tarta - 42848 przepisów (strona:1204/2857)

Kotlety z karkówki marynowane w mleku 371

marynowaniu mięsa w mleku i cebuli, kotlety są bardzo aromatyczne i soczyste. Polecam!     Składniki: 3 plastry karkówki 1 cebula 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka bułki tartej sól i pieprz olej do smażenia     *** Mięso myjemy osuszamy i dość cienko rozbijamy *** *** Cebulę kroimy w piórka i przekładamy nią plastry karkówki, całość umieszczamy w misce(...)najlepiej na całą noc *** *** *** Po tym czasie mięso odsączamy i lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Karkówkę przyprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Kotlety panierujemy w mące, w jajku i w bułce tartej *** *** Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Piątek: Błyskawiczny makaron ryżowy w sosie imbirowym 244

dorzuć do makaronu różyczki brokuła. Odcedź makron z brokułem i przelej zimną wodą. Krok 2 W międzyczasie zrób sos. Wymieszaj w miseczce 2 łyżki tartego czosnku, 2 łyżki tartego imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu i 2 łyżki wody. Krok 3 Wymieszaj makron i brokuły z sosem. Posyp szczypiorkiem i sezamem. Artykuł Piątek: Błyskawiczny makaron ryżowy

Niedzielny kucharz
CUKINIE FASZEROWANE ryżem i pieczarkamic | rita food channel 231

wersji pisanej, zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 👌 4 duże cukinie (w miarę proste) 👌 2 szkl. ryżu ugotowanego (ja dałam ryż Karolina) 👌 6 łyżek przecieru pomidorowego 👌 250 gr. żółtego sera tartego 👌 2 pomidory 👌 1 bakłażan 👌 2 cebule 👌 200 gr. pieczarek 👌 5 listków bazylii 👌 1 łyżka oregano 👌 1 łyżka tymianku 👌 2 ząbki czosnku 👌 1/2 łyżeczki pieprzu 👌 1/2 łyżeczki cukru 👌 1 łyżeczka soli(...)układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra - dół w 180*C 30-40 min. 10 min. przed końcem pieczenia cukinie posypujemy tartym serem. SMACZNEGO! cukinie faszerowane ryżem i pieczarkami 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy

RITA food channel
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym 939

smak połączyłam z makaronem. Wyszedł szybki, smaczny i tani obiad.  200g ulubionego makaronu 1/2 pęczka natki pietruszki  300g pieczarek 1 cebula 50g tartego parmezanu  100g tartego sera cheddar  100 ml śmietany  sól, pieprz, papryka sodka  olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w kostkę

Szefowa kuchni
Pulpety gotowane na parze 180

ananasach z sosem barbecue . Zobacz mój film z przygotowania pulpetów Składniki – Pulpety gotowane na parze 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko pół cebuli pół szklanki bułki tartej 2 ząbki czosnku łyżeczka papryki wędzonej pół łyżeczki pieprzu półtorej łyżeczki soli 💡💡💡 Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy do przepisu. Przepis – Pulpety gotowane na parze Nasz przepis zaczynamy(...)łopatki wieprzowej. Jednak możecie ją zastąpić też na przykład mielonym z filetu z kurczaka. Do naszego mięsa wbijamy surowe jajko, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Dodajemy też pół szklanki bułki tartej, pieprz, sól, czy paprykę. Do mięsa dodajemy jeszcze pokrojoną w kostkę cebulę. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do naszego parowaru. Gotujemy 30 minut. To wszystko moi drodzy. Smacznego. Koszt

Kuchennyviral.pl
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 350

bardzo lubię cukinię (nie tylko w tradycyjnym leczo ). Jednak kiedyś rzadziej z niej korzystałam. Dlaczego? Powód jest prosty nie przepadam za jej tarciem (zwłaszcza w takich ilościach). Ale odkąd mam wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium tarcie cukinii w ogromnych ilościach jest czystą przyjemnością. Odcinam końcówki i… wkładam do robota. Po chwili wszystko gotowe Nie raz już polecałam(...)cukru (można dać ciut mniej) 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 3-4 krople aromatu pomarańczowego Przygotowanie: Cukinię trzemy. Ja używam do tego wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium . Wystarczy założyć odpowiednią tarczę i w kilka sekund wszystko gotowe. W przypadku młodej, małej cukinii nie musimy jej obierać. Powinniśmy

Słodkie okruszki
ROZMARYNOWE FOCACCIE Z PIECZONĄ ŚLIWKĄ, CZERWONĄ CEBULĄ I SEREM 178

czerwona cebula – 3 szt * śliwki – ok. 250 g * sól, pieprz, czaruszka * masło * jajko do posmarowania + czarnuszka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: FARSZ: Rozgrzewamy masło, przesmażamy pokrojoną w piórka cebulkę . Ser trzemy na grubych oczkach. Śliwki kroimy na ćwiartki. CIASTO: Drożdże rozpuszczamy z cukrem. W rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, grzejemy ( nie możemy zagotować! ), lekko studzimy. Mąkę przesiewamy z solą(...)ciepłe miejsce. Kiedy podwoi objętość wyciągamy na obsypaną mąką stolnicę, ponownie zagniatamy, urywamy po kawałku, formujemy małe bułeczki, spłaszczamy formując okrągłe focaccie. Dodajemy świeży rozmaryn, czerwoną cebulkę, śliwki oraz tarty ser. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Po ok. 10 minutach wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika i pieczemy ok. 15 minut. Smacznego

Ostra na Słodko
Opiekana ryba w zalewie pomidorowo-octowej 157

efektownym wyglądem. Do jej przygotowania możemy użyć dowolnej, ulubionej ryby, na przykład miruny, mintaja czy dorsza.     Składniki: 600g filetów rybnych (u mnie mintaj) 1 szklanka bułki tartej 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia 250ml soku pomidorowego pół szklanki wody 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 cebule (użyłam białej i czerwonej cebuli) 8 łyżek(...)Rybę kroimy na średniej wielkości kawałki (ja użyłam kostek z mintaja) i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem cytrynowym *** *** Kawałki ryby panierujemy w mące, rozmieszanych jajkach i bułce tartej *** *** Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor *** *** Usmażoną rybę przekładamy do wysokiego naczynia *** *** Cebulę kroimy w pół krążki *** *** Papryki kroimy w paseczki *** *** Cebulę oraz paprykę wkładamy

Blog z Apetytem
Panierowany camembert z niespodzianką 232

smakuje podany w cieście francuskim, po przepis zapraszam tutaj -> KLIK 4 camemberty garść orzechów włoskich 100-150 g pieczarek 2 łyżki masła 2 łyżki mąki kilka łyżek bułki tartej 1-2 jajka sól, pieprz olej do smażenia Oczyszczone pieczarki kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, stopniowo wrzucamy pieczarki. Podsmażone doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Studzimy. Łączymy(...)środek, pozostawiając dno i boki nienaruszone. Środek sera wypełniamy pieczarkowo-orzechowym farszem. Składamy. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone sery panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto, na rozgrzanym oleju. Osączamy na papierowym ręczniku

Smaki Na Talerzu
CARBONARA Z KURKAMI 185

jajecznica. SKŁADNIKI / 2PORCJE 160 g makaronu spaghetti 25 g masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 100 g boczku (wędzonego lub parzonego) 250 g kurek 2 jajka 25 g tartego parmezanu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE Makaron gotujemy al dente w lekko(...)osolonym wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zachowujemy 200 ml wody z gotowania, odcedzamy. Jajka myjemy, sparzamy wrzątkiem i wbijamy do miseczki. Roztrzepujemy widelcem ze szczyptą soli oraz połową tartego parmezanu. Boczek kroimy w cienkie plastry, a następnie w drobną kostkę. Cebulę drobno siekamy, czosnek ścieramy na tarce lub przeciskamy przez praskę. Kurki opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy

cool and minty
Panierowane Kiełbaski Włoskie 150

jajko 2-3 łyżki panieru albo bułki tartej sól pieprz olej do smażenia WYKONANIE: 1. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. 2. Kiełbaski panierować w panierze albo bułce tartej, na przemian z jajkiem. 3. Smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor

Dziś Ja gotuje
Przepis na idealne chrupiące placki ziemniaczane 207

pieprz, sól 1 łyżka mleka mały pęczek pietruszki olej do smażenia Sos śmietanowo - ogórkowy 200 ml śmietany 12 % 1 ząbek czosnku sól ,pieprz 1/2 ogórka zielonego Wykonanie: Obrane ziemniaki trzemy na tarce. Osobiście połowę trę na większych oczkach, a drugą połowę na mniejszych. Na tarce trzemy również obraną cebulę i czosnek. Dodajemy mąkę, jajka, sól, pieprz i posiekaną drobno pietruszkę(...)złoty kolor. Odsączamy na papierze Sos: Pewnie powiecie ,że to Tzatzyki - macie rację ale tylko częściowo bo oryginalny sos robimy na jogurcie greckim, a tu śmietana. Ogórka obieramy i trzemy na tarce, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy aż ogórki puszczą wodę. Odsączamy je i dodajemy do śmietany, doprawiamy solą, pieprzem i  czosnkiem. I tak oto prezentują się moje złociste

W Moim Magicznym Domu
Kotlet schabowy po wiedeńsku z ajvarem 191

Składniki: 4 plastry schabu 4 jajek 3 łyżki mleka 5 łyżek bułki tartej 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki ajvaru sól (polecam sól z ziołami i czosnkiem świeżo mielona) pieprz  olej roślinny (do smażenia kotletów) 3 łyżki masła (do smażenia jajek) Sposób wykonania: Kotlety(...)rozbijamy tłuczkiem na cienkie filety. Oprószamy je solą i pieprzem.  1 jajko roztrzepujemy z mlekiem. Kotlety obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni z mocno rozgrzanym olejem z każdej strony. Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez 2 minuty z obydwu stron tak aby mięso było wysmażone w środku

Qchnia po prostu
Kruche ciasto porzeczkowe (bez mleka) 298

soczystych, kwaskowatych owoców. Dzieci chętnie angażują się w jego przygotowanie. Mogą samodzielnie zbierać owoce i odrywać ogonki i listki. Można je przygotować w formie do ciasta i do tarty. 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 10 dag miękkiej margaryny bezmlecznej 0,5 szklanki cukru szczypta soli(...)mąki. W osobnym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli do uzyskania sztywnej piany. Pianę przełożyć do naczynia z ciastem i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć do formy lub naczynia to tart i rozłożyć równomiernie. Na wierzch wysypać porzeczki. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec

Dieta bez mleka
WĘGIERSKIE PLACKI LANGOSZE + FILMIK 148

Langosze ( langos ) - to pieczone placki na bazie ciasta drożdżowo - ziemniaczanego, które można spotkać na Węgrzech i Słowacji. Placki są wypiekane na gorącym oleju a podawane przeważnie ze śmietaną i tartym serem. Langosz podbił już serce nie jednej osoby.  SKŁADNIKI :   500 g mąki pszennej 300 g ugotowanych ziemniaków ( ostudzonych i przeciśniętych przez praskę ) 250 ml ciepłego mleka(...)rozgrzewamy, partiami smażymy placki, na złoto, z jednej i drugiej strony. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, w celu odsączenia z tłuszczu.  Podajemy posmarowane kwaśną śmietaną, posypane tartym serem, lub cukrem. Podaje się je również z masłem czosnkowym, z szynką itp. Wszystkie wersje podania są pyszne.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania