tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:217/562)

Kotlety drobiowe w panierce sezamowej. 133

ziaren sezamu. I nie żałuję! Kotlety zyskały nową jakość :) Idealnie będzie pasował do nich sos słodko-kwaśny. Proponuję wówczas przygotowanie mniejszych porcji mięsa i maczanie ich we wspomnianym dodatku. Składniki: 300 g filetów z piersi kurczaka sól  pieprz 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu jajko 4 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć(...)mniejsze kawałki.  Kotlety delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron Do jednego talerza wsypać mąkę. W drugim talerzu roztrzepać jajko. W trzecim talerzu wymieszać bułkę tartą z sezamem. Przyprawione kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku i panierce sezamowej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron przez kilka minut

zadanie-gotowanie
Makaron z warzywami i bobem w sosie pomidorowo-serowym 137

fasolki 2 suszone pomidory pokrojone w kostkę 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki tartego parmezanu świeże: koperek + pietruszka sos: 7 łyżek passaty + 1,5 łyżki serka śmietankowego naturalnego (użyłam Piątnicy, Twój smak) przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, lubczyk, słodka papryka, ostra papryka, curry oliwa z oliwek Przygotowanie: na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę drobno posiekaną

Zasmakuj Kuchni
Konfitura z czerwonej cebuli 123

cebula na słodko? Potwierdzam, że na słodko, ale delikatnie. Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pasztetów, serów czy do dań z grilla. Świetnie sprawdzi się również na tartach, tostach, burgerach czy nawet zwykłych kanapkach z masłem lub smalcem jak kto woli. Składniki

To co kocham
Puree w waflu według Di 209

smakuje obłędnie. Koniecznie spróbujcie! 1 wafel tortowy 1 duża cebula Masa: 500g ziemniaków 100 ml słodkiej śmietanki (ew. mleko) 1 łyżka masła 2-3 łyżki posiekanej zieleniny (u mnie koperek i rukola) sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko 1 szczypta soli bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Cebulę pokroić w pół plasterki i podsmażyć na odrobinie oleju. Ziemniaki

Di gotuje
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 227

zamrażalniku, by zrobić lody :)jest przepyszne. Puszysty i miękki spód, poprzetykany soczystymi owocami i słodka kruszonka. W sam raz do kawy czy po prostu na deser po obiedzie. Ciasto również wyśmienicie smakuje z mlekiem:) Ponieważ ciasto upiekłam w formie do tarty mąż nawał je u-tarte Przepis oryginalny pochodzi z książki ” Ciasta, ciasteczka i takie

Niebieski kubek z kawa
Ciasto rabarbarowe z bezą 132

głównej.  Kruchy spód z nutką kokosa, kwaskowy rabarbar i słodka puszysta beza - obok tego ciacha nie można przejść obojętnie ! Zapraszam. Na blogu znajdziecie również inne przepisy z rabarbarem w roli głównej: Ciasto kokosowe z rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar

Kulinarne przygody Gatity
Kruche Ciasto z Rabarbarem – Tarta z Rabarbarem 169

Witam serdecznie Tym razem podzielę się przepisem na zrobienie prostego ciasta kruchego z rabarbarem – tarty z rabarbarem. Ciasto jest bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu, jeżeli ktoś jeszcze takiego ciasta nie piekł to polecam wypróbować przepis, ciasto nie jest zbyt słodkie a dzięki rabarbarowi lekko winne. Do przygotowania ciasta kruchego z rabarbarem będziemy potrzebować: Użyłam foremki okrągłej

Uwaga Babcia Gotuje
Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą 237

twarzy w mgnieniu oka! Jego przygotowanie jest banalnie proste - na pewno sobie poradzicie! Kruchy spód, słodki krem, banany i gorzka czekolada, idealnie przełamująca słodycz ciasta! Niebo w gębie ;) W przepisie użyłam kokosowego mleka w proszku, które nadało ciastu dodatkowo nutę kokosu!  Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą Składniki na spód: 140 g herbatników

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem 123

obsmażony por. Pierś indyka pociąć na plastry o szerokości 1 cm. Rozbić doprawić solą pieprzem, słodką papryką w proszku. Na środek każdego płata nałożyć farsz, złożyć na pół, spiąć dokładnie wykałaczkami. W jednej misce roztrzepać jajka a do drugiej nasypać bułkę tartą. Saszetki mięsa obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć saszetki z dwóch stron

Kuchnia Pokoleń
Klopsiki z indyka , nadziewane serem 191

słodkiej śmietanki 12 % 3 ząbki czosnku ( można mniej jak ktoś nie lubi ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz biały do smaku 1/2 szklanki bułki tartej kilka plastrów masła 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej do obtaczania Mięso mielone przekładamy do miski , robimy w nim dołek ręką , wbijamy do niego jajko , wsypujemy bułkę tartą , sól , pieprz

Ogrodnik w podróży
Chińskie pierożki z wieprzowiną i krewetkami 200

oraz bułeczek baozi z jeszcze szerszą gamą wypełnienia od nadzienia mięsnego, przez warzywne, aż do słodkich bułek deserowych.   Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki gorącej wody szczypta soli Farsz: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g krewetek 2 łyżki tartego świeżego imbiru pęczek szczypiorku, drobno posiekany 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 łyżki sosu sojowego

Smakowity Blog Kulinarny
Langos - placek węgierski 124

Smażymy na gorącym oleju z obu stron. Podajemy na gorąco z sosem czosnkowym oraz tartym żółtym serem lub ketchupem. Fantazji tego dania nie ma granic: polane samą śmietaną, szalotką, wędzonym boczkiem lub szynk ą , serem owczym, również wyśmienicie smakuje na słodko - z dżemem, nutell ą ,  twar o giem, czy tylko posypane cukrem pudrem oraz cynamonem. Smacznego

kgwjanczewo
NUGETSY Z KURCZAKA 183

załatwimy więc sprawę. Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam, popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki, polałam oliwką i odstawiłam do lodówki . W miseczce roztrzepałam jajko i obtoczyłam w nim kawałki mięsa. Posypkę zrobiłam z pokruszonych płatków kukurydzianych  z dodatkiem tartej bułki. Wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Lekko skropiłam oliwką

potrawyregionalne
Lasagne ze szpinakiem i oszukanym beszamelem 141

łyżka masła 2 łyżki oleju 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka pietruszki 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej sól i pieprz Na sos: 2 duże pory 1 łyżka oleju 100 ml wina czerwonego 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 600 ml mleka 100g tartego grana padano + do posypania ok. 70g sól i pieprz Wykonanie: Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę

Smakuj życie!
Pomidory faszerowane 113

nadziewamy paprykę, cukinię, bakłażany, pomidory już rzadziej. A naprawdę warto, bo każdy farsz w słodko-kwaśnej pomidorowej otoczce  nie tylko świetnie wygląda, ale i smakuje nadzwyczajnie.Właśnie pieczenie pomidorów uwalnia z nich aromatyczną słodycz. Pomidory wypełniłam mieloną wołowiną wymieszaną z tartą cukinią, resztę cukinii pokroiłam w kostke i upiekłam z pomidorami. Pomidory podałam z makaronem, który

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!