schabu bez kości 200 g pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki kilka plasterków sera 1 duże jajko lub 2 małe sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać cebulę i paprykę(...)plastry jak na tradycyjne schabowe. Rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Jajko wybić na talerz, rozbełtać widelcem. Kotlety obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej i włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Jak schabowe z jednej strony się zrumienią, przewrócić na drugą stronę. Na tej usmażonej położyć usmażone warzywa (paprykę, cebulę, pieczarki). Przykryć kawałkiem żółtego
Danka Pichcisosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 jajek 200 g pieczarek 50 g żółtego sera 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 nieduża cebula sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. 5 jajek ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną(...)Dodać przestudzone pieczarki. Wbić surowe jajko. Dodać mąkę. Wymieszać na jednolitą masę. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 4. Z przygotowanej masy formować nieduże kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Usmażone przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcioleju. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 kajzerka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek 1 łyżeczka musztardy (ja użyłam rosyjskiej) bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sos: 1/2 l bulionu warzywnego 1 łyżka musztardy 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30% lub 18% 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku szczypiorek(...)miski, dodać jajko, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, wyciśniętą kajzerkę. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Wyrobić na jednolitą masę. Następnie zwilżonymi dłońmi formować nieduże klopsiki. Obtoczyć je w bułce tartej. Obsmażyć na rozgrzanym oleju. 3. Klopsiki zalać bulionem tak, aby całkowicie były przykryte płynem (w razie potrzeby można dolać wody). Gotować na małym ogniu około 10 minut. 4. Śmietankę
Danka Pichcimięsa mielonego z indyka - 2 cebule - 2 jajka - przeprawy (sól, pieprz, czosnek, ostra papryka) - 4 łyżki bułki tartej - 2 łyżki oleju Bułkę moczymy w mleku, po czym łączymy ją z mięsem, posiekaną drobno cebulą, jajkami, przeprawami i bułka tartą. Całość dokładnie mieszamy, następnie formujemy kulki, które układamy na brytfance nasmarowanej olejem. Pulpety pieczemy około 40 minut, obracając
Związek na patelnigrzybami robię często lecz na święta aby wzmocnić ich grzybowy smak do panierki wsypuję zmielone suszone grzyby. Panierka w proporcjach 15/20 gramów suszonych grzybów + 150 gramów bułki tartej jajko wymieszane z 2/3 łyżkami wody Ciasto na naleśniki ok. 2 szklanki mąki pszennej ok.1 szklanka mleka ok.1 szklanka wody może być gazowana 2 jajka(...)magi ale to już według uznania. Całość mieszamy. Gotowy farsz rozkładamy równomiernie na naleśniku, boki zawijamy do środka i zwijamy w rulon. Suszone grzyby mielimy i mieszamy z bułką tartą. Następnie panierujemy i smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu. Musimy bardzo uważać aby się nie przypaliły panierka z suszonymi grzybami szybko ciemnieje podczas smażenia. Smacznego
Andzia Pichciszklanki bułki tartej · ½ kg pieczarek · 2 mozzarelle Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną połówkę cebuli. 2. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i razem wyrabiamy masę mięsną. 3. Dłonią robimy
Kulinarna Chwilapłaskiej łyżeczki soli 1 szklanka letniej wody składniki na farsz: 200 gram suszonych borowików Leśne Skarby 1 cebula 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 1 łyżka masła pęczek natki pietruszki dodatkowo: ok 500 ml oleju do smażenia pierożków Przygotowanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, w środku(...)wodę, wbijamy jajko, dodajemy sól. Zagniatamy ciasto. Farsz: Grzyby gotujemy około 30 minut. Ugotowane grzyby odcedzamy i mielimy w maszynce lub innym malakserze. Dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą, jajko. Mieszamy. Na maśle podsmażamy cebulę, następnie dodajemy nasz farsz grzybowy i smażymy razem na wolnym ogniu przez 10 min. Studzimy. Przygotowane ciasto, wałkujemy bardzo cienko, wykrawamy
Życie zaczyna się w kuchnikapusty pekińskiej · ½ torebki ryżu · ½ pęczka szczypiorku · Bułka tarta do panierki · 2 jajka · Papryka ostra · Sól · Olej(...)Doprawiamy paprykę oraz solą, dokładnie mieszamy . 6. Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 7. Zwijamy w roladki. 8. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. 9. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 10. Roladki gotowe
Kulinarna Chwilatarta, jajko do panierowania. Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy na dowolnej wielkości kawałki przyprawiamy solą, obtaczamy w mące lub panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Warzywa obrać. Cebulę kroimy w półplasterki. Pozostałe warzywa na zapałkę. Cebulę krótko podsmażamy na oleju następnie dodajemy warzywa pokrojone na zapałkę dodajemy ziele angielskie
Andzia Pichcidrobiowego 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 1/2 kg podgrzybków/prawdziwków 2 cebule 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki do dekoracji 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety
Szefowa kuchnijest przepyszne. Spróbujcie sami. U mnie z masą śnieżkową i galaretką. Składniki (blaszka 24x28cm): Ciasto: 1 duża pomarańcza 5 jajek 1/2 szklanka cukru 1 łyżka kakao 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych orzechów Masa śnieżkowa: 1 dowolna galaretka + 1/2 szklanki wody 2 opakowania śnieżki 1 szklanka mleka Dodatkowo(...)lekkiego stężenia. Śnieżkę ubić z zimnym mlekiem, dodać tężącą galaretkę, zmiksować. 4. Przełożyć ciasto: połowa biszkoptu - 1/3 masy śnieżkowej - okrągłe biszkopty - tężąca galaretka - masa śnieżkowa - biszkopt pomarańczowy - masa śnieżkowa - tarta czekolada 5. Ciasto włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego
Kuchnia domowa Ani