ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:1204/1509)

Szybkie i Zdrowe Śniadanie na Słodko 89

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śniadanie to pierwszy i najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Powinniśmy zadbać o to, aby było syte i bogate w składniki, które zapewnią nam

Przepiski.pl
Sernik na wszystkie okazje – pomysły na dekoracje i smaki 47

Sernik to deser, który ma wiele wariacji i rodzajów, co sprawia, że jest idealnym przysmakiem na różne okazje. Jeśli uwielbiasz tego rodzaju ciasta, to musisz koniecznie musisz spróbować bardzo puszysty sernik z wiaderka . To niezwykłe i kuszące ciasto, które zachwyci każde podniebienie. To, co wyróżnia ten rodzaj sernika, to jego wyjątkowa tekstura – jest on niezwykle delikatny i puszysty, wręcz(...)ciasteczek lub herbatników, ale istnieją także wersje bez pieczenia, które bazują na warstwach biszkoptu lub herbatników, z wykorzystaniem galaretki lub jogurtu jako dodatkowych składników. Dla miłośników czekolady, istnieją serniki czekoladowe, które zawierają kakao lub prawdziwą czekoladę, nadając deserowi intensywny smak. Serniki mogą być też dostosowywane do okazji. Na przykład, sernik cytrynowy z dodatkiem skórki i soku z cytryny jest doskonałym

Słodkie okruszki
SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH 125

Sernik bez pieczenia w 20 minut. Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Formę o wymiarach 21 x 24 cm wykładamy folią Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękkie masło i ser. Masę przekładamy(...)którą przygotowujemy w następujący sposób: masło podgrzewamy razem z cukrem i mlekiem, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kakao i śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Wierzch dekorujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach

słodki bratek
KANAPKA KINDER COUNTRY + FILMIK 205

Kanapka Kinder country to pyszny, czekoladowy batonik z płatkami kangus. Smaczny wręcz pyszny, idealny dla dzieci i dorosłych. Polecam mój przepis.  SKŁADNIKI :  300 g czekolady białej 200 g czekolady mlecznej 200 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 180 g płatków kangus 250 g serka mascarpone 7 łyżek mleka w proszku  300 g herbatników maślanych  blaszka(...)mascarpone, mleko w proszku  i mieszamy.  Następnie wsypujemy płatki kangus, mieszamy. Masę wylewamy na ciastka i równo ją rozprowadzamy. Układamy następną warstwę herbatników i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy 1 godzinę.  Mleczną czekoladę podgrzewamy z odrobiną mleka w mikrofalówce. Mieszamy i studzimy.  Na zimne ciasto wylewamy czekoladę i równo ją rozprowadzamy. Chwilkę jeszcze chłodzimy. Następnie kanapeczki

Kulinarne Fantazje Marioli
A'LA GOFRY Z OPIEKACZA 108

Dziś chciałabym się z Wami podzielić przepisem na gofry, jednak nie są pieczone w tradycyjnej gofrownicy a w opiekaczu. Wyszły przepyszne. Można podać je z ulubioną konfiturą, masłem czekoladowym, śmietaną, owocami, posypane cukrem pudrem, jak tylko lubicie. Idealne do zapakowania w pudełko jako przekąską w czasie przerwy w szkole czy pracy. Polecam. Składniki: * 2 szklanki mąki pszennej * 2 jajka(...)wlać olej i ekstrakt waniliowy. Wszystko wymieszać trzepaczką tak długo, by dobrze rozetrzeć grudki mąki. Opiekacz  (użyłam Dezal ) rozgrzać. Na środku płyty opiekacza wylać po 2 łyżki ciasta, zamknąć opiekacz i piec na rumiany kolor gofry

Zrób to smacznie
Ciasteczka czekoladowe z orzechami 100

Przepyszne ciasteczka mocno kakaowe, bez mleka i jajek, nieco w świątecznym klimacie. Zapach unoszący się podczas pieczenia jest naprawdę cudowny i bardzo czekoladowy. Ciasteczka są kruche a orzechy sprawiają, że miło chrupią. Można w nich wyczuć również lekko miodową nutę.  Ciasteczka nie są przesłodzone,  świetnie sprawdzą się do kawy, herbaty lub ciepłego mleka.  Składniki (12 sztuk(...)mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz orzechy. W drugiej misce połączyć płynny olej kokosowy z miodem i ekstraktem waniliowym. Dodać mokre składniki do suchych i bardzo dokładnie wymieszać. Nabierać ciasto łyżką, w wilgotnej dłoni formować kulki i umieszczać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczać zwilżonym w zimnej wodzie widelcem. Piec w termoobiegu przez około 8-10 minut

Healthy food explorer
KRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I CZEKOLADĄ NA ŚWIĘTA! 181

Ciasto: - 250 g mąki pszennej  - 120 g masła - 3 łyżki przyprawy do piernika - 1 łyżka kakao - 1 jajko -  1 łyżka zimnej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ciasto zagniatamy na jednolite i gładkie, owijamy folią i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Wylepiamy foremki i pieczemy na złoty kolor, około 15-18 min. w temp 180 stopni(...)proszkiem budyniowym i jajkiem.  Rondelek ściągam z ognia dodaję zawartość kubeczka i szybko, cały czas mieszam. Zagotowuję ponownie i gotowe! Gorącym kremem napełniamy babeczki, polewamy albo polewą czekoladową albo roztopioną gorzką czekoladą.  Pistacje siekamy i podprażamy na suchej patelni.  Posypujemy babeczki pistacjami i suszoną żurawiną.  I gotowe

SMYKWKUCHNI
Sernik z sosem malinowym 221

Sernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty i delikatny sernik bez spodu. W smaku jest po prostu obłędny! Najlepiej świadczy o tym fakt, że na

Poezja smaku
SERNIK NA KORZENNYM SPODZIE 204

Święta coraz bliżej...w związku tym w domu coraz częściej pachnie korzennymi przyprawami, które używamy do dań i wypieków. Ciasteczka korzenne, w tym również te troszkę

Z Majeczką w kuchni
Ciasto „Cycki Murzynki” 214

Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy  cukier. Następnie dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wodę. Wszystko delikatnie mieszamy drewniana łyżką Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.   Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni.    Biszkopt  makowo-kokosowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy(...)masłem. Dodajemy po łyżce budyniu. Ostudzony biały biszkopt smarujemy dżemem i na to kładziemy biszkopt makowo-kokosowy Następnie smarujemy kremem i układamy biszkopty moczone w alkoholu Przegotowujemy polewę czekoladową. Cukier puder rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy masło i podgrzewamy do połączenia składników.  Dodajemy kakao  kakao i dokładnie mieszamy. Lekko podgrzewamy. Polew wylewamy na biszkopty. Każdy biszkopt dekorujemy rodzynką

W kuchennym oknie Ewy
Brzoskwiniowiec z masą makową 168

przekonać :) Składniki: Tortownica 26cm: Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg pokruszonych wafelków czekoladowych szczypta soli Masa makowa: 1 serek mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 250g śmietany 30% 350g masy makowej z puszki np Helio Ponadto: puszka brzoskwiń (ok 800g) paczka wafli okrągłych(...)szczyptą soli. Dodajemy cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz pokruszone wafelki i mieszamy drewnianą łyżką, by składniki się połączyły. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy (boków nie smarujemy, ewentualnie na dno możemy dać papier do pieczenia) i wkładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika, piekąc

Kuchnia w czekoladzie
Brunsli - tradycyjne szwajcarskie ciasteczka 182

Czym Szwajcarzy zajadają się w okresie Bożego Narodzenia? M. in. tymi oto smacznymi ciasteczkami o intensywnym czekoladowo-migdałowym smaku z korzenną nutą. Dziwię się, że tylko w okresie świątecznym, bo ja mogłabym je wcinać przez cały rok, są tak uzależniające :) Polecam! Składniki (2 blachy - ok. 38 szt. ciasteczek): 250 g mielonych migdałów 150 g cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki(...)drugiej misce ubić pianę z białek. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i wymieszać ją z ubitymi białkami i likierem. Połączyć wszystkie składniki i wymieszać na jednolitą masę. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 1 cm. Za pomocą foremek wyciskać ciasteczka i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić do wyschnięcia na 5 godzin (lub na całą noc). Piec

Domowa Cookierenka Agi
Tiramisu w pucharkach- ocknij się :) 108

Tiramisu to najpopularniejszy deser spożywany we Włoszech. "Tirarsi sù" po włosku oznacza – ocknij się, przebudź się, ale również poderwij mnie. Nic dziwnego w tej nazwie, ponieważ

Tradycyjna Kuchnia
Sernik cytrynowy z czekoladą Bajeczną 205

Serniki mogę piec i zjadać do znudzenia! Orzeźwiająca wersja cytrynowa, z przepyszną czekoladową "kruszonką" zadowoli najbardziej wymagającego łakomczucha. Prosty do przygotowania, w sam raz na leniwe niedzielne popołudnie.  Spód: 250 g herbatników pół opakowania masła Sernik: 1 kg twarogu 250 g śmietanki 36% 5 jajek szklanka cukru pudru 2 cytryny 2 łyżki mąki Wierzch: 3-4 batoniki Bajeczne(...)dodajemy do masy twarogowej. Cytryny myjemy dokładnie, ścieramy skórkę, starając się nie dodać białej części (jest gorzka). Wyciskamy sok i razem ze skórką dodajemy do sera. Wylewamy na spód ciasta i wrzucamy do piekarnika na co najmniej godzinę w 170 stopniach. Pieczemy do suchego patyczka, studzimy przy otwartych drzwiczkach.      Batoniki kroimy na mniejsze kawałki, mogą to być

sama złodycz

Proponowane wyszukiwania