czerwona papryka 5 ząbków czosnku 250ml passaty pomidorowej 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki czubrycy czerwonej 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz olej 100g żółtego sera 150g sera feta 3 jajka 3 łyżki bułki tartej natka pietruszki do dekoracji 1. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy(...)papryką, do zarumienienia. Wlewamy passatę, przecier, wsypujemy przyprawy. Dusimy kilka minut do odparowania płynów. Studzimy. 2. Mięso z warzywami łączymy ze startym na tarce serem, jajkami i bułką tartą. Mieszamy do połączenia składników. Wykładamy do tortownicy lub formy na tartę. Na wierzch wykładamy pokruszony ser feta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Przed podaniem posypujemy
Szefowa kuchniChociaż nie ma jeszcze weekendu, to podzielę się z Wami przepysznym przepisem na pełnowartościowe ciacho, które dzisiaj wykonałam😍 Składniki identyczne, jakie ja sama jadam na co
Zdrowie i pysznie na talerzucebula 6 dużych pieczarek 1 szklanka kaszy gryczanej nie palonej szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie parmezan lub inny twardy ser tarty masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Pierś umyj, pokrój w kostkę, przesmaż na klarowanym maśle. Po chwili dodaj marchewkę, cebulę pokrojoną
Zasmakuj KuchniJesień to czas kiedy otaczają nas ciepłe pomarańcze, nastrojowe czerwienie i ciepłe żółcienie. W kuchni warto zainspirować się kolorami jesieni. Tartaletki z orzechami i solonym karmelem
COOKMAGAZINEketchup...mniaaam :-) Zapraszam do wypróbowania :-) Składniki: kasza jaglana 0,5 szklanki, woda 1,5 szklanki, pieczarki 200 g, papryka słodka, kurkuma, majeranek, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, mąka pszenna 1 łyżka, bułka tarta do obtoczenia, Sposób przygotowania: Kaszę zalewamy gorącą wodą i stawiamy na palnik. Co jakiś czas kaszę należy pomieszać aby nie przywarła
kulinarne odsłony paticebula 100 g wędzonego boczku 300 g karkówki 250 g boczniaków 250 g kapust włoskiej 300 g ryżu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 2 jajka 100 g bułki tartej 100 ml oleju SOS: 4 cebule 800 ml bulionu wołowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchennieduża główka kapusty pekińskiej spora marchew 1 por 3 łyżki łuskanych nasion konopi ząbek czosnku sok wyciśnięty z połowy cytryny pieprz słodka papryka mielona kubek jogurtu naturalnego Wykonanie: Kapustę szatkujemy drobno i spryskujemy sokiem z cytryny. Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach, a bielszą część pory siekamy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą
Poezja Smaków - blog kulinarnySkładniki: burger: kasza jaglana pół woreczka, pieczarki 10 dag, cebula 1/4 szt, czosnek 2 ząbki, sos sojowy 2 łyżki, papryka słodka do smaku, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia, Dodatkowo: bułki do burgerów (duze), sałata 6 liści, pomidor 1 szt, papryka żółta 1/4 szt ogórki konserwowe
kulinarne odsłony patiJedna to 200 kcal Rustykalna tarta z gruszkami Elegancka tarta idealna na każdą okazję Rustykalna tarta z gruszkami i miodem Miód i cynamon – świetne dodatki do gruszek Smacznego!!! Źródło przepisu: blog Słodkie inspiracje Zapisz Zapisz
Relaxtimezupy ogórkowe, sałatkę z ogórków i cebuli, no i sałatki jarzynowe, w których kiszony ogórek to niezbędny składnik. Wymyśliłam sos z tartych ogórków w sosie pomidorowym , pyszne octowe pikle z papryką, a teraz przyszła pora na słodko-kwaśną sałatkę z ogórków i cebuli. Jak przygotować pyszną sałatkę z ogórków i cebuli do słoików? Marynata do tej sałatki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgulaszu dowolnej firmy. Zupa wtedy wyraźniej smakuje i jest lepsza, jeśli nie chcecie gotowego fixu to dodajcie jeszcze słodkiej papryki i majeranku :-) Do dużego garnka wlewamy troszkę oleju i dodajemy pokrojoną cebulkę, smażymy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę kroimy na małe kawałki, mięso mielimy. Do podsmażonej cebulki dodajemy zmielone mięso, oraz marchewkę. Wszystko mieszamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucebula 6 dużych pieczarek 1 szklanka kaszy gryczanej nie palonej szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie parmezan lub inny twardy ser tarty masło klarowane do smażenia Wykonanie: Pierś umyj, pokrój w kostkę, przesmaż na klarowanym maśle. Po chwili dodaj marchewkę, cebulę
Zasmakuj Kuchnipuree ziemniaczanego. Potrzebujemy: - puree z 6-8 ziemniaków średniej wielkości - ok. 700 g mielonego mięsa, najlepiej wołowego - 3 duże łyżki bułki tartej - pół szklanki gorącego mleka - 1 cebula - 2 jajka - ok. 100g twardego żółtego sera - sól, pieprz, słodka papryka - trochę tłuszczu do nasmarowania naczynia do zapiekania Zaczynam od wymieszania bułki z mlekiem i ostudzenia. Kiedy bułka ostygnie i oczywiście
I tu będę miała takie tepapryka czerowna 1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka oleju przyprawy: zioła prowansalskie, curry, chilli, papryka słodka, pieprz czarny i ziołowy, sól himalajska - po ok. 1/2 łyżeczki, w zależności od preferencji Dodatki: tarty ser (opcjonalnie) Przygotowanie: ZACZYN - w garnku podgrzej wodę, ale nie zagotuj! Rozpuść drożdże. Dodaj erytrol
Zdrowie na języku :Psosem czosnkowym. składniki: masa ziemniaczana 800 g ugotowanych letnich ziemniaków 1 duże jajko 2 łyżki maki pszennej sól,pieprz słodka papryka tymianek, gałka muszkatołowa farsz 300 g ugotowanego brokuła 1 ząbek czosnku sól dodatkowo bułka tarta siemię lniane złote Kresto olej Rapso do smażenia Ugotowanego brokuła rozgnieść widelcem. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę i odrobinę soli. Dokładnie wymieszać
Monia miesza i gotuje