tarta - 42848 przepisów (strona:816/2857)

Grill vege 106

łyżka masła około 20 g   mielone z fasoli: 1 cukinia mała 1 łyżka natki pietruszki posiekanej 300 g ugotowanej fasoli jaś 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej 1 cebula sól, pieprz 1/2 łyżeczki papryki wędzonej przyprawa do mielonych olej rzepakowy pozostałe: 150 g sera feta vege 8 pomidorów suszonych z zalewy z olej 1 batat 1 bakłażan(...)wody. Cukinię dodaję do fasoli. Cebulę i czosnke drobno siekam i przesmażam na oleju. Dodaję do fasoli, natkę pietruszki też. Wsypuje sól, pieprz, przyprawę do mielonego, paprykę, bułkę tartą. Całość wyrabiam i formuję podłużne mielone. Przesmażam na odrobinie oleju na patelni grillowej.  Batata obieram, i razem z bakłażanem kroję na plastry 0,5 cm. Smaruję oliwą

wesoła kuchnia
Quiche szczawiowy 79

paseczki szczaw i smażyć do minuty. Wystudzić. Do miski wbić jajka i lekko roztrzepać je widelcem. Dodać podsmażony szczaw, śmietankę, mleko, sól, pieprz, harissę, pokrojone w paski suszone pomidory, tarty ser żółty oraz Gruyere. Dokładnie wymieszać. Kruche ciasto: na stolnice przesiać mąkę, sól, pokrojoną w kostkę margarynę oraz masło. Siekać składniki nożem przez kilka minut, do momentu(...)owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto wyłożyć na stolnicę lekko podsypaną mąką i rozwałkować. Kolejno, rozwałkowane ciasto włożyć do formy na tartę, dokładnie wyłożyć jej boki i dno ciastem. Spód ciasta w kilku miejscach nakłuć widelcem. Następnie, na cieście położyć papier do pieczenia i wsypać na niego ziarna lub kulki celem obciążenia

MeCooks
Wiosenny burger ze szparagami i sosem duńskim 89

filetu z łososia lub pstrąga tęczowego bez skóry 1/2 kulki mozzarelli 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól i pieprz do smaku bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Duński sos Remoulade 2 łyżki naturalnego jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka posiekanego ogórka kiszonego 1 łyżka małych kaparów 1/2 łyżki musztardy(...)ryby. 3. Dodaj posiekane zioła, czosnek i dopraw do smaku - dokładnie wymieszaj. 4. Formuj burgery - mogą być 2 bardzo duże, 3 średnie lub 4 małe - obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju. Duński sos Remoulade 1. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu - odstaw do lodówki. Całość: 1. Szparagi umyj i odłam zdrewniałe końcówki. 2. Szparagi przesmaż na maśle

Kuchnia w Słońcu Skąpana
TANIA I SMACZNA ZAPIEKANKA CHLEBOWA + FILMIK 70

jajek  1 szklanka mleka  sól, pieprz, papryka, czosnek suszony do smaku  kilka cienkich kiełbasek lub parówek  2-3 pomidory 1 czerwona papryka  tarty ser żółty  szczypiorek do posypania  PRZYGOTOWANIE :  Chleb kroimy w kostkę, naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy tam chleb który doprawiamy czosnkiem, słodką i ostrą papryką(...)solą i pieprzem do smaku, mieszamy.  Następnie do masy dodajemy pokrojone w talarki kiełbaski, oraz pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, mieszamy.  Na chleb wylewamy masę, posypujemy tartym serem i zapiekamy około 20 minut w temperaturze 200 % C.  Po wyjęciu z piekarnika lekko ją studzimy i podajemy ciepłą. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurkowa pasta śniadaniowa – pasta z kurek 74

całość ma ok. 356kcal, B: 9,9g, T: 21,4g, W: 38,3g. Składniki: – 300g kurek – 1 cebula – 1 por (zielona część) – 2 łyżeczki masła – 1 łyżka ricotty – bułka tarta – sól, pieprz, cukier Opcjonalnie: ½ gałązki świeżego rozmarynu Por drobno siekamy, oprószamy solą oraz cukrem, odstawiamy na 10-15 minut, odciskamy i ewentualnie płuczemy pod bieżącą wodą na sicie(...)ponownie go wchłoną. Na koniec całość doprawiamy solą oraz pieprzem, studzimy i rozdrabniamy w malakserze. Zawartość przekładamy do miseczki, dodajemy por, ½ łyżeczki masła, ricottę mieszamy. Dosypujemy odrobinę bułki tartej, by wchłonęła ewentualny nadmiar wody i doprawiamy (teraz możemy dodać posiekane listki z ½ gałązki rozmarynu), mieszamy. Podajemy z pieczywem. Smacznego! Artykuł Kurkowa pasta śniadaniowa – pasta z kurek pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Maślane drożdżówki z borówkami 84

świeżych drożdży 70 g. cukru 70 g. miękkiego masła 1/4 łyżeczki soli 1 jajko Nadzienie: 350 g. borówek 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka bułki tartej Kruszonka: 35 g. masła 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1/4 łyżeczki olejku migdałowego Oraz: 1 małe jajko 1 łyżka mleka Do podgrzanego, lekko ciepłego mleka wkrusz drożdże, dodaj(...)następnie wyrób na blacie gładkie ciasto. Włóż z powrotem do miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Borówki wymieszaj w misce z cukrami i bułką tartą. Ciasto podziel na 6 części, każdą rozpłaszcz na cienki placek i nałóż do środka sporo borówek. Uformuj lekko podłużne bułeczki zaklejając owoce w środku. Ułóż bułeczki na natłuszczonej

Delicious Place
Roladki z polędwicy wieprzowej z żółtym serem 78

składniki: 4-5 plastrów polędwicy wieprzowej ulubione zioła sól, pieprz Nadzienie: żółty ser (u mnie pokrojony w słupki, ale można użyć w plastrach) Panierka:   1 jajko  bułka tarta Dodatkowo: olej do smażenia Roladki z polędwicy wieprzowej z żółtym serem - przygotowanie:   Mięso umyć, osuszyć oraz rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko). (Ja ze względu(...)około 30-60. Po tym czasie na każdym plastrze polędwicy z brzegu ułożyć porcję sera. Całość ściśle i delikatnie zrolować. Roladki dokładnie obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. (Powinny być zarumienione

Di gotuje
Jajka sadzone na cukinii 122

Takie danie świetnie sprawdzi się na śniadanie lub drugie śniadanie, a nawet na kolację.  Składniki: 1/2 niedużej cukinii 2 jajka 1 ząbek czosnku olej sól, pieprz zioła prowansalskie tarty parmezan Sposób przygotowania: 1. Cukinię umyć, cienko pokroić cienko w plasterki, najlepiej na tarce.  2. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać zmiażdżony(...)Wbić dwa jajka, oprószyć solą i pieprzem, patelnię przykryć pokrywką i smażyć na niewielkim ogniu, aż jajka się zetną. 4. Cukinię z jajkiem przełożyć na talerz, posypać tartym parmezanem oraz ziołami prowansalskimi. Podać od razu. Smacznego! Źródło: Instagram

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti z krewetkami i szpargami 74

mrożonego szpinaku 1 pęczek zielonych szparagów (można dać mniej) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki oliwy  1 łyżka masła 4 łyżki białego wytrawnego wina tarty parmezan, szczypiorek lub świeża bazylia Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie rozmrozić krewetki, usunąć ogonki i osuszyć. Umyć szparagi, odłamać twarde końce i pokroić(...)chwilę mieszając, przez ok. 2 minuty. Wlać wino i gotować przez kilkanaście sekund na dużym ogniu. Dodać odcedzony makaron ze szparagami i wymieszać. Chwilę wszystko razem podgrzewać. Podawać z tartym parmezanem i np. szczypiorkiem

Healthy food explorer
Sałatka ziemniaczana z szynką, ogórkiem kiszonym i marynowanymi grzybami + film 68

porcje 4-5 średnich ugotowanych ziemniaków 3-4 ogórki kiszone 1 czerwona cebula mały słoiczek grzybów marynowanych ( 280 g ) 200 g szynki konserwowej w plastrach 1-2 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka 1-2 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Ugotowane, obrane z łupin i wystudzone ziemniaki kroimy w większą kostkę i przekładamy do dużej miski. Czerwoną cebulę dość(...)części a następnie wrzucamy do miski ze składnikami na sałatkę. Plastry szynki kroimy w małą kostkę po czym dodajemy do pozostałych składników. Na końcu do sałatki dodajemy majonez oraz tarty chrzan, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.   Artykuł Sałatka

Smakowite Dania
Muffinkowe mielone 143

całe jajko ·        1 łyżka przyprawy Gyros ·        sól ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 12 % ·        20 pasków boczku parzonego ·        1 kulka mozzarelli Sposób(...)przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą gyros, solą, wsypujemy bułkę tartą oraz wlewamy śmietanę. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. 2.    W foremkach do muf fin układamy po dwa paski boczku tak żeby końce zwisały do zawinięcia. 3.    Następnie układamy trochę mięsa, następnie plasterek

Kulinarna Chwila
Frytki z cukinii z piekarnika 85

Przepis na pyszne i bardzo aromatyczne pieczone frytki z cukinii. Chrupiące frytki cukiniowe z piekarnika w panierce z bułki tartej i sera, to świetny pomysł na lekki obiad lub kolację. Bardzo przyjemna, chrupiąca skórka oraz słodki, delikatny środek zadowolą z pewnością nie tylko amatorów cukinii. Możesz je podać bezpośrednio z piekarnika lub z ulubionym sosem. Idealnie smakują(...)piekarnika Składniki: młoda cukinia: 3 szt. mąka: 1/2 szklanki sól: 1 łyżeczka pieprz czarny: 1/4 łyżeczki jajka: 2 – 3 szt. mleko: 3 łyżki bułka panko lub zwykła bułka tarta starty parmezan lub inny najlepiej twardy żółty ser: 3/4 szklanki Frytki z cukinii Przygotowanie: Jak zrobić frytki z cukini? Cukiniom odetnij końce. Każdą przekrój na pół, a następnie

Kuchnia Na Wypasie
Pieczone klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 90

przygotowania 40 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki Klopsiki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duże jajko 50 g bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka sosu Worcestershire ½ cebuli 2 łodygi selera naciowego(...)przygotowania klopsików. Cebulę i łodygi selera naciowego włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż ją do miski. Do miski dodaj też mięso mielone, parmezan, jajko, bułkę tartą, sos Worcestershire, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę, ale staraj się zrobić to dość szybko i sprawnie, bo zbyt długie mieszanie może doprowadzić do tego

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania