tort lodowy - 152 przepisów (strona:7/11)

Ciasto góra lodowa bez pieczenia z kremem do karpatki – najłatwiejszy przepis 2450

Przepis na ciasto góra lodowa bije ostatnio rekordy popularności. Też postanowiłam przygotować takie ciacho, ale w wersji najłatwiejszej z możliwych – bez pieczenia, na herbatnikach i

Słodki Blog
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 157

gofrów i naleśników oraz przygotowywania pucharów lodowych i deserów. Może również posłużyć do dekoracji domowych babeczek. Dzięki aksamitnej konsystencji masa łatwo się rozsmarowuje na powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem można nałożyć ją także do rękawa cukierniczego i stworzyć efektowne wzory. W połączeniu z miękkim masłem sprawdzi się także jako krem do tortów, a ze zmrożonej masy można stworzyć pyszne

Zasmakuj Kuchni
Domowe wypieki, czyli książka znanej blogerki Joanny Niedobeckiej - recenzja 92

porad oraz receptur o zróżnicowanym poziomie trudności .  Znajdziemy w niej pyszności całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu - czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy, pralinki, ciasteczka. Jest z czego wybierać! Prawda, że wszystko wygląda apetycznie? Składniki na przedstawione smakołyki

Di gotuje
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 259

przy deserze nie mieszały się zapachy. Przy zawieraniu umowy, sprawdzić , czy desery są wliczone w cenę. Przeważnie jest tylko kawa, herbata i np. lody. Ciasta, owoce i tort należą do nas. No i bardzo dobrze. Zamówimy takie ciasta i w takiej cukierni, które lubimy najbardziej. Ciasta powinny być zróżnicowane gatunkowo( nie powinno być np. ciast tylko z kremem ). Upewnijmy się(...)lody Alaska,  albo płonące kule lodowe z frytkownicy. Dobrym pomysłem, o wiele lepszym od straganu wiejskiego, czy też stołu wiejskiego,  jest zamówienie fontanny czekoladowej . W Polsce jest to nowość, która zaczyna królować na różnych imprezach. W Stanach Zjednoczonych fontanna  znana jest  od dawna. Fontanna czekoladowa wygląda jak kilkupiętrowy tort. Gorąca czekolada spływa kolejno po kaskadach

Kulinarny karnet Christophera
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 152

Lody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem.  Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i

Kuchnia MagdaLeny
Lodowe urodziny 226

owocami i schłodzone soki. To wystarczyło, a solenizantce i gościom bardzo smakowało. Tort śmietankowy z polewą kakaową biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 100 ml soku pomarańczowego do nasączenia masa: […] Artykuł Lodowe urodziny pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Sałatka ze śliwką, awokado i kurczakiem 182

I znowu śliwki. Zaczynam naprawdę dostrzegać ich walory smakowe. Prosta sałatka w sam raz na prawie już jesienne śniadanie.  Produkty na 4 niewielkie porcje. mała

Humanistka w kuchni
Przepisy na świąteczne ciasta i inne słodkości 298

bananowy Tort z topinamburem i czekoladą Tort czekoladowy z solonym karmelem Tort makowy Pijana śliwka Ciasta i inne słodkości: Moczka Ciasto Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Ciasto z kremem chałwowym Kostka kawowa Ciasto miodowe z brzoskwiniami Orzechowe babeczki Ciasto marchewkowe z kremem Cytrynowiec Ciasto Góra Lodowa Ciasto bajeczne Ciasto Kinder Country Ciasto z czekoladą i bananami Słonecznikowiec

Domowa cukiernia Ewy
Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. 212

Za oknem szare puchacze przysłaniają niebo. Jest ponuro i smutno. Hałdy śniegu leżą na poboczach, chodnikach. Pomimo to, wciąż sypie  z nieba biały puch. Śniegowe

W kuchni Karmel-itki
Malinowa rozkosz 179

50 dag mrożonych malin 200 ml śmietany 30 lub 36% 6 łyżek cukru pudru krokant orzechowy lub czekolada do posypania Maliny miksujemy z połową cukru pudru

Humanistka w kuchni
Góra lodowa 393

wyglądem bardziej od góry lodowej przypomina kaloryfer, ale zwał jak zwał. Szczególny smak nadaje wypiekowi dwukolorowa polewa z mleka w proszku. Ja mleko w proszku uwielbiam – to smak moich ukochanych orzeszków, dlatego ciasto szczególnie przypadło mi do gustu. Całość jest wilgotna, wcale nie za słodka i nasz kaloryfer spokojnie może robić nawet za urodzinowy tort – z przepisu otrzymujemy(...)mniejszej). Pieczemy ok. 30 minut w 180°C (170°C z termoobiegiem). Gotowy biszkopt zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy będzie zimny, przekrawamy go na dwie cienkie części (tak jak tort). Krem maślany: W czasie gdy biszkopt się piecze, możemy przygotować krem. Dwie i pół szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. Do małego naczynia dodajemy dwa żółtka, łyżkę mąki i budynie

Poezja smaku
Ciasta bez pieczenia - E-book (40 przepisów) 86

Premiera mojego pierwszego e-booka! E-book "Ciasta bez pieczenia" zawiera 40 przepisów na różnego rodzaju słodkości, które wykonacie bez użycia piekarnika. Wśród nich znajdziecie przepisy

Kuchnia MagdaLeny
TORTILLA Z KURCZAKIEM 306

danie, bo smakuje rewelacyjnie, a "wisienką na torcie" jest tu sos czosnkowy, którym polewam wszystkie składniki. Bez niego tortilla nie smakowałaby tak bosko:) Jeśli chcecie zatem szybko i smakowicie nakarmić rodzinę (lub tylko siebie :DD) to ta potrawa jest właśnie dla Was:)  SKŁADNIKI (ilość według uznania): tortille (użyłam pszennych) sałata lodowa pomidory ogórek kolorowa papryka cebula czerwona (lub biała

Słodko-Słony Świat Ilony
Lody waniliowo - bananowe ze słonym karmelem i orzeszkami... (bez użycia maszyny) 109

Czas na zrobienie masy lodowej Zimną śmietankę ubiłam mikserem na wysokich obrotach za pomocą końcówki do ubijania piany. Kiedy śmietanka zgęstniała i zrobiła się puszysta, małym strumieniem wlewałam do niej mleko skondensowane.  Całość wymieszałam łyżką. Podzieliłam na dwie części. Banany zmiksowałam na puree. Orzeszki rozdrobniłam i uprażyłam na suchej patelni. Jedną część masy lodowej przelałam do naczynia żaroodpornego (można(...)połowę zmiksowanych  bananów, polałam 3 łyżkami karmelu i wysypałam połowę orzeszków. Wszystko lekko przemieszałam patyczkiem, żeby dodatki które rozłożyłam  wmieszały się do masy lodowej. Resztę zmiksowanych bananów połączyłam z pozostałą masą lodową i wyłożyłam ją na wierzch, następnie polałam tężejącym karmelem. Kilka łyżek zostawiłam do dekoracji. Na koniec obsypałam orzeszkami i zrobiłam fantazyjny wzorek. Naczynie z lodami przykryłam

Kuchnia u Krysi
Smerfny tort o smaku lodowych cukierków! 184

sztuk cukierków o smaku  lodowym 25 ml wody pianki w kształcie smerfów Do małego rondelka włożyć cukierki i wodę, podgrzać je i mieszać do rozpuszczenia. Wykonanie końcowe: Biszkopt przekroić tak, by powstały 3 blaty. Każdy blat uprzednio nasączyć ponczem przygotowanym z cukierków i dopiero przełożyć warstwą kremu. Ścisnąć dobrze ciasto, posmarować cienko kremem tort z wierzchu i po bokach

Poezja Smaków - blog kulinarny