tarta - 42848 przepisów (strona:858/2857)

Pulpety w sosie z polnych pomidorów 100

przyprawić w zależności od preferencji. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g karkówki wieprzowej 1,5 cebuli 1 jajko 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania olej do smażenia ok. 10 średniej wielkości pomidorów kilka łyżek śmietany 30% 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka majeranku(...)koperku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso zmieliłam z połową cebuli w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko. Dodałam musztardę, majonez i bułkę tartą. Przyprawiłam mięso do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Z masy uformowałam nieduże pulpety i obtoczyłam je w mące pszennej. Pulpety obsmażyłam

Waniliowe Improwizacje
Kotlet genewski 4519

preferencji, my oczywiście na ostro ) 4 plastry serka topionego z szynką ( Hohland, Lactima lub inny ) 4 płaskie łyżeczki miodu 4 płaskie łyżeczki czosnku granulowanego sól do smaku bułka tarta do obtoczenia 2 jajka Filety z kurczaka, każdy przekrój na pół, tak aby uzyskać dwa płaty. Każdy płat mięsa, posmaruj jedną łyżeczką miodu, posyp łyżeczką czosnku i papryki, oraz(...)solą do smaku. Ułóż złożony plaster sera, tak aby nie wyciekł i zamknij dwa płaty filetu ponownie, żeby znowu utworzyły jednolitą pierś Obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej mocno dociskając, tak aby się nie rozpadły. Czynność powtórz dwukrotnie. Smaż na oleju, dość głębokim na złoty kolor z obu stron Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Brak klepania

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone z żółtym serem 112

nieduże kawałki żółtego sera 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka bułki tartej 1/4 cebuli 1 łyżka mleka sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania kotletów tłuszcz do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam je na oko solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę

Waniliowe Improwizacje
Kotlety mielone po włosku 156

cebula mała 1 jajko 10 pomidorów suszonych z oleju 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii szczypta rozmarynu oliw z oliwek bułka tarta do panierki Jak zrobić kotlety mielone po włosku: Zaczynamy od przygotowania kajzerek. Bułki moczymy w mleku, a kiedy wchłoną płyn i staną się miękkie, miksujemy je. Następnie do miski przekładamy(...)startą na tarce cebulę, parmezan, posiekane pomidory suszone. Następnie doprawiamy: dodajemy przyprawy: oregano, bazylię, rozmaryn, sól, pieprze, wyrabiamy chwilę masę. Potem z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej. Na końcu na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę i układamy na niej kotlety. Finalnie smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Kotlety mielone po włosku pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Gołąbki inaczej 409

świeżym pieczywem.     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g ryżu (1 woreczek) 250g białej kapusty 1 niewielka marchewka 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia gołąbków olej do smażenia 250ml bulionu 150ml passaty pomidorowej (przecieru) 2-3 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek(...)oraz marchewkę i wszystko smażymy rzez około 2 minuty ciągle mieszając. Całość odkładamy do przestudzenia. Do miski przekładamy mięso mielone, ryż, kapustę z patelni i wbijamy jajka *** *** Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy – do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy formujemy owalne gołąbki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy gołąbki

Blog z Apetytem
Sałatka z mięsnymi kuleczkami 127

warzyw kupnych. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kulki mięsne: ok. 200g mięsa mielonego 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz do smaku łyżeczka sosu sojowego 0,5 łyżki bułki tartej mąka do panierowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pozostałe składniki: 8 dużych liści sałaty masłowej pęczek rzodkiewek 1 większy pomidor 0,5 cebuli ok. 1 łyżeczka ziaren słonecznika 1 łyżeczka majonezu(...)kilka kropel soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam go do smaku solą i pieprzem oraz sosem sojowym. Dodałam majonez i bułkę tartą i wymieszałam wszystkie składniki na jednolitą masę mięsną. Z masy formowałam małe kuleczki i panierowałam je w mące pszennej. Następnie usmażyłam je na patelni na oleju i wyłożyłam

Waniliowe Improwizacje
Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone 110

kotletów) Mięso mielone z indyka 400-500 g Bułka Kajzerka  Żółtko Cebula mała Czosnek ząbek Natka pietruszki 2 łyżki Koperek łyżka Sól Pieprz Panierka: mąka, jajko, bułka tarta Przygotowanie: Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki(...)oraz koperek posiekany. Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko razem wyrobić ręcznie do połączenia się składników. Uformować kotlety lekko zwilżonymi dłońmi i panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.  Podawać z ulubionymi dodatkami. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego! Zapraszam was również

Kulinarne przygody
Krokiety z białą kapustą 404

Myślę, że zdałam egzamin, a Mamie przesyłam buziaki! Krokiety z białą kapustą / 10 krokietów Składniki: 10 naleśników, według przepisu, podany jest tutaj 1 mała główka białej kapusty bułka tarta 3-4 jajka sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Smażymy naleśniki według podanego powyżej przepisu (w składnikach znajdziecie link do przepisu). Białą kapustę szatkujemy, odcinając twarde części(...)wykładamy na deskę. Białą kapustę nakładamy na cały naleśnik.  Następnie zakładamy do środka dwa boki przeciwległe i zwijamy całego naleśnika. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Powtarzamy, aż do ostatniego naleśnika. Całość smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu, z każdej strony, aż będą chrupiące z zewnątrz. Najlepsze są na ciepło

Moja smaczna kuchnia
Imprezowy Indyk 137

Pieprz ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Całą powierzchnię każdego kawałka(...)mięsa smarujemy cienko serkiem topionym. 3.   Układamy plasterek szynki i plasterek sera żółtego. 4.   Składamy w kształt kopertek. 5.   Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 6.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 7.   Danie gotowe. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Pulpety duszone z marchewką i porem 158

ryżem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g schabu wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1 płaska łyżeczka przyprawy włoskiej 1 płaska łyżka majonezu 2 płaskie łyżki bułki tartej ok. 100ml zimnego mleka sól, pieprz do smaku mąka owsiana do panierowania pulpetów olej do smażenia łyżka masła 2 marchewki 1 mały por listek laurowy 3-4 kulki ziela angielskiego(...)się trochę zezłociły. Mięso umyłam i osuszyłam. Pokroiłam na cienkie kawałki i zmieliłam w maszynce do mięsa razem z połową cebuli. Do zmielonego mięsa dodałam jajko, majonez, bułkę tartą, mleko, przyprawę włoską, sól i pieprz i wyrobiłam wszystko dokładnie ręką na jednolitą masę mięsną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z masy formowałam kulki o wielkości mniej więcej piłeczki do ping

Waniliowe Improwizacje
Kotleciki rosołowe 106

małe jajko 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku 0,5 łyżeczki majeranku mąka pszenna do panierowania olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Z podudzi oddzieliłam mięso. Skóry i kości odrzuciłam. Mięso zmieliłam razem z marchewką i cebulą w maszynce do mięsa. Dodałam jajko, majonez, musztardę, bułkę tartą (1-2 łyżki w zależności

Waniliowe Improwizacje
Ryba po japońsku 119

Składniki: ok. 500g filetów z morszczuka argentyńskiego (może być też inna ryba) 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe średniej wielkości 1,5 cebuli 2-3 jajka bułka tarta do panierowania sól, pieprz przyprawa do ryby sok z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zalewa: 1szkl. wody 0,5szkl. cukru 150ml ketchupu (użyłam z cukinii) 100g koncentratu pomidorowego 2 łyżki(...)używacie świeżej ryby należy oczywiście pominąć ten etap. Rozmrożone filety skropiłam sokiem z cytryny. Oprószyłam je solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Następnie opanierowałam w roztrzepanych jajkach i bułce tartej i usmażyłam na rumiano na oleju. Usmażone ryby wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikami papierowymi i odstawiłam.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paprykę czerwoną umyłam, osuszyłam, wycięłam gniazdo nasienne i pokroiłam

Waniliowe Improwizacje
Pyzy z soczewicą 98

soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na farsz: 0,5szkl suchej soczewicy płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz szczypta majeranku szczypta słodkiej papryki w proszku 1 cebula 1 łyżka bułki tartej olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotowane i wystudzone (najlepiej z dnia poprzedniego) zmieliłam w maszynce do mięsa. Rozłożyłam je równomiernie w misce i podzieliłam(...)Cebulę wymieszałam z przyprawami, chwilę przesmażyłam i dodałam do soczewicy. Farsz zblendowałam na jednolitą masę. Można też zmielić w maszynce lub pozostawić bez mielenia. Zmielony farsz wymieszałam z bułką tartą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z ciasta odrywałam nieduże kawałki. Spłaszczałam je w dłoniach. Na środek układałam po łyżeczce farszu i zlepiałam brzegi formując okrągłe pyzy. Pyzy odkładałam na deskę

Waniliowe Improwizacje
Litwa - Cepelinai su morkomis (Cepeliny z marchewką) 107

porcje): - 1 kg startych na najdrobniejszych oczkach ziemniaków  - 0.5 kg gotowanych ziemniaków - 200 g marchewki - 1 łyżka oleju  - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka maku - 1 łyżka bułki tartej  - sól  - olej (do gotowania i serwowania) - kilka łyżek mąki do obtoczenia przed gotowaniem Przygotowanie: 1) Ziemniaki obieramy (0.5 kg), gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i robimy purée(...)samym dole powinna osadzić się skrobia. Dodajemy ją do ziemniaków. Dokładnie mieszamy purée ze startymi ziemniakami, aż powstanie jednolita masa. 4) Do marchewki dodajemy olej, cukier, mak i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. 5) W dużym garnku zagotowujemy wodę. Dodajemy trochę soli i oleju. 6) Z ziemniaków formujemy okrągłe placki wielkości dłoni. Na środek nakładamy odrobinę farszu, zlepiamy brzegi

Roślinożerni urlopowicze

Proponowane wyszukiwania