tłuszcz - 4436 przepisów (strona:172/296)

Murzynek z serem 370

żółtek, żółtka dodać masy kakaowej wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wkręcić do masy. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. MASA SEROWA Ser zmielić trzykrotnie. Do miski przełożyć margarynę, utrzeć z żółtkami i cukrem. Następnie dodać ser i mąkę, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać

Kuchnia Danusi
Sernik na zimno 186

szkl żelatyna - 4 łyżki WIERZCH CIASTA galaretka truskawkowa - 2 opak wiśnie do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Masa orzechowa herbatniki zmiksować blenderem, dodać orzechy i margarynę, zagnieść masę. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę masę orzechową, dobrze docisnąć ręką. MASA SEROWA Ser i śmietanę zmiksować blenderem, dodać cukier, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzoną dodać do sera, zmiksować. Odłożyć 4 łyżki

Kuchnia Danusi
Zupa krem z jarmużu 158

woda - 1,5 l cebula - 1 szt PRZYGOTOWANIE: Warzywa obrać, opłukać pokroić w kostkę. Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić. Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Do garnka wlać wodę, osolić zagotować. Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę , obrany czosnek , cebulę i przyprawy , gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut. Zupę zmiksować

Kuchnia Danusi
Muffiny jogurtowe z jagodami 180

cukier waniliowy, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać do masy jogurtowej ostrożnie wymieszać. Wsypać jagody do ciasta i lekko łyżką zakręcić ciasto. Formę na muffiny wysmarować tłuszczem i wyłożyć 3/4 ciasta do foremek. Nagrzać piekarnik do 180 stop.Włożyć foremkę z ciastem do piekarnika i piec ok. 25 minut. Za pomocą patyczka należy sprawdzić czy muffiny już się

Kuchnia Danusi
Pleśniak z dżemem porzeczkowym 433

porzeczkowy - 1 słoik PRZYGOTOWANIE: CIASTO   Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć na 1 godz. do zamrażalki. Jedną część ciasta zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem blachę.   MASA BUDYNIOWA  2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotującego się mleka, energicznie mieszając do zgęstnienia

Kuchnia Danusi
Muffiny z czerwonymi porzeczkami 188

cukier dokładnie utrzeć. Następnie ucierając dodawać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Przesiać mąkę do ciasta, ucierając na wolnych obrotach. Formę do muffin wysmarować tłuszczem, napełniać ciastem foremki do 2/3 wysokości. Porzeczki umyć, osączyć, usunąć szypułki. Posypać porzeczkami wierzch muffinek. Formę z ciastem ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w 175 stop.przez

Kuchnia Danusi
Ciasto Shrek 359

żółtek. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i po jednym żółtku, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec 30 minut w 180 stop. MASA BUDYNIOWA do garnka wlać 1,5 szkl pysia, dodać 1 łyżkę cukru zagotować. Pozostały sok wymieszać z 3 budyniami, wlać na gotujący się

Kuchnia Danusi
Milky Way 408

opakowanie pakowanie PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop. Ciasto przekroić wzdłuż na pół.  MASA  Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać ostudzone

Kuchnia Danusi
Biszkopt z jabłkami 159

puszystą masę Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do masy żółtkowej, wymieszać. Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wmieszać do masy żółtkowej. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy(25x40). Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. MASA Wlać wodę do garnka, dodać cukier, zagotować. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, przecisnąć przez kratkę do sałatki, powstanie równa krateczka. Wrzucić

Kuchnia Danusi
Kostki w polewie czekoladowej i kokosie 424

gotowa polewa, 400 g wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Mąkę wysypać do miski, dodać masło miód, proszek do pieczenia i cukier, zagnieść ciasto.   Brytfannę do pieczenia ciasta wysmarować tłuszczem.  Ciasto wyłożyć do brytfanny, włożyć do piekarnika, piec w 180 stop. przez około 40 minut.   Upieczone ciasto kroimy na kawałki, zanurzamy kawałki ciasta w rozpuszczonej polewie czekoladowej

Kuchnia Danusi
Kawuś 355

sztywno.  Do ubitej piany stopniowo dodawać po jednym żółtku, ubijając. mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.  Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach (40x25), piec ok.30 minut w 175 stop. BISZKOPT II  Przygotować według przepisu na biszkopt I dodając 2 łyżki kakao. PONCZ  Wodę wlać do garnuszka, dodać cukier

Kuchnia Danusi
Kaszubski chleb na podmłodzie 176

miejsce. Do tym czasie dodać mąkę pszenną, wolę, sól i mleko.  Wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie.  Dodać smalec i ponownie wyrabiać przez 3 -4  minuty, aż tłuszczę się wchłonie.  Ciasto przykryć i odstawić na około 20 - 30 minut.  Następnie uformować bochenek, przełożyć do kosza i odstawić do wyrastania na około godzinę.  Do piekarnika wstawić

Sto kolorów kuchni
Szwedzkie pulpeciki Köttbullar 193

stopni piekarniku przez około 20-25 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy klopsiki, obracając je co jakiś czas przez około 12- 15 minut. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i odkładamy na bok. Na patelnię, na której smażyły się klopsiki wlewamy bulion, dodajemy dżem z borówek i mieszamy. Dodajemy śmietanę i lekko zagotowujemy, przez około 5 minut gotujemy

Mania Gotowania
Surówka z czerwonej kapusty 170

Surówek nigdy dość. Polecam dzisiaj jedną z nich. SKŁADNIKI  ok. 1 kg czerwonej kapusty , 2 cebule  2 łyżki tłuszczu, olej lub masło,  1 liść laurowy ,  1 łyżeczka jagody jałowca,  1 laska cynamonu ,  200 ml czerwonego wina,  6 łyżek octu,  około 3 łyżki cukru, sól , 2 kwaśne jabłka , ewentualnie 1 łyżeczka mąki kukurydzianej

W kuchennym oknie Ewy
Brzoskwiniowy tort 128

proszkiem do pieczenia. Kolejno dodajemy kakao i ucieramy mikserem na wolnych obrotach. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i ostudzoną wlewamy do ciasta na biszkopt. Takie ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 25-30 minut. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Robimy nasączenie i nasączamy biszkopty. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i śmietan fix. Następnie

Aga w kuchni