tort z kremem - 4307 przepisów (strona:212/288)

Tort pistacjowo-kokosowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 194

pory bywało różnie, jednak odkąd spróbowałyśmy surowych i niesolonych pistacji orzechy te wskoczyły na podium ulubionych tego typu przekąsek. Aby podkreślić ich wspaniały smak i jakość, stworzyłyśmy tort, który kolorem i smakiem zachwycił każdego (torcik był zrobiony w minione święta, więc wiele osób miało okazję go próbować). Kochani, na koniec jeszcze apelujemy: nie bójcie się szpinakowych ciast! Zieleninki nie czuć(...)jajka -150g ksylitolu -100 ml oleju -200g mąki ryżowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -100g świeżego szpinaku -2 łyżki soku z cytryny Kokosowy krem -400g twarogu bez laktozy -400g jogurtu naturalnego bez laktozy -ksylitol/erytrytol -4-5 łyżek mąki kokosowej Pistacjowo-kokosowe pralinki -150g pistacji niesolonych i surowych ( pistacje.pl ) -70g wiórków

Candy Pandas
”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 196

nazwą: Wszystkiego najlepszego”. Ciasto jest pyszne – łączą się w nim różnorodne smaki, które znakomicie się komponują: czekolada, kokos, kawa, wiśnie i śmietanka. Jest wysokie, z powodzeniem może zastąpić tort, i dość pracochłonne. Zdecydowanie odpowiednie na specjalne okazje. Gorąco polecam z życzeniami dla babć, dziadków i Agnieszek. Składniki: Biszkopt kakaowy: • 6 jajek – osobno żółtka i białka • 1 szklanka cukru(...)kakao bez cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: • 5 białek • 1 szklanka cukru • 200 g wiórków kokosowych • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: • 300 g masła w temperaturze pokojowej • 6 łyżek cukru pudru • 2,5 łyżki kawy rozpuszczalnej • 50 g zmielonych orzechów włoskich • 3-4 łyżki spirytusu Masa wiśniowa: • 900 g mrożonych wiśni

W mojej kuchni
Tort nutellowo-truskawkowy 181

Tort z truskawkami zatopionymi w galaretce, przełożony musem z nutelli, mascarpone i kremówki na kakaowym biszkopcie. Prawdziwe cudo! Do biszkoptu nie dodajemy proszku do pieczenia, pięknie wyrasta i nie opada. Muszę przyznać, że masa z nutellą jest dla mnie bardzo pozytywnym odkryciem, jest przepyszna. Polecam! Składniki na tortownicę 21 cm: Biszkopt: z przepisu ze strony Kwestia Smaku 4 jajka(...)miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników, żeby nie przebić masy. Dodać żelatynę. Zmiksować krótko.  Pierwszą warstwę biszkopta umieścić z powrotem w tortownicy. Ułożyć na nim warstwę kremu, dobrze docisnąć do ścianek. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania galaretki. Warstwa truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do wystudzenia. Truskawki pokroić

Moja Galeria Smaku
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 532

mojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie

moj przepis na
Ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym i miętą 261

ciasto będzie idealnym kompromisem dla klasycznego tortu w czasie lata. Jest dużo od niego duże lżejsze, a wciąż prezentuje się bardzo "tortowo".  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(...)a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM I MIĘTĄ Składniki na ciasto: - 500 gramów szpinaku rozdrobnionego (około, 450 albo 400 też będzie ok) - 250 gramów cukru - 3 jajka - 150 gramów mąki pszennej - 200 gramów mąki krupczatki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Życie zamknięte w smaku
Tort węgierski z karmelem i bitą śmietaną. 174

cytryny i spirytus. Wlewać stopniowo.Nasączony krążek posmarować dosyć grubo kremem i wtłoczyć wiśnie wcześniej zalane spirytusem. Spirytus spod wiśni wykorzystać do ponczu.Nałożyć drugi krążek, posmarować resztą kremu i ozdobić wiśniami.  Polecam kakao belgijskie marki Van Houten albo holenderskie Deco Morreno.[TUTAJ]. Korzystałem z tego drugiego, ma oprócz doskonałego smak, głęboki ciemny kolor. Karmel Cukier trzcinowy z Mauritiusa(...)Karmel wylewamy cienką strużką  maczając łyżkę,  na papier do pieczenia. Kształt jaki chcemy uzyskać zależy od nas. Pozostawiamy na papierze około 10 minut i zdejmujemy dekorując nasz tort. Możemy również dodać bitą śmietanę. W ten sposób uzyskaną ozdobę, można wykorzystać również przy innych deserach. PS. Tort węgierski jest tortem tylko dla dorosłych i jednak po zjedzeniu ze względu

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto marchewkowo-migdałowe z mlecznym kremem (Torta alle carote e mandorle con crema di latte) 129

SKŁADNIKI Ciasto 300 g drobno startej marchewki 300 g drobno posiekanych migdałów  200 g cukru trzcinowego 80 g m ą ki pszennej   4

La grande e la piccola cuoca
Tort czekoladowy z mascarpone i malinami 258

Moooocno czekoladowy tort z masą na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z dodatkiem malin. Łatwy do przygotowania a efekt jest pyszny, polecam! :) Składniki na tortownicę o śr. 28 cm: (Inspiracja: :" Ulubione przepisy ") Ciasto czekoladowe:  150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 200 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)śmietany 18% 3 łyżki mleka 50 g ciemnego kakao 60 ml mocnej kawy 5 jajek 250 g brązowego cukru  Krem: 600 ml śmietanki 30%  3 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 50 g mlecznej czekolady ok. 350-400 g malin Ponadto: 1 szklanka mocnej herbaty z łyżeczką cukru ok. 30 g mlecznej czekolady   W małym rondelku

Simply Food
Red velvet cupcake 138

Właściwie to nie rozumiem dlaczego w Polsce Red Velvet nie robi furory skoro ciasto jest w naszych barwach narodowych, a ostatnio „patriotyzm” jest na topie. Dzisiaj proponuję tort w wersji mini tj, Red velvet jako cupcake.  Ciasto jest przyrządzone na maślance, a zamiast proszku do pieczenia użyłam sody. Jest bardzo puszyste i wilgotne.  Red Velvet Cupcake(...)kakao 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki maślanki 1 jajko 70 g masła 1 płaska łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka octu 1/2 płaskiej łyżeczki czerwonego barwnika w żelu( użyłam Wiltona) Krem 300 g twarogu sernikowego lub twarożku śmietankowego 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki śmietanki kremówki 36% cukier wanilinowy Instructions Utrzeć masło z cukrami. Dodać jajko, ocet i barwnik, dalej ucierać

Rusty Fork
Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym 209

pajdę świeżego chleba z solidną dawką tej orzechowej przyjemności :) Zdarza się również, że smarowidło to dodaję do ciast i ciasteczek jako nadzienie , składnik masy głównej , czy krem smakowy . Rzadsze jest ogólnie takie zastosowanie masła orzechowego, ale odkąd po raz pierwszy go użyłam jako głównego składnika mojej słodkości, tak do teraz często gości właśnie(...)orzechowe w wypiekach . Tym razem rozgrzewamy piekarniki i tworzymy słodkości z tym aromatycznym smarowidłem w roli głównej! W akcji biorą udział wszelkie babki, ciasta, ciasteczka, muffinki, bułeczki, torty itp. których składnikiem jest masło orzechowe . Dozwolone jest również jego wykorzystanie w deserze na zimno. Ja postawiłam na klasykę, czyli pulchne bułeczki drożdżowe masłem orzechowym obficie nadziane . Do tego

Grunt to przepis!
CIASTO KREMOWE- CZEKOLADOWO- KAWOWE 211

Podobne KREMOWE CIASTO  robiłam jakiś czas temu i bardzo wszystkim smakowało. Dziś w wersji z jasnym biszkoptem, budyniem czekoladowym oraz  kawową pianką. Kawa i

Pani na deser
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i suszonymi figami 280

Składniki:Ciasto czekoladowe:250 g masła250 g mlecznej czekoladyłyżka kawy rozpuszczalnej180 ml mleka120 ml jogurtu naturalnego300 g mąki pszennej70 g kakaoszklanka brązowego cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1

kuchcikownia
Cupcakes masala czaj 158

Cupcakes, cupcakes, cupcakes - moja miłość ;-) Tym razem zapraszam na cupcakes masala czaj inspirowane książką "Sezonowe słodkości. Cupcake Jemma". Babeczka:  125  g mąki pszennej 125

Humanistka w kuchni
Zupa marchewkowa z kolendrą 350

Dzień bez zupy to dzień stracony.  To chyba najlepiej oddaje mój stosunek do pachnących, rozgrzewających, chętnie przeze mnie jadanych (paradoksalnie również latem) zup. Tym razem

Humanistka w kuchni
Cupcakes migdałowo-brzoskwiniowe 176

Wracam na bloga w podskokach. Jak ośmiolatka z lizakiem i warkoczykami na głowie. Biedrona, ogarnij się. Zamiast tortu z tej okazji będą cupcakes. Pachnące migdałami, z miękkimi kawałkami brzoskwiń. Wydają się dość ładne, żeby zaprezentować je podczas wielkiego powrotu (kolejnego) :) Babeczki : Tak jak zawsze: suche składniki mieszamy łyżką w jednej misce. W drugiej misce mieszamy składniki mokre. Zawartości obu misek(...)papilotkami. Napełniamy otwory ciastem do 3/4 wysokości formy. Blaszkę wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 25 min, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem. Krem: Kostkę miękkego masła ucieramy z 6 łyżkami cukru pudru. Dodajemy zmiksowane na mus trzy połówki brzoskwini z puszki i 2 łyżki amaretto. Miksujemy jeszcze przez minutę, do uzyskania gładkiej

wcinaj to