tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:100/156)

Omlet owsiany z szynką, awokado i pomidorami 106

też inne moje przepisy podobne do tego. Szczególnie polecam zielony omlet ze szpinakiem i pomidorem oraz omlet z jabłkiem i cynamonem na słodko . Składniki na 1 porcję : 2 jajka 20g płatków owsianych górskich 30g szynki wędzonej 1/2 małego dojrzałego awokado 1 łyżeczka masła średni pomidor 1 łyżeczka tartej mozzarelli kiełki słonecznika szczypiorek do posypania pomidora 1/4 łyżeczki nasion słonecznika(...)średnim ogniu, aż jajko się zetnie. Obrócić na drugą stronę (uważając, żeby omlet się nie zepsuł) i smażyć jeszcze przez minutę. Omlet wyłożyć na talerz, po wierzchu posypać tartą mozzarellą. Na połowie omleta ułożyć kiełki słonecznika i nasiona słonecznika, pomidora i posypać posiekanym drobno szczypiorkiem. Można złożyć na pół albo tak jak u mnie zostawić płasko na talerzu

Dietolog
Smażony camembert z żurawiną na liściach szpinaku 113

mieszanki co to się nazywa "sos sałatkowy paprykowo-ziołowy" firmy Culineo). Szpinak, myjemy, pomidorki kroimy na ćwiartki, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy całą resztę, mieszamy porządnie i gotowe. A poza tym pyszne :) Ser: ser moczymy w jajku rozbełtanym z solą i pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej (w sumie jak kotlety schabowe). Kładziemy na patelnię i smażymy

Marder&Marder Manufacture
Szybki limonkowo-czosnkowy kurczak na szpinaku 145

zbawieniem, ponieważ są po pierwsze sycące, po drugie nie zapychające, po trzecie szybkie w zrobieniu, a po czwarte zwyczajnie pyszne :) Zapraszam do wypróbowania.     Składniki: 50dag piersi z kurczaka skórka otarta z połowy limonki łyżeczka soku z limonki 10 czarnych oliwek 10 pomidorków koktajlowych 2 garści świeżego szpinaku szczypiorek przyprawa do kurczaka 2 ząbki czosnku oliwa Przygotowanie: Pierś

ChilliJemy
Pyszne hamburgery 151

szklanki słonecznika, - 1/2 szklanki siemienia lnianego, - 1 cebula, - 1/2 szklanki bułki tartej, - 1/4 szklanki oleju, - 3 łyżki mąki pszennej, - 2 łyżki sosu sojowego, - łyżeczka suszonego imbiru, - 1/2 łyżeczki ostrej papryki, - sól, pieprz do smaku. Oprócz tego: - bułki do hamburgerów (pyszne są z TEGO przepisu), - sałata lub szpinak, rukola, - pomidory, - ogórki, - cebula, - musztarda, keczup, majonez. Wykonanie:  Składniki na kotlety

Co na wege obiad?
Filet z mozzarellą i zieleniną 185

poprzednim poście. 3 pojedyncze filety z kurczaka Nadzienie : 1 garść świeżego szpinaku 1/3 szk posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka niedźwiedziego czosnku 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 150 g mozzarelli w bloku 1 łyżka majonezu pieprz kolorowy do smaku sól himalajska do smaku Dodatkowo : bułka tarta do panierowania 4 jajka ( duże ) 4 łyżki mleka olej do smażenia

Ewa w kuchni
Makaron z Kurczakiem i Szpinakiem 360

papierowych. W tym samym czasie czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy zamrożony szpinak, mleko i podgrzewamy do powstania jednolitej konsystencji. Następnie wrzucamy serki topione, dodajemy po 1/3 łyżeczki przypraw i dusimy ok. 4 minuty. Na ugotowany al dente makaron wykładamy kawałki kurczaka, całość polewamy sosem i posypujemy tartym serem. Moje posty

Słodka Strona
Proste obiady na 7 dni #10 - Przepisy na obiady w PDF z listą zakupów! 121

bułki tartej 1 mały pęczek koperku 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki płatków chilli skórka z 1/2 cytryny  1/2 łyżeczki soli  świeżo mielony pieprz 1 łyżka oliwy  Przygotowanie:   Filety z łososia rozmroź, np. przez noc w lodówce. Włóż je do misy malaksera i zmiksuj pulsacyjnie na małe kawałki.  Dodaj jajko, bułkę tartą(...)białej ryby, np. z mintaja lub dorsza. Bułkę tartą możesz zamienić na płatki owsiane zmielone w malakserze. ➤Dla gotowego dania (porcja risotto + 1 kotlet z łososia) w 1 porcji:  781 kcal, B 43,6 g, W 66,9 g, T 35,8 g Sobota - Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Na weekend przygotowałam

Chilli Czosnek i Oliwa
Gnocchi w serowym sosie, ze szpinakiem i pieczarkami – zapiekane 192

pieczarki do blaszki z gnocchi. Na patelnię wlewamy olej – wrzucamy na niego płatki chili, cebulę i czosnek. Smażymy zawartość patelni mieszając, przez 2-3 minuty. Wrzucamy na patelnię liście szpinaku i mieszając smażymy je tak długo, aż zwiędną, zmiękną i stracą swoją objętość. Przekładamy je do blaszki z gnocchi i pieczarkami. Na tą samą patelnię wlewamy rosół i podgrzewamy(...)Niewielką ilością gorącego płynu hartujemy mieszankę śmietany i mąki, wlewamy ją na patelnię, mieszamy żeby nie powstały grudki i gotujemy sos do momentu zgęstnienia. Doprawiamy go solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową, wsypujemy połowę startego sera, mieszamy. Sosem zalewamy zawartość blaszki, mieszamy wszystko razem, równomiernie rozprowadzając składniki. Posypujemy wszystko pozostałym startym serem i porwaną na kawałki mozzarellą. Blaszkę

Karo in the Kitchen
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 305

zrobieniu cannelloni ze szpinakiem zostało mi jeszcze trochę makaronu, więc wykorzystałam przepis z opakowania. Oryginalny przepis tu . Składniki: makaron canelloni 250 g mięsa mielonego sos bolognese z torebki pół puszki zielonego groszku 2 ząbki czosnku żółty ser do posypania pół szklanki śmietany sól i pieprz Przygotowanie: 1. Na patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu(...)napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym. 4. Całość polewamy pozostałością sosu i posypujemy tartym żółtym serem. 5. Danie zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C. Musze przyznać, że wolę wersje ze szpinakiem. Jest delikatniejsza. Za to mężczyźni w moim domu wolą mięso, więc to świetna potrawa przede wszystkim dla nich

Pasja Smaku
Krokiety z ziemniakami, chorizo i parmezanem 53

cebula 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła szczypta chili sól pieprz Panierka: 3 duże jajka bułka tarta szczypta soli oliwa z oliwek do smażenia Przygotowanie: Naleśniki: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawić na około 20 minut aby ciasto odpoczęło. Jeżeli używamy mineralnej wody gazowanej, dodajemy(...)jajka z solą. Krokiety obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor (ze wszystkich stron). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan → Orientalne paszteciki z ciasta francuskiego → Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowym – orzechowym → Sajgonki → Paluchy

Oryginalny smak
Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami 101

Napełniam farszem. Koszyczki z ciasta francuskiego napełniam farszem, posypuję tartym serem. Posypuję tartym grana padano. Piekę do zarumienienia ciasta ok. 15-20 minut w temp. 200 C na środkowej półce piekarnika (grzanie góra plus dół bez termoobiegu). Podaję na ciepło (dla nas najlepsza wersja) na świeżej rukoli bądź szpinaku. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 313

prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą

karmelowy
Pęczotto (orzotto) z boczniakami, porem i szpinakiem 149

boczniaków 1 duża garść szpinaku – umyta i osuszona 1/3 szklanki kaszy pęczak, dokładnie wypłukanej w zimnej wodzie około 750 – 850 ml bulionu warzywnego (przecedzony, bez ‚farfocli’) 1/2 szklanki białego wina 1 średni por – biała część drobno posiekana 1 cebula – pokrojona w małą kostkę 2 – 3 ząbki czosnku – drobno posiekane 3 łyżki tartego parmezanu, grana padano lub sera cheddar(...)Zwiększ moc palnika. Gdy kasza ‚wypije’ wino, dodawaj stopniowo bulion – chochelka po chochelce, za każdym razem czekając aż pęczak ‚wypije’ poprzednią porcję bulionu. Mniej więcej w połowie gotowania, dodaj szpinak, pod koniec – boczniaki. Dopraw odrobiną solą, pieprzem i tymiankiem. Gdy kasza uzyska pożądaną miękkość – patelnię zdejmij z ognia. Dodaj parmezan i 1,5 łyżki schłodzonego masła. Dopraw sokiem

Moja pasja smaku
Quiche ze szpinakiem 189

Quiche ze szpinakiem. Mam nadzieję, że zasmakuję Wam tak jak mi ;)  Składniki: Kruche ciasto: 300 g mąki 200 g masła 2 żółtka 1/4 łyżeczki soli Farsz szpinakowy: 400 g szpinaku (świeżego lub mrożonego) opakowanie sera feta 2-3 ząbki czosnku (w zależności od upodobań) 50 g pestek słonecznika 2 jajka sól i pieprz masło do smażenia ulubiony żółty(...)szybko zagnieć. Jeżeli korzystasz z robota kuchennego wrzuć wszystko do jednej misy i włącz średnie obroty. Gotowe ciasto rozwałkuj na około 4-5 mm i przełóż do formy na tartę o średnicy 24 cm, zagnieć boki, tworząc zgrabne wzorki, nakłuj spód widelcem, a następnie wstaw na około 30-45 minut do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ciasto wstaw

Słodkie Przyjemności
Warsztaty kulinarne z FRoSta „Ryby i owoce morza” 175

niektórzy poprzestali na ich otwieraniu Dziewczyny się śmiały, żebyśmy uważali w drodze powrotnej, gdyż może zacząć działać ich „moc”, wszak ostrygi uważane są za afrodyzjak Menu: Ostrygi zapiekane ze szpinakiem i sosem berneńskim (Sauce béarnaise to sos przygotowany na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu) z chlebkiem panco, do których podano nam cydr. Smażona dorada z zielonym pesto z rukoli(...)filetować doradę, Witek stwierdził, że bardzo zgrabnie mi to poszło i mam do tego dryg. Dorsz w cieście piwnym , podany z puree z zielonego groszku oraz dipem jogurtowo- czosnkowym. Tarta z gruszką, migdałami i lodami waniliowymi , przygotowana została na spodzie z mrożonego ciasta francuskiego FRoSTA, posmarowanego pastą z mączki migdałowej i miodu, z plastrami gruszki, po upieczeniu dzieło

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gyoza z sezamem i kurczakiem 38

subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Ci także przepisy: –  przepisy na pierogi –  pierogi z soczewicą –  pierogi z mięsem –  pierogi z kaczką –  pierogi ze szpinakiem i fetą –  pierogi z dynią –  pierogi z bobem –  pierogi z kaszą gryczaną –  pierogi ruskie –  pierogi z żółtym serem i pieczarkami –  zielone pierogi –  leniwe(...)szczypta soli – 200 ml gorącej wody (70 st. C) Składniki farsz: – 450-550 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka – 3-4 garści świeżych liści szpinaku, drobno posiekanych – 1-2 ząbki czosnku – 1-2 dymki razem ze szczypiorem – 3-4 łyżki sezamu – 1,5 łyżki sosu sojowego – 1 łyżka oleju sezamowego (jeśli nie masz pomiń) – po 1 łyżeczce

nietylkopasta.pl
Kremowe orzotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem 135

jest bardzo podobny, równie smaczny i sycący. W tej wersji postawiłam na suszone pomidory, świeży szpinak i mnóstwo paremezanu – takie połączenie nie może się nie udać. Składniki (na 3 duże porcje): szklanka surowego makaronu orzo 8 pomidorów suszonych, z oleju 2 garści świeżego szpinaku 1 duża biała cebula 2 ząbki czosnku 100ml białego wina 150ml śmietanki kremówki 30% duża(...)być Dijon lub stołowa, kremowa 1 łyżka masła 2 łyżki oleju spod pomidorów 500ml bulionu warzywnego lub drobiowego – może być z kostki 1.5 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 szklank tartego parmezanu i trochę do podania sól i pieprz do smaku   Cebulę obieramy i siekamy na drobno. Czosnek obieramy i ścieramy na drobno na tarce. Pomidory kroimy w paseczki

Smaczna Strona
Kotlety warzywne 75

Ukręciłem domowy wegański majonez , pokroiłem czerwoną cebulkę, pomidora, dorzuciłem świeżego szpinaku i wszystko zwieńczyłem sosem musztardowym BBQ… Moje ulubione połączenie, które również Tobie polecam. Bezglutenowe kotlety warzywne Jeśli chcesz przygotować kotlety warzywne w wersji bezglutenowej, to wystarczy, że zamienisz sos sojowy na sos tamari, a klasyczną bułkę tartą na jej bezglutenowy odpowiednik lub na bezglutenową mąkę owsianą

Blendman
Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą 115

świeżo mielonym pieprzem, wystudzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać ze szpinakiem, cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, na każde nakładać nadzienie, zlepiać i układać na oprószonej mąką stolnicy. Pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody, gotować ok minuty po wypłynięciu. Podawać ze zrumienioną na maśle bułką tartą, posypane wiórkami sera. Smacznego

Obiad gotowy
Zasady zdrowego odżywiania, czyli #WYZWANIE5PORCJI warzyw i owoców + przepisy 164

szpinakiem, pomidorkami i mozzarellą      Klopsy z kalafiora podawane z ziemniakami i sałatą      Placki warzywne z cukinii i kaszy jaglanej        DESERY: Orzeźwiający koktajl z jagodami, roszponką i limonką       Koktajl ananasowy       Gofry migdałowe z sosem jogurtowym i owocami leśnymi    Tarta z jagodami

Passions hobbies life
Tarta z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 265

ogniu, ciągle mieszając. Śmietanę wymieszać z jajkiem i wlać do szpinaku z kurczakiem i pieczarkami. Chwilkę podusić. Na wcześniej przygotowany spód wyłożyć farsz. Na wierzchu ułożyć cienkie plastry boczku, porwane kawałki mozzarelli. Wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Po wyjęciu przybrać plastrami pomidora, posypać dowolną zieleniną. Tarta smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno

Kulinarne przemyslenia
Pierogi drożdżowe z czterema farszami 138

jest nadmiar wody to odlać ,roztopić masło na patelni ,wrzucić szpinak i czosnek ,krótko dusić ,zdjąć z ognia i dodać sery i przyprawy do smaku,wymieszać Na farsz z kurczaka : - surowa pierś z kurczaka - pół surowej papryki - łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki - sól i pieprz do smaku ,chili - tarty ser żółty - kilka łyżek serka typu framage - suszony tymianek Kurczaka

Wypieki Rene
Goodfood styczeń 2016 192

Przykładowe przepisy, które mam w planach wypróbować to między innymi tarta orzechowa z syropem klonowym, pikantna soczewica z musztardą, burakiem i kiełbaskami (przecież są też wegańskie!), sałatka na ciepło z jarmużem, migdałami i szynką(to ostatnie się pominie;-)), pikantny bulion z czarną fasolką i jarmużem, cannelloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową (ja szpinak zastąpię jarmużem

greenscarf
Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka 186

dużej misce dokładnie wymieszaj wszystkie kasze, dodaj kapustę z cebulą i czosnkiem, przyprawy i zioła, przecier pomidorowy, bułkę tartą i zieleninę. Gdy masa przestygnie, formuj wrzecionowate kotlety i smaż z obu stron (w razie potrzeby dodaj więcej bułki tartej lub trochę mąki). Podawaj z sosem. Przepis dodaję do akcji: Co roku EWG (Environmental Working Group) prezentuje listę(...)brudnych i czystych warzyw i owoców. Lista najbardziej zanieczyszczonych przez pestycydy obejmuje: Jabłka Truskawki Winogrona Seler naciowy Brzoskwinie Szpinak Papryka słodka Nektarynki Ogórki Ziemniaki Borówki Sałata zielona. Choć to niełatwe, najlepiej szukać powyższych w sprawdzonych miejscach, np. z upraw ekologicznych. Jeśli nie mamy takiej możliwości, nie oznacza to, że mamy w ogóle nie jeść ww. warzyw i owoców. Ich jedzenie

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapach kawy i Quiche ze szpinakiem 164

podsmażysz cebulę i czosnek. Kiedy już trochę się zeszklą, dodaj szpinak i podsmażaj jeszcze ok. 2 minuty. Dodaj śmietany, jajka i połowę startego sera. Dopraw gałką muszkatołową , solą oraz pieprzem.  Ciastem wylep natłuszczoną tortownicę, foremkę do zapiekania bądź ( jeśli jesteś szczęśliwą posiadaczką , jak ja;) ) silikonową formę na tartę. Do środka wlej farsz i posyp górę resztką sera. Zapiekaj

Gotowanie to kochanie
Dorsz pod tymiankowym beszamelem zapiekany z burakiem liściowym 200

dorsz to ciekawa konkurencja i urozmaicenie dla panierowanego w bulce tartej fileta z ryby.Zaloze sie,ze tak przygotowana rybe zje ze smakiem kazdy,nawet ten nie przepadajacy specjalnie za rybami. Skladniki na 4 porcje: 4 odfiletowane kawalki dorsza a ca.150 g 500 -700 g buraka lisciowego (lub szpinaku)-2 peczki 1 cebula 1 zabek czosnku 2 lyzki masla ghee

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!