tort lodowy - 152 przepisów (strona:7/11)

DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 190

Lody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem.  Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i

Kuchnia MagdaLeny
Lodowe urodziny 251

owocami i schłodzone soki. To wystarczyło, a solenizantce i gościom bardzo smakowało. Tort śmietankowy z polewą kakaową biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 100 ml soku pomarańczowego do nasączenia masa: […] Artykuł Lodowe urodziny pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Sałatka ze śliwką, awokado i kurczakiem 217

I znowu śliwki. Zaczynam naprawdę dostrzegać ich walory smakowe. Prosta sałatka w sam raz na prawie już jesienne śniadanie.  Produkty na 4 niewielkie porcje. mała

Humanistka w kuchni
Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. 249

Za oknem szare puchacze przysłaniają niebo. Jest ponuro i smutno. Hałdy śniegu leżą na poboczach, chodnikach. Pomimo to, wciąż sypie  z nieba biały puch. Śniegowe

W kuchni Karmel-itki
Malinowa rozkosz 198

50 dag mrożonych malin 200 ml śmietany 30 lub 36% 6 łyżek cukru pudru krokant orzechowy lub czekolada do posypania Maliny miksujemy z połową cukru pudru

Humanistka w kuchni
Góra lodowa 457

wyglądem bardziej od góry lodowej przypomina kaloryfer, ale zwał jak zwał. Szczególny smak nadaje wypiekowi dwukolorowa polewa z mleka w proszku. Ja mleko w proszku uwielbiam – to smak moich ukochanych orzeszków, dlatego ciasto szczególnie przypadło mi do gustu. Całość jest wilgotna, wcale nie za słodka i nasz kaloryfer spokojnie może robić nawet za urodzinowy tort – z przepisu otrzymujemy(...)mniejszej). Pieczemy ok. 30 minut w 180°C (170°C z termoobiegiem). Gotowy biszkopt zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy będzie zimny, przekrawamy go na dwie cienkie części (tak jak tort). Krem maślany: W czasie gdy biszkopt się piecze, możemy przygotować krem. Dwie i pół szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. Do małego naczynia dodajemy dwa żółtka, łyżkę mąki i budynie

Poezja smaku
Ciasta bez pieczenia - E-book (40 przepisów) 121

Premiera mojego pierwszego e-booka! E-book "Ciasta bez pieczenia" zawiera 40 przepisów na różnego rodzaju słodkości, które wykonacie bez użycia piekarnika. Wśród nich znajdziecie przepisy

Kuchnia MagdaLeny
TORTILLA Z KURCZAKIEM 321

danie, bo smakuje rewelacyjnie, a "wisienką na torcie" jest tu sos czosnkowy, którym polewam wszystkie składniki. Bez niego tortilla nie smakowałaby tak bosko:) Jeśli chcecie zatem szybko i smakowicie nakarmić rodzinę (lub tylko siebie :DD) to ta potrawa jest właśnie dla Was:)  SKŁADNIKI (ilość według uznania): tortille (użyłam pszennych) sałata lodowa pomidory ogórek kolorowa papryka cebula czerwona (lub biała

Słodko-Słony Świat Ilony
Lody waniliowo - bananowe ze słonym karmelem i orzeszkami... (bez użycia maszyny) 142

Czas na zrobienie masy lodowej Zimną śmietankę ubiłam mikserem na wysokich obrotach za pomocą końcówki do ubijania piany. Kiedy śmietanka zgęstniała i zrobiła się puszysta, małym strumieniem wlewałam do niej mleko skondensowane.  Całość wymieszałam łyżką. Podzieliłam na dwie części. Banany zmiksowałam na puree. Orzeszki rozdrobniłam i uprażyłam na suchej patelni. Jedną część masy lodowej przelałam do naczynia żaroodpornego (można(...)połowę zmiksowanych  bananów, polałam 3 łyżkami karmelu i wysypałam połowę orzeszków. Wszystko lekko przemieszałam patyczkiem, żeby dodatki które rozłożyłam  wmieszały się do masy lodowej. Resztę zmiksowanych bananów połączyłam z pozostałą masą lodową i wyłożyłam ją na wierzch, następnie polałam tężejącym karmelem. Kilka łyżek zostawiłam do dekoracji. Na koniec obsypałam orzeszkami i zrobiłam fantazyjny wzorek. Naczynie z lodami przykryłam

Kuchnia u Krysi
Smerfny tort o smaku lodowych cukierków! 207

sztuk cukierków o smaku  lodowym 25 ml wody pianki w kształcie smerfów Do małego rondelka włożyć cukierki i wodę, podgrzać je i mieszać do rozpuszczenia. Wykonanie końcowe: Biszkopt przekroić tak, by powstały 3 blaty. Każdy blat uprzednio nasączyć ponczem przygotowanym z cukierków i dopiero przełożyć warstwą kremu. Ścisnąć dobrze ciasto, posmarować cienko kremem tort z wierzchu i po bokach

Poezja Smaków - blog kulinarny
Karpatka z masą budyniowo-śmietanową 1134

Przepis na tradycyjną karpatkę z podkręconą nieco masą budyniową z dodatkiem bitej śmietany. Ciasto pęknie wyrosło a masa wyszła bardzo lekka i puszysta. Tą karpatkę zrobiłam

Słodki Blog
Zdrowa i dietetyczna tortilla 212

Z porcji wychodzi  około 6 tortilli. 2 jajka 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki bazylii pół

Humanistka w kuchni
Coraz bliżej świąt.. PIERNIKOWE MUFFINKI Z LUKREM NA MAŚLANCE. 268

****** Świąteczne dekoracje już zalegają na sklepowych półkach, a w wystawowych oknach  stoją choinki i migoczą kolorowe lampki.  Jeszcze chwila, a dzieci z niecierpliwością będą

W kuchni Karmel-itki
Śmietankowo-jogurtowe lody domowe z nutą mango 201

nutą mango. Idealne, słodka chwila… Spróbujcie. Lody przygotujecie bez maszynki i bez dodatku jajek. Idealny smak i delikatna konsystencja domowych lodów. Nic tylko jeść… Ja swój pyszny lodowy deser podałam rodzinie w delikatnych waflowych kubeczkach, które otrzymałam w ramach dalszej współpracy z Cukieteria.pl . Kubeczki dosłownie rozpływają się w ustach… tak jak i lody Dalsza współpraca z Cukieteria.pl(...)akcesoriów cukierniczych. Już niedługo na blogu kolejne słodkie inspiracje stworzone w ramach współpracy z Cukieteria.pl. Zaglądajcie. Będzie pięknie i słodko Poprzednio w ramach tej współpracy zaprosiłam Was na pyszny tort urodzinowy oraz podwójnie pomarańczową babkę. Dziś polecam Wam pyszne śmietankowo-jogurtowe lody domowe z nutą mango. Składniki: 500 ml śmietanki 30% 2 tubki skondensowanego mleka słodzonego

Słodkie okruszki
Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha 304

dorosłych na dużą blachę . Mięciutki i delikatny biszkopt kakaowy przełożony czekoladową masą budyniową, oblany grubą warstwą polewy czekoladowej z moczonymi w wódce rodzynkami. Przepyszne ciasto z charakterem. Taki tort czekoladowy, ale przygotowany na dużą blachę. Idealny na wszelkie imprezy, dla dużej liczby gości. U nas królował na imprezie urodzinowej. Ciasto jest pyszne, ale sycące. To co zostanie – można zamrozić(...)razu. Taki rodzynkowiec nie jest zmrożony na kamień i można go od razu kroić widelcem. My lubimy kiedy masa maślano-budyniowa nie zdąży zmięknąć. Wówczas mrożony rodzynkowiec, przypomina nam lodowe kanapki :) Tak samo preferujemy rodzynkowca serwowanego prosto z lodówki, niż takiego “odstanego” w temperaturze pokojowej, kiedy to masa budyniowa mięknie. Wy oczywiście podajcie “Ciasto z rodzynkami

Moja Delicja