Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI.

Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI.

Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI.

Za oknem szare puchacze przysłaniają niebo. Jest ponuro i smutno. Hałdy śniegu leżą na poboczach, chodnikach. Pomimo to, wciąż sypie  z nieba biały puch. Śniegowe góry rosną, rosną i rosną. Tak, jak i chłód, góra lodowa w moim sercu.  Patrzę w okno i zalewa mnie fala smutku.  Dodatkowo temperatura poniżej zera... A ja tu o Meksyku?! A no tak!  Dziś zapraszam na niesamowicie rozgrzewającą zupę, pikantną aż w nosie kręci! Z miseczką pełną tej ostrrej mikstury nawet mrozy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ryby, papryka, wegańskie, wegetariańska, ryba, cebula, deser, desery, torty, tort, ciasto, pomidor, krem, ryba w ciescie, kuchnia meksykańska, czosnek, zupa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, bez pieczenia, zupa meksykańska, ryby w zalewie, zupa krem, zupa warzywna, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto na zimno

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
patison w kuchni, 21 lutego 2013 19:23:29

A mi właśnie zimno. Tak zimno, że po paprykę do sklepu nie pójdę... ;)

Olka, 21 lutego 2013 20:14:58

O tak, idealna zupa na rozgrzewkę, pycha :)

mariszka, 21 lutego 2013 20:24:52

Upieczona papryka to jest fenomen. Taka bardzo upieczona, miękka, słodka, z czarną skórką. CUDO, domyślam się więc, że zupa pyszna :)

GrowingUp, 21 lutego 2013 20:45:58

Z papryki jeszcze nie robiłam!.

grazyna, 21 lutego 2013 20:48:40

ja przyjmuję w ciemno wszystko, co się z ciepłem kojarzy ! Pyszności :)

Aleksandra K, 21 lutego 2013 21:13:35

Już czuje jak mnie gardło piecze :)

toPestka!, 21 lutego 2013 22:56:23

wspaniała:)

teenager ;), 22 lutego 2013 06:42:48

pikantnie , smacznie ;D i ten boski kolor ;)

Kamila, 22 lutego 2013 10:06:40

Gorąco :)

Antenka, 22 lutego 2013 10:44:57

coś pysznego! już sobie wyobrażam jak rozgrzewa taka zupka:) a przy tym ten cudny kolor!boska bez dwóch zdań:)

Marzena, 22 lutego 2013 10:54:32

Czyżby kolejny półfinał?;-) Ależ ta Twoja zupka pachnie:-)

Angie, 22 lutego 2013 13:12:18

Alez pięknie wygląda! Za mną ostatnio chodzi coś piekielnie ostrego...super propozycja!

Karmel-itka., 22 lutego 2013 17:23:27

taak :]ale jeszcze nie wiem, jakie dam propozycje. mam czas :)

Capacitier, 22 lutego 2013 18:15:40

A w dodatku jaki ma genialny, intensywnie czerwony kolor! ;)

Marzena, 22 lutego 2013 23:58:56

Ja też chcę coś z Meksyku dać:-)

Kasia S,, 23 lutego 2013 01:46:46

Mnie wszystko co pikantne gra, jak cholera:DPozdrawiamy serdecznieTapenda

Christopher Konkel, 23 lutego 2013 04:47:19

Smakowita,no i najważniejsze,super na tą zimę.

bielinka, 24 lutego 2013 23:16:11

Pięknie się prezentuje, taka ognista, pewnie tak samo świetnie smakuje! :)

marta-gotuje.pl, 27 lutego 2013 14:39:18

Uwielbiam i przygotowuję bardzo podobnie, ale bez dodatku chili, więc muszę się następnym razem skusić :D

Urszula - Proste potrawy, 28 lutego 2013 19:47:55

Taka zupa na rozgrzewkę w zimne popołudnie w sam raz :)

Patrycja, 2 marca 2013 09:47:32

To danie idealne dla mnie!

MartynCia ^^, 9 marca 2013 22:01:54

mój połówek byłby zachwycony ;)