Prosty mus owocowy 133słodka, raczej kwaskowata i orzeźwiająca, w sam na Walentynkową kolację we dwoje, a i na śniadanie też zostanie ;-) Może również stanowić świetny krem do przekładania tortów, ponadto w wersji zamrożonej sprawdzi się jako deser lodowy. [:Listonic] Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL
moj przepis na
Prosty mus owocowy 131słodka, raczej kwaskowata i orzeźwiająca, w sam na Walentynkową kolację we dwoje, a i na śniadanie też zostanie ;-) Może również stanowić świetny krem do przekładania tortów, ponadto w wersji zamrożonej sprawdzi się jako deser lodowy. [:Listonic] Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL
moj przepis na
Prosty mus owocowy 191słodka, raczej kwaskowata i orzeźwiająca, w sam na Walentynkową kolację we dwoje, a i na śniadanie też zostanie ;-) Może również stanowić świetny krem do przekładania tortów, ponadto w wersji zamrożonej sprawdzi się jako deser lodowy. [:Listonic] Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL
moj przepis na
Prosty mus owocowy 229słodka, raczej kwaskowata i orzeźwiająca, w sam na Walentynkową kolację we dwoje, a i na śniadanie też zostanie Może również stanowić świetny krem do przekładania tortów, ponadto w wersji zamrożonej sprawdzi się jako deser lodowy. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='750 gr owoców leśnych lub innej mrożonki (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru
moj przepis na
Lodowy tort semifreddo czekoladowo-śmietankowy (bez jajek) 446Przepyszny torcik lodowy o smaku czekoladowo - śmietankowym, idealny na panujące obecnie upały. Jest banalny w przygotowaniu, bo nie wymaga użycia maszynki do lodów. Po prostu mieszamy
Domowa Cookierenka Agi
Taco ziemniak 188Taco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane
Kuchnia MagdaLeny
Torcik Lodowy z Precelkami i Masłem Orzechowym 195roztopiły). Wierzch posypać połową precelkowej masy która nam została. Następnie do tortownicy wyłożyć połowę masy lodowej, która nam została, wyrównać i znów posypać kruszonką precelkową, wyłożyć pozostałe lody, wyrównać. Tortownicę wstawić do zamrażalnika na co najmniej 4-5 godzin. 5. Dobrze schłodzony tort lodówy ostrożnie wyjąć z tortownicy, jeśli tort mocno się zmrozi po wyjęciu deseru z zamrażalnika radzę odczekać
Mała Cukierenka
Tort Tortilla 178Tort Tortilla Świąteczne sprzątanie lodówki. Często zostają nam różne warzywa, wędliny czy też sery. Nie marnujmy jedzenia, można wykorzystać na różne sposoby. Proponuje tort, którym również możemy zaskoczyć gości. Składniki: · 4 krążki tortilli · Sałatę lodową · 2 serki śmietankowe ze szczypiorkiem(...)serem. 13. Wyjmujemy brzegi tortownicy i podajemy. 14. Tortillowy tort gotowy. 15. Smacznego
Kulinarna Chwila
Czekoladowo-orzechowy torcik lodowy 222Rewelacyjny śmietankowy torcik lodowy z dużą ilością gorzkiej czekolady i orzechów to świetna propozycja dla fanów zimnych deserów. Składniki: 800ml śmietany 30% 400g gorzkiej kuwertury 200g
Szalona Kuchnia Eweliny
Wiśniowe semifreddo 216Szybki i prosty deser lodowy, nie przesłodzony. Z dodatkiem bezów które można zrobić jak zostaną nam białka. 250 g śmietany kremówki 36 % 2 jajka 7 bezów
wesoła kuchnia
SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 188Prosta, a zarazem bardzo smaczna surówka do obiadu... z sałaty lodowej i świeżych ogórków z dodatkiem szczypiorku oraz koperku, przygotowana na bazie kefiru ze śmietaną. Surówka
Kuchnia MagdaLeny
Lodowy torcik czekoladowy 245lodowa: 2 jajka 2 żółtka 200ml śmietanki łyżka kakao 2 łyżki cukru Dekoracja: 2 wafelki Lusette cappuccino 10g masła czekolada lub polewa czekoladowa Rozpoczynamy od przygotowania bezy. Białka ubijamy na sztywno w misce ustawionej nad naczyniem z gotującą się wodą. Stopniowo dodajemy cukier. Temperatura piany powinna wynosić ok. 60 stopni. Z połowy masy pieczemy spód do naszego tortu(...)robimy serduszka, najlepiej na papierze do pieczenia. Wkładamy je do zamrażarki. Ubijamy na sztywno białka przeznaczone do warstwy lodowej, dodajemy cukier. Oddzielnie ubijamy śmietankę. Łączymy razem bitą śmietanę, pianę z białek, żółtka i kakao. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na spód bezowy. Dekorujemy tort serduszkami, pokrojonym wafelkiem i bezikami. Polewamy roztopioną czekoladą lub polewą. Mrozimy co najmniej 4-5 godzin
Wrzosowa Polana
nadrabiamy zaległości czyli tort czekoladowo-ajerkoniakowy 207żeby go zrobić. Na szczęście z miesięcznym poślizgiem ale udało się w końcu stworzyć zamówienie. Postawiłam tym razem na czekoladowy tort, chyba najczęściej wybierany przez łasuchów każdej wielkości i masę o smaku ajerkoniaka. Moja babcia jak robiła lodowe desery często polewała je właśnie ajerkoniakiem. Zawsze lubiłam ten likier, szczypał po języku ale słodycz zawsze wygrywała
ciastkarnia na kruchym spodzie
Sałatka z boczkiem 195Sałatka z sałatą lodową, pomidorami i czerwoną cebulą, z dodatkiem chrupiącego boczku oraz grzanek, podana z sosem musztardowym na bazie oliwy. Do sosu użyłam zarówno musztardy
Kuchnia MagdaLeny
Lemon curd 217słoiczków, przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Słoiczki z wystudzonym kremem zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Wykorzystujemy do przygotowania deserów, ciast i tortów, a także jako dodatek do gofrów, naleśników, czy tak jak teraz- do deserów lodowych. Zużywamy do 2 tygodni
Kuchnia w czekoladzie