tłuszcz - 4436 przepisów (strona:176/296)

POLSOJA- WSPÓŁPRACA 210

rozwoju prozdrowotne czynniki?  Jeśli tak, to POLSOJA jest właśnie dla Ciebie!Bez obaw , gdyż w składzie wszystkich produktów proponowanych przez Polsoja NIE znjadziecie na pewno :  mięsa, tłuszczu zwierzęcego, żelatyny, jaj, mleka ani pochodnych tych surowców , konserwantów ani cholesterolu . Więcej o produktach Polsoja znajdziecie TUTAJ. Ale przejdzmy do mojej paczki... Oto co zawierała... Pokażę Wam na zdjęciach, są dość

Z Kuchni Do Kuchni
Pomysł na wegetariański obiad z Polsoja 234

opakowanie i..gość sobie to dokładnie przestudiował. Doszedł sam do wniosku- że vege kiełbaski białe Polsoja są wysokiej jakości, i charakteryzują się wspaniałym smakiem oraz niską zawartością cukrów i tłuszczów nasyconych. Kiełbaski mają wysoką zawartość białka , zachwycają nietuzinkowym smakiem i aromatem, idealne dla osób dbających o sylwetkę i zdrowo odżywiających się...a przede wszystkim SMAKUJĄ wybornie i są genialne

Z Kuchni Do Kuchni
Kaszotto z jaglanej na słodko! 166

hmmmmm To będzie dobry dzień! SKŁADNIKI: -1/4 świeżego mango pokrojonego w sporą kostkę KASZOTTO NA SŁODKO Z MIGDAŁAMI: - szklanka kaszy jaglanej - 1 łyżka masła ( w wersji wege, użyj tłuszczu kokosowego) - kardamon, całe migdały - 200 ml mleka migdałowego - 50-100ml wody - cukier lub słodzik W rondelku rozpuść masło, dodaj kaszę (uprzednio dwa razy przelaną na sitku wrzątkiem), dodaj mleko

SMYKWKUCHNI
Dietetyczne ciasto dyniowe 217

halloweenowe potwory :D Dynia ma bardzo mało kalorii, zaledwie 20 kcal na 100 gram i głównie składa się z wody. Jej zaletą jest to, że ma bardzo mało tłuszczu dlatego świetnie nadaje się na diecie. Dania z dynią charakteryzują się niską kalorycznością oraz są lekkostrawne. Składniki: szklanka puree z dyni (około 220 gram, dynię pieczemy przez 25-30 minut

Mango Papaja
Nuggetsy w płatkach kukurydzianych 952

kawałki kurczaka nie dotykały się. Smażymy około 5 min, w zależności od temperatury oleju, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik by odciekł z mięsa nadmiar tłuszczu. Smacznego. The post Nuggetsy w płatkach kukurydzianych appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
Pasztet z pieczonych bakłażanów i drobiu. 153

bakłażanów, które o tej porze roku można kupić w dobrej cenie, i drobiu, głównie podrobów drobiowych. Pasztet jest bardzo kremowy i na pewno nie zawiera aż tak dużej ilości tłuszczu jak pasztety tradycyjne. Składniki: - 350 g ugotowanych podrobów drobiowych lub kurczaka, na którym gotowaliście rosół - 1 duży bakłażan - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - 2 łyżki natki pietruszki - 3 jaja

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe Babeczki z Bitą śmietaną i Mango 178

miksowałam z cukrem na puch. Następnie dodawałam jajka jedno po drugim ciągle miksując. Na koniec ciągle miksując dodawałam na przemian mąkę i jogurt grecki. Ciasto wyłożyłam do foremek wysmarowanych tłuszczem i opruszonych bułką tartą. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone babeczki wyłożyłam na paterę. Babeczki udekorowałam ubitą śmietaną kremówką, na wierzch położyłam mango

Blondynka Gotuje
Owsianka z jagodami goji 135

Kolejna odsłona owsianki, która chyba mi się nie znudzi! ;-) Składniki: - 200 ml mleka 0% tłuszczu - 3 łyżki płatków jęczmiennych - 2 słodziki - łyżka jagód goji - łyżka płatków migdałowych - gruby plaster mango - koniecznie dojrzałe Na mleku ugotuj płatki, minimum 12 minut. Przełóż do miseczki, dodaj resztę składników! Mnnniammmiiiii! Dzień dobry

SMYKWKUCHNI
Tarta biszkoptowa z masą jogurtową 207

jego całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka i ubijać. Dodać proszek do pieczenia i powoli przesiane mąki. Wszystko wymieszać bardzo delikatnie łyżką w jednym kierunku. Blachę do tarty wysmarować tłuszczem i obsypać kaszą manną. Wylać na nią masę piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 25- 30 minut . 1 galaretka 1/2 szkl wody 650 ml gęstego jogurtu  Galaretkę

Moje domowe kucharzenie
Chleb żytnio-gryczany z suszonymi pomidorami 199

przesiać mąki, dodać oregano, bazylię, sól i pokrojone pomidory. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką. Naczynie przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. W tym czasie formy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Jeśli używacie foremek silikonowych pomijacie ten krok. Ciasto przelać do keksówek, wyrównać i odstawić do wyrośnięcia na ok 30 minut. Piekarnik rozgrzać

Ze smakiem i z pasją
Kiełkująca sałatka z łososiem na pesto 186

miksujemy. Dolewamy olej Kujawski czosnek i bazylia oraz olej rzepakowy. Dodajemy ser, doprawiamy solą, pieprzem i ponownie miksujemy. Kiełki podsmażamy i przekładamy na papierowy ręcznik, do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Na talerzu układamy listki mięty, bazylii, rukli, dodajemy pomidory pokrojone w paski . Nakładamy pesto, na którym układamy połowę łososia skórką do góry. Całość posypujemy kiełkami i dokładamy kiwi w plasterkach

Moniki Smakołyki
NALEŚNIKI. PO PROSTU. 331

czym za pomocą drewnianych szpatułek  lub widelca przewracam placek na drugą stronę. Chwilę smażę, po czym zdjemuję z patelni i układam na ręczniczku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Z każdym następnym naleśnikiem postępuję tak samo. Najbardziej lubię naleśniki z zimnym jogurtem, posypanym cukrem  lub z odrobiną dżemu owocowego. Oczywiście, można zrobić również wytrawne nadzienie - przepis jest uniwersalny

W kuchni Karmel-itki
Gulasz rybny 207

godziny. Pora, cebule i paprykę oczyścić, drobno poszatkować i zeszklić na oleju. Dodać listek laurowy, sos, podlać wodą i dusić do miękkości. Rybę obtoczyć w mące i obrumienić na tłuszczu. Dodać do porów z cebulą i dusić do miękkości na małym ogniu

Moje domowe kucharzenie
Racuchy drożdżowe 366

minutach ubijamy i delikatnie dodajemy pianę z białek. Ponownie odstawiamy i po okołu 20-25 minutach rozgrzewamy na dużej patelni 3-4 łyżki oleju. Nakładamy łyżką maczaną w tłuszczu porcje ciasta i smażymy racuchy na rumiano z obu stron. Usmażone układamy na ręczniku papierowym rzędami, opierając jeden o drugi. Racuchy drożdżowe podajemy posypane cukrem pudrem, owocami, konfiturami lub z powidłami

Poezja smaku
Mielone zraziki nadziewane porem i papryką 225

małym ogniu. Dodać pozostałą paprykę. Dusić chwilkę.  Do przygotowania tej potrawy użyłam oleju rzepakowego Olandia  tłoczonego na zimno. Jest w 100% ekologiczny i ma wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych, pozwalających utrzymać właściwy poziom cholesterolu we krwi. Olej świetnie sprawdza się podczas smażenia w wysokich temperaturach i w głębokim oleju. Jest łagodny w smaku i ma neutralny zapach. U mnie

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania