tarta - 42848 przepisów (strona:848/2857)

Bigos cygański 629

aromatycznym sosie pomidorowym duszone z warzywami. Bardzo smaczne i rozgrzewające danie dla całej rodziny. Polecam!       Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 300g pieczarek 1 cebula 1/3 główki kapusty(...)szklanki pikantnego ketchupu opcjonalni 1/3 szklanki bulionu lub wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia       *** Do mielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron

Blog z Apetytem
roladki ziemniaczane ze szpinakiem w waflu 154

małe jajko 40 g mąki ziemniaczanej 250 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego 2 ząbki czosnku sól, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa dodatkowo: 1 jajko mąka orkiszowa lub pszenna bułka tarta wykonanie: Na patelni podsmażamy szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą oraz gałką muszkatołową i smaży, aż nadmiar wody wyparuje. Do gorących ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko, doprawiamy pieprzem(...)grubej kratce). Pod wpływem ciepła wafel powinien zmięknąć. Na ziemniaki wykładamy szpinak. Całość zwijamy w roladę. Kroimy na ok. 2 cm kawałki. Każdy panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rumiano. Podajemy np. z mięsem duszonym, pieczonym

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety mielone ze szpinakiem 195

mięsa mielonego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka + mleko / woda do namoczenia 1-2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku 1 mała cebulka suszony majeranek bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Szpinak rozmrozić, udusić na patelni(...)szczyptą soli. 2. Kajzerkę namoczyć, następnie odcisnąć. 3. Cebulkę drobniutko posiekać. Czosnek zmiażdżyć. 4. Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać, najlepiej ręką. 5. Formować kotleciki. Panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem serowym 182

często, przyprawiam. Wlewam sos meksykański, pomidory z puszki. Gotuję kilka minut, próbuję, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Sos: serowo-śmietanowy w misce mieszam rózgą kuchenną jajka, śmietanę i tarty ser, doprawiam solą i pieprzem, dodaję gałkę muszkatołową. Do naczynia żaroodpornego na wcześniej wyłożony makaron wykładam równomiernie sos mięsno-warzywny, polewam całość sosem serowo-śmietanowym. Piekarnik nagrzewam

Zasmakuj Kuchni
Placek do Barszczu 177

pieczarek ·        2 kostki rosołowe ·        Jajko ·        1/3 szklanki bułki tartej ·        5 jajek ugotowanych na twardo ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej(...)dodajemy starte na tarce o dużych oczach pieczarki oraz kostki rosołowe. 4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy. 5.   Mięso przekładamy do miski, solimy, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, starte na tarce ugotowane jajka oraz ostudzone grzyby. 6.   Wszystkie składniki dokładanie mieszamy i wykładamy na podpieczony placek. 7.   Drugie placek rozwałkowujemy i układamy na wierzch

Kulinarna Chwila
Ziemniaczane kotlety z groszkiem, szpinakiem i mozzarellą 126

można użyć ziemniaki, które zostały z obiadu 100 g groszku 100 g szpinaku 1 łyżka musztardy ziarnistej 125 g mozzarelli 1 jajko sol, pieprz do smaku 100 g bułki tartej do obtaczania olej do smażenia SAŁATKA 1 ogórek 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka cytryny 2 łyżki octu ryżowego albo jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka posiekanego(...)ziemniaków. Całość masy przestudzić. Dodać sól, pieprz i musztardę, wymieszać, dodac jajko, zmieszać. Odstawić masę minimum na godzinę do lodówki ( można na całą noc). Na talerz wysypać bułkę tartą. Mozzarellę pokroić na małe kawałki ( mi wyszło koło 15 kotlecików więc na mniej więcej tyle kawałków). Brać do ręki trochę masy, wciskać w środek mozzarellę, obtoczyć ją masa, uformowac

Cooking for Emily
Drobiowe Roladki Nadziewane Szpinakiem, Pokrzywą i Serem 222

szklanki młodych listków pokrzywy lub 4 łyżeczki pokrzywy pasteryzowanej  <- klik sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko 1 łyżka masła maka pszenna do obtoczenia lub bułka tarta 1. Na patelni na maśle przesmażamy szpinak wraz z posiekanymi ząbkami czosnku i odstawiamy do przestudzenia. Następnie jeśli mamy świeże listki pokrzywy to zalewamy je wrzącą wodą i gotujemy przez(...)fileta i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem. 4. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i znów w mące lub bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i np. zasmażanymi buraczkami  <-klik

Gotowanie...to proste !
Pulpety w sosie z polnych pomidorów 136

przyprawić w zależności od preferencji. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g karkówki wieprzowej 1,5 cebuli 1 jajko 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania olej do smażenia ok. 10 średniej wielkości pomidorów kilka łyżek śmietany 30% 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka majeranku(...)koperku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso zmieliłam z połową cebuli w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko. Dodałam musztardę, majonez i bułkę tartą. Przyprawiłam mięso do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Z masy uformowałam nieduże pulpety i obtoczyłam je w mące pszennej. Pulpety obsmażyłam

Waniliowe Improwizacje
Kotlet genewski 4559

preferencji, my oczywiście na ostro ) 4 plastry serka topionego z szynką ( Hohland, Lactima lub inny ) 4 płaskie łyżeczki miodu 4 płaskie łyżeczki czosnku granulowanego sól do smaku bułka tarta do obtoczenia 2 jajka Filety z kurczaka, każdy przekrój na pół, tak aby uzyskać dwa płaty. Każdy płat mięsa, posmaruj jedną łyżeczką miodu, posyp łyżeczką czosnku i papryki, oraz(...)solą do smaku. Ułóż złożony plaster sera, tak aby nie wyciekł i zamknij dwa płaty filetu ponownie, żeby znowu utworzyły jednolitą pierś Obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej mocno dociskając, tak aby się nie rozpadły. Czynność powtórz dwukrotnie. Smaż na oleju, dość głębokim na złoty kolor z obu stron Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Brak klepania

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone z żółtym serem 150

nieduże kawałki żółtego sera 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka bułki tartej 1/4 cebuli 1 łyżka mleka sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania kotletów tłuszcz do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam je na oko solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę

Waniliowe Improwizacje
Kotlety mielone po włosku 204

cebula mała 1 jajko 10 pomidorów suszonych z oleju 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii szczypta rozmarynu oliw z oliwek bułka tarta do panierki Jak zrobić kotlety mielone po włosku: Zaczynamy od przygotowania kajzerek. Bułki moczymy w mleku, a kiedy wchłoną płyn i staną się miękkie, miksujemy je. Następnie do miski przekładamy(...)startą na tarce cebulę, parmezan, posiekane pomidory suszone. Następnie doprawiamy: dodajemy przyprawy: oregano, bazylię, rozmaryn, sól, pieprze, wyrabiamy chwilę masę. Potem z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej. Na końcu na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę i układamy na niej kotlety. Finalnie smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Kotlety mielone po włosku pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Gołąbki inaczej 446

świeżym pieczywem.     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g ryżu (1 woreczek) 250g białej kapusty 1 niewielka marchewka 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia gołąbków olej do smażenia 250ml bulionu 150ml passaty pomidorowej (przecieru) 2-3 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek(...)oraz marchewkę i wszystko smażymy rzez około 2 minuty ciągle mieszając. Całość odkładamy do przestudzenia. Do miski przekładamy mięso mielone, ryż, kapustę z patelni i wbijamy jajka *** *** Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy – do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy formujemy owalne gołąbki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy gołąbki

Blog z Apetytem
Sałatka z mięsnymi kuleczkami 170

warzyw kupnych. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kulki mięsne: ok. 200g mięsa mielonego 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz do smaku łyżeczka sosu sojowego 0,5 łyżki bułki tartej mąka do panierowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pozostałe składniki: 8 dużych liści sałaty masłowej pęczek rzodkiewek 1 większy pomidor 0,5 cebuli ok. 1 łyżeczka ziaren słonecznika 1 łyżeczka majonezu(...)kilka kropel soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam go do smaku solą i pieprzem oraz sosem sojowym. Dodałam majonez i bułkę tartą i wymieszałam wszystkie składniki na jednolitą masę mięsną. Z masy formowałam małe kuleczki i panierowałam je w mące pszennej. Następnie usmażyłam je na patelni na oleju i wyłożyłam

Waniliowe Improwizacje
Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone 157

kotletów) Mięso mielone z indyka 400-500 g Bułka Kajzerka  Żółtko Cebula mała Czosnek ząbek Natka pietruszki 2 łyżki Koperek łyżka Sól Pieprz Panierka: mąka, jajko, bułka tarta Przygotowanie: Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki(...)oraz koperek posiekany. Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko razem wyrobić ręcznie do połączenia się składników. Uformować kotlety lekko zwilżonymi dłońmi i panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.  Podawać z ulubionymi dodatkami. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego! Zapraszam was również

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania