tarta - 42848 przepisów (strona:1203/2857)

Drobiowe muffiny 227

mielonego mięsa drobiowego (najlepiej z piersi i udek – nie wyjdą tak suche jak z samych piersi) 2 cebule 2 jajka 6-7 suszonych pomidorów 80 g tartego parmezanu 1 kulka mozzarelli 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki granulowany czosnek sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli(...)zdejmujemy z palnika i odstawiamy do przestudzenia. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy cebulę, pokrojone na mniejsze części suszone pomidory oraz jajko. Doprawiamy granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Posypujemy tartym parmezanem oraz natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Formę na muffiny smarujemy tłuszczem. Napełniamy mięsnym farszem i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pod koniec pieczenia

Smaki Na Talerzu
Pulpety z łopatki wieprzowej w papryce czerwonej 173

tartej Sól Pieprz 2 papryki czerwone Cebula dymka ( szczególnie zielona część ) Bulion/ woda 1 łyżka almette śmietankowe Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy 1 jajko i 1 łyżkę bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy pulpety. Pulpety wkładamy do gotującego się bulionu. Paprykę kroimy w krążki i umieszczamy w gotujących się pulpetach. Gotujemy kilkanaście minut, pod koniec

Smaki Ewy
Paluchy ziemniaczane z serem i boczkiem 222

ziemniaków ok. 150g wędzonego boczku 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól i pieprz ok. 150g żółtego sera pół szklanki bułki tartej do panierowania olej do smażenia   *** Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości i dusimy lub przepuszczam przez praskę. Odkładamy do przestudzenia. Boczek wędzony kroimy w kosteczkę podsmażamy na patelni *** *** Podsmażony(...)gładką masę *** *** Łyżką nabieramy porcję masy, spłaszczamy ją i w środek układamy słupek żółtego sera *** *** Słupki sera oblepiamy masą ziemniaczaną tworząc paluchy *** *** Następnie obtaczamy je dokładnie w bułce tartej *** *** Kotleciki ziemniaczane smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z każdej strony *** *** Paluchy ziemniaczane podajemy na ciepło, najlepiej z domowym sosem czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE

Blog z Apetytem
Kotlety Twardowskiego 987

świetnie sprawdzi się jako niedzielny, rodzinny obiad. Polecam!     Składniki: 3 kotlety ze schabu 10dkg masła 1 ząbek czosnku 15dkg żółtego sera pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano olej do smażenia     *** Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z miękkim masłem oraz przeciśniętym czosnkiem(...)drugiej strony również zbijamy brzegi *** *** Każdy tak zamknięty kotlet podwijamy i formujemy w dłoniach zgrabne roladki *** *** Kotlety obtaczamy dokładnie w mące, później w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i ponownie w dłoniach formujemy na kształt roladek *** *** Podsmażamy na oleju, z każdej strony na złoty kolor, a następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Wtorek: Wegetariańska lasagna w słoiku 251

kolejną warstwę makaronu. Przekładaj na przemian makaron, nadzienie i mozzarellę. Ostatnia warstwa składać się powinna z makaronu. Na wierzch połóż łyżkę porwanej na kawałki mozzarelli i dużą łyżkę tartego parmezanu. Owiń całe słoiki folią aluminiową. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. Wyciągnij słoiki, rozetnij folię na górze słoików(...)wstaw pod sam grill i przypiekaj aż wierzch lasagni przyrumieni się. Przepis na pesto Składniki: 1/2 ząbka czosnku Duża garść bazylii Garść orzechów laskowych, piniowych lub migdałów 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/3 szklanki oliwy Sok z cytryny (według uznania) Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Włóż bazylię, posiekany ząbek czosnku, orzechy i parmezan do miski miksera i zmiksuj całość

Niedzielny kucharz
Tarta z porzeczkami w kratkę 199

zakończenie sezonu porzeczkowego krucha tarta z porzeczkami, bardzo prosta i bardzo pyszna. Ciasto bez dodatku jajka jest wyjątkowo smaczne i niebiańsko kruche. Między owocami, a ciastem znajduje się warstwa kokosowa, także niezależnie od ilości dodanych owoców ciasto pozostaje idealnie kruche. Winne, kwaskowate porzeczki idealne komponują się z kruchym ciastem. Super do wakacyjnej kawy na tarasie lub w ogrodzie(...)folię i włożyć na około 45-60 minut do lodówki porzeczki opłukać i osuszyć, oderwać szypułki w misce wymieszać wiórki kokosowe z cukrem, mąką i roztopionym masłem formę na tartę 34x13 lub okrągłą o średnicy 23-24 cm wysmarować masłem ciasto podzielić na 2 części, jedną większą od drugiej. Pierwszą większą część ciasta rozwałkować na stolnicy między folią spożywczą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z karkówki marynowane w mleku 401

marynowaniu mięsa w mleku i cebuli, kotlety są bardzo aromatyczne i soczyste. Polecam!     Składniki: 3 plastry karkówki 1 cebula 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka bułki tartej sól i pieprz olej do smażenia     *** Mięso myjemy osuszamy i dość cienko rozbijamy *** *** Cebulę kroimy w piórka i przekładamy nią plastry karkówki, całość umieszczamy w misce(...)najlepiej na całą noc *** *** *** Po tym czasie mięso odsączamy i lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Karkówkę przyprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Kotlety panierujemy w mące, w jajku i w bułce tartej *** *** Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Piątek: Błyskawiczny makaron ryżowy w sosie imbirowym 263

dorzuć do makaronu różyczki brokuła. Odcedź makron z brokułem i przelej zimną wodą. Krok 2 W międzyczasie zrób sos. Wymieszaj w miseczce 2 łyżki tartego czosnku, 2 łyżki tartego imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu i 2 łyżki wody. Krok 3 Wymieszaj makron i brokuły z sosem. Posyp szczypiorkiem i sezamem. Artykuł Piątek: Błyskawiczny makaron ryżowy

Niedzielny kucharz
CUKINIE FASZEROWANE ryżem i pieczarkamic | rita food channel 248

wersji pisanej, zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 👌 4 duże cukinie (w miarę proste) 👌 2 szkl. ryżu ugotowanego (ja dałam ryż Karolina) 👌 6 łyżek przecieru pomidorowego 👌 250 gr. żółtego sera tartego 👌 2 pomidory 👌 1 bakłażan 👌 2 cebule 👌 200 gr. pieczarek 👌 5 listków bazylii 👌 1 łyżka oregano 👌 1 łyżka tymianku 👌 2 ząbki czosnku 👌 1/2 łyżeczki pieprzu 👌 1/2 łyżeczki cukru 👌 1 łyżeczka soli(...)układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra - dół w 180*C 30-40 min. 10 min. przed końcem pieczenia cukinie posypujemy tartym serem. SMACZNEGO! cukinie faszerowane ryżem i pieczarkami 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy

RITA food channel
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym 958

smak połączyłam z makaronem. Wyszedł szybki, smaczny i tani obiad.  200g ulubionego makaronu 1/2 pęczka natki pietruszki  300g pieczarek 1 cebula 50g tartego parmezanu  100g tartego sera cheddar  100 ml śmietany  sól, pieprz, papryka sodka  olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w kostkę

Szefowa kuchni
Pulpety gotowane na parze 200

ananasach z sosem barbecue . Zobacz mój film z przygotowania pulpetów Składniki – Pulpety gotowane na parze 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko pół cebuli pół szklanki bułki tartej 2 ząbki czosnku łyżeczka papryki wędzonej pół łyżeczki pieprzu półtorej łyżeczki soli 💡💡💡 Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy do przepisu. Przepis – Pulpety gotowane na parze Nasz przepis zaczynamy(...)łopatki wieprzowej. Jednak możecie ją zastąpić też na przykład mielonym z filetu z kurczaka. Do naszego mięsa wbijamy surowe jajko, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Dodajemy też pół szklanki bułki tartej, pieprz, sól, czy paprykę. Do mięsa dodajemy jeszcze pokrojoną w kostkę cebulę. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do naszego parowaru. Gotujemy 30 minut. To wszystko moi drodzy. Smacznego. Koszt

Kuchennyviral.pl
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 391

bardzo lubię cukinię (nie tylko w tradycyjnym leczo ). Jednak kiedyś rzadziej z niej korzystałam. Dlaczego? Powód jest prosty nie przepadam za jej tarciem (zwłaszcza w takich ilościach). Ale odkąd mam wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium tarcie cukinii w ogromnych ilościach jest czystą przyjemnością. Odcinam końcówki i… wkładam do robota. Po chwili wszystko gotowe Nie raz już polecałam(...)cukru (można dać ciut mniej) 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 3-4 krople aromatu pomarańczowego Przygotowanie: Cukinię trzemy. Ja używam do tego wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium . Wystarczy założyć odpowiednią tarczę i w kilka sekund wszystko gotowe. W przypadku młodej, małej cukinii nie musimy jej obierać. Powinniśmy

Słodkie okruszki
ROZMARYNOWE FOCACCIE Z PIECZONĄ ŚLIWKĄ, CZERWONĄ CEBULĄ I SEREM 208

czerwona cebula – 3 szt * śliwki – ok. 250 g * sól, pieprz, czaruszka * masło * jajko do posmarowania + czarnuszka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: FARSZ: Rozgrzewamy masło, przesmażamy pokrojoną w piórka cebulkę . Ser trzemy na grubych oczkach. Śliwki kroimy na ćwiartki. CIASTO: Drożdże rozpuszczamy z cukrem. W rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, grzejemy ( nie możemy zagotować! ), lekko studzimy. Mąkę przesiewamy z solą(...)ciepłe miejsce. Kiedy podwoi objętość wyciągamy na obsypaną mąką stolnicę, ponownie zagniatamy, urywamy po kawałku, formujemy małe bułeczki, spłaszczamy formując okrągłe focaccie. Dodajemy świeży rozmaryn, czerwoną cebulkę, śliwki oraz tarty ser. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Po ok. 10 minutach wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika i pieczemy ok. 15 minut. Smacznego

Ostra na Słodko
Opiekana ryba w zalewie pomidorowo-octowej 186

efektownym wyglądem. Do jej przygotowania możemy użyć dowolnej, ulubionej ryby, na przykład miruny, mintaja czy dorsza.     Składniki: 600g filetów rybnych (u mnie mintaj) 1 szklanka bułki tartej 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia 250ml soku pomidorowego pół szklanki wody 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 cebule (użyłam białej i czerwonej cebuli) 8 łyżek(...)Rybę kroimy na średniej wielkości kawałki (ja użyłam kostek z mintaja) i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem cytrynowym *** *** Kawałki ryby panierujemy w mące, rozmieszanych jajkach i bułce tartej *** *** Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor *** *** Usmażoną rybę przekładamy do wysokiego naczynia *** *** Cebulę kroimy w pół krążki *** *** Papryki kroimy w paseczki *** *** Cebulę oraz paprykę wkładamy

Blog z Apetytem
Panierowany camembert z niespodzianką 260

smakuje podany w cieście francuskim, po przepis zapraszam tutaj -> KLIK 4 camemberty garść orzechów włoskich 100-150 g pieczarek 2 łyżki masła 2 łyżki mąki kilka łyżek bułki tartej 1-2 jajka sól, pieprz olej do smażenia Oczyszczone pieczarki kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, stopniowo wrzucamy pieczarki. Podsmażone doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Studzimy. Łączymy(...)środek, pozostawiając dno i boki nienaruszone. Środek sera wypełniamy pieczarkowo-orzechowym farszem. Składamy. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone sery panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoto, na rozgrzanym oleju. Osączamy na papierowym ręczniku

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania