kuleczki mięsne: · ½ kg mięsa mielonego · 1 jajko · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 12 % · Sól · ½ łyżeczki papryki ostrej(...)Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kotlety wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w małą kostkę, przekładamy do garnka
Kulinarna Chwilaosoby: 3 jajka 1/2 szkl. gazowanej wody mineralnej garść świeżego szpinaku baby – około 35 g mały pęczek szczypiorku 50 g żółtej mozzarelli 50 g sera cheddar 30 g tartego drobno parmezanu sól, pieprz 1 łyżeczka klarowanego masła Szpinak oraz szczypiorek drobno siekamy. Jedną łyżkę szczypiorku odkładamy do posypania gotowego omletu. Cheddar oraz mozzarellę trzemy na dużych oczkach tarki(...)parmezan jest słony) i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło. Wylewamy mieszankę jajeczną. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy masa lekko się zetnie posypujemy wierzch pozostałym tartym serem. Smażymy pod przykryciem, do odpowiedniego ścięcia się jajek. Podajemy posypane odłożonym szczypiorkiem
Smaki Na Talerzuroztopionego masełka. No i ten ser! Ja bardzo lubię takie jedzonko, a Wy? 1 bagietka paryska 70 g masła pęczek natki pietruszki 1 główka czosnku olej sól, pieprz tarty ser – u mnie cheddar i piórko Zaczynamy od przygotowania masła ziołowego. Główkę czosnku obieramy z jej zewnętrznych osłonek. Ostrożnie odkrawamy wierzch, w taki sposób, by pokazały się poszczególne(...)Opcjonalnie można dodać ulubione zioła w zależności od tego jak intensywny smak ziół chcemy uzyskać. Bagietkę kroimy po ukosie na plasterki. Smarujemy je przygotowanym masłem. Układamy na blaszce. Posypujemy tartym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy przez kilka minut, do czasu, aż ser się roztopi
Smaki Na Talerzumarchew · 2 serki topione · 1 jajko · 2 łyżki bułki tartej · 1 łyżka majeranku · ½ łyżeczki papryki ostrej · Olej do smażenia(...)pieprz · 2 łyżki śmietany 12% Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy duże kotlety, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut
Kulinarna ChwilaSkładniki: (z podanej porcji wychodzi 6 sporych kieszonek) Filet z kurczaka 2 duże Mozzarella kulka Pieczarki 200 g Cebula mała Jajka 2 Bułka tarta Sól Pieprz Przygotowanie: Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażyć całość do odparowania wody. Doprawić solą praz pieprzem. Mozzarelle pokroić na plasterki. Każdy(...)strony solą praz pieprzem. Na jednej stronie każdego kawałka kurczaka nałożyć pieczarki oraz plastry mozzarelli. Fileta złożyć na pół tworząc kieszonkę (zobacz film poniżej). Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku
Kulinarne przygodyłyżki mąki pszennej+ do panierki · 2 łyżki mąki ziemniaczanej · Bułka tarta do panierki · 250 g makaronu muszelki · Olej do smażenia · Sól(...)dokładnie mieszamy. 3. Gotowym farszem napełniamy muszelki i każde dwie muszelki razem łączymy. 4. Panierujemy w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 5. Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony. 6. Kotlety gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna ChwilaSkładniki: (porcja na 14 sztuk, szklanka 250 ml) Ciasto: Ziemniaki 1kg Jajka 2 Mąka pszenna szklanka Sól łyżeczka Farsz: Boczek wędzony 100 g Szczypiorek 1/2 pęczka Panierka: Jajko Bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki ugotować do miękkości. Po wystudzeniu przecisnąć przez praskę lub maszynkę. Dodać jajko mąkę oraz sól. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę. W zależności od rodzaju ziemniaków(...)razie konieczności podsypać mąką. Do ciasta dodać podsmażony boczek na suchej patenie orz posiekany szczypiorek i ponownie wymieszać. Z ciasta uformować 14 kotletów. Gotowe obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie
Kulinarne przygodykluskami lub kaszą, z dodatkiem ulubionej surówki. Świetny pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny! Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 jajka pół szklanki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 2 cebule (jedna do farszu, druga do sosu) 10 dkg boczku wędzonego 2 ogórki kiszone pół czerwonej papryki pół pęczka zielonej(...)sojowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu 2 łyżki słodkiej śmietanki *** Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Przygotowujemy farsz. Boczek, ogórki, jedną cebule oraz paprykę kroimy w małą kosteczkę, pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki
Blog z Apetytemwędzonego boczku – 50 g sera gorgonzola lub podobnego sera pleśniowego – 1 łyżka oliwy – 2 ząbki czosnku – 100 ml śmietany 18% – 100 ml wody lub białego wytrawnego wina – tarty parmezan – świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Ze szparagów odłam twarde końcówki. Odkrój czubki a następnie pokrój resztę szparagów dość drobno. Na patelni podsmaż pokrojony na małe kawałki wędzony boczek(...)mniejszej ilości płynu. Na minutę przed końcem podgrzewania dodaj czubki szparagów, niech podgrzeją się lekko z resztą. Są dużo delikatniejsze niż dalsza część łodyżki. Przekładaj na talerze, posyp tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj od razu. Smacznego! Artykuł Tortellini ze szparagami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plpieprz szczypta kminu rzymskiego 1 łyżeczka majeranku lub oregano płaska łyżeczka papryki słodkiej czerwonej 1 mały pęczek zielonej pietruszki 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej pół szklanki wody lub bulionu 7 patyczków do szaszłyków 7 podłużnych bułek np. do hot-dogów surówka z młodej kapusty. Tzatziki lub ajvar albo inne ulubione sosy Do mięsa dodajemy(...)wszystkie przyprawy, bułkę tartą wodę lub bulion oraz startą na tarce cebulę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie z mięsa formujemy podłużne nie zbyt grube klopsy nadziewamy na patyczki i smażymy z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu. Bułki opiekamy na grillu, przecinamy wzdłuż nie przecinając ich do końca
Andzia Pichcisól · 1 łyżka majeranku · ½ łyżeczki papryki ostrej · 2 łyżki bułki tartej · 2 łyżki śmietany 12 % Składniki pozostałe: · 1 cebula · 1 kg pieczarek(...)łyżka maki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy czosnek, majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie wyrabiamy. Robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pieczarki
Kulinarna Chwilamarchewki z rosołu 2 cebule 1 łyżka oleju 1 łyżka masła ok 200 g wątróbki drobiowej 2 jajka 1 kajzerka ( albo 4 łyżki mąki tartej) sól, pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Wykonanie: Mięso oddzielić od kości. Wątróbki oczyścić z z błon. Kajzerkę namoczyć i odcisnąć. Cebulę posiekać, na patelni rozgrzać masło i olej, podsmażyć cebulę na rumiano(...)cebule, odsączoną kajzerkę, marchewkę zmielić maszynką albo zmiksować w mikserze kuchennym, dodać jajka, obficie posolić i popieprzyć, dodać gałkę i wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wyłożyć masę, posypać wierzch bułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60-70 minut
Smaczny zeszytpokojowej 6 dużych jaja 180 gram mielonym migdałów 20 gram łusek babki jajowatej 50 gram siemienia lnianego złotego 50 gram mielonego siemienia lnianego 250 gram serka mascarpone 150 gram tartej mozzarelli ( kupiłam gotową tartą - następnym razem kupię kostkę sera aby zetrzeć na mniejszych oczkach)) 1 łyżeczka soli 2 łyzeczki proszku do pieczenia mak do posypania wierzchu Suche
AZgotuj!kotlecików wołowych w sosie śmietanowo-pieczarkowym w swoim domu. PRZEPIS NA KOTLETY WOŁOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM Składniki 500 g mięsa wołowego mielonego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej sól pieprz 1 łyżeczka musztardy cebula Sos: 250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę(...)mięsa wołowego dodajemy cebule, jajko, bułkę tartą, musztardę, sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej ręką. Z gotowego mięsa formujemy małe kuleczki, delikatnie je spłaszczając. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy kotlety z obu stron. Sos Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce masła. Do uduszonej cebuli dodać pieczarki, dusić
Przepiski.pl