajemy cukier

DominikaDolci