tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:112/562)

Pulpety w sosie pomidorowym. 172

będzie dojść do pięćdziesiątki. Składniki: 500 g. mięsa mielonego ( ja miałam z szynki) 1 bułka 1 jajko 1 łyżka cebuli prażonej sól, pieprz,papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany 1 łyżka majonezu bułka tarta do obtoczenia pulpetów olej do smażenia Sos: 2 szklanki bulionu 1 szklanka przecieru pomidorowego sól, pieprz kilka listków świeżej bazylii (nie koniecznie) Wykonanie: Bułkę namoczyć

Agusiowe smakołyki
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą 204

mleko - 500 ml cukier - szczypta sól - szczypta FARSZ: pieczarki - 1 kg ser mozzarella - 400 g cebula - 3 szt sól pieprz kolorowy papryka słodka tłuszcz DODATKOWO: jajka - 3-4 szt bułka tarta olej Z mąki, jajek, mleka, cukru i soli przygotować ciasto na naleśniki, usmażyć i przestudzić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać obrane i drobno pokrojone

Camilla w kuchni
KOTLETY MIELONE W SOSIE GRZYBOWYM 182

PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 55 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki na kotlety: 40 dag mięsa mielonego, sól, papryka ostra i słodka, majeranek pęczek koperku, jajko, 2 łyżki bułki tartej + do panierowania, 1/2 bułki - wcześniej namoczonej w mleku i odciśniętej, olej. Składniki na sos: 25 g suszonych grzybów wcześniej namoczonych w niedużej ilości wody(...)garść posiekanej natki pietruszki, ciemny sos uniwersalny Łowicz, sól, większa łyżeczka cukru, łyżka masła, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego. Przygotowanie: Mięso dokładnie łączę z jajkiem, bułką, bułką tartą, posiekanym koperkiem i przyprawami. Formuję niezbyt duże kotlety, obsmażam na oleju aż będą rumiane, osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Wcześniej namoczone grzyby przekładam na sitko (wodę

JejKuchnia
IMPREZOWE PIZZERINKI 7434

ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki: opakowanie spodu do pizzy (400 g), po kawałku papryki zielonej, czerwonej i żółtej, duża garść tartego sera żółtego, kilka plastrów wędliny, ketchup, oregano, słodka papryka. Przygotowanie: Ciasto rozkładam, większym kieliszkiem wycinam kółka, pozostałe wałkuję, ponownie wycinam kółka - i tak do wykorzystania całego. Paprykę kroję w małe paseczki, wędlinę

JejKuchnia
PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z FARSZEM GYROS 322

przyprawa kebab-gyros, 1/3 opakowania kukurydzy, dwie większe garści posiekanej kapusty pekińskiej, 3 średnie ogórki konserwowe, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki majonezu, mała garść tartego sera żółtego, mała cebula, łyżka oleju, papryka słodka, mała garść posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Kurczaka kroję w większą kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju z dodatkiem przyprawy. Osączam na ręczniku papierowym. Ogórki

JejKuchnia
Wzmacniająca zupa czosnkowa 163

zupa czosnkowa – składniki: Czosnek – 1 duża główka 1 – 2 cebulki szalotki Masło – 1 łyżka Rosół – 1 litr Kilka łyżek słodkiej śmietanki Opcjonalnie: serek topiony do zagęszczenia lub tarty ser żółty do posypania Drobny, posiekany szczypiorek Grzanki ziołowe lub czosnkowe Cebulki i czosnek obieramy, kroimy na mniejsze kawałki

Patchwork
tarta dżemowa z bananowym kremem mascarpone... 155

pokrojone w lasterki, sok z cytryny, serek mascarpone mikserem utrzeć na krem na zimną tartę rękawem cukierniczym nałożyć krem, schować do lodówki na kilka godzin - tarta jest smacznie chrupiąca i z kwaskowato-słodkim dżemem, bananowym kremem smakuje wyśmienicie...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z brokułem w sosie serowym 184

wśród Was są tacy makaronoholicy jak ja?!   Składniki dla 2 osób: 100g makaronu np. kokardki ½ brokułu ½ papryki czerwonej 100g pieczarek 1 czerwona cebula 125ml słodkiej 30% śmietanki 60g sera pleśniowego Lazur 30g tartego parmezanu Pieprz do smaku Szczypta soli ½ łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al’dente w lekko osolonej wodzie. Na łyżce

Kuchnia w czekoladzie
Tartaletki z hibiskusem 149

Dzisiaj kolejne słodkości. Tym razem są to tartaletki z budyniem śmietankowym z dodatkiem naparu z hibiskusa. Dzięki temu mają przyjemnie kwaskowy smak i piękny różowy kolor

Oryginalny smak
Spaghetti z pomidorami i pieczarkami w sosie serowo-ziołowym 173

makaronu spaghetti 1 średnia cebula 8 pomidorków koktajlowych 6 pieczarek 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 200 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 2 łyżki tartego drobno parmezanu przyprawy: lubczyk, sól, pieprz, papryka słodka i ostra, bazylia, kilka ziarenek kolendry, vegeta natur natka pietruszki / bazylia + parmezan do posypania Przygotowanie: cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę, umyte pomidory kroimy

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z kurczaka 298

kotlety z kurczaka Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g piersi z kurczaka (2 piersi) duże jajko łyżeczka mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki soli szczypta pieprzu bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przepis 1 Każdą z piersi oczyszczamy z błonek. 2 Kroimy każdą pierś na 3 filety i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem

Kuchnia Bazylii
Pstrąg w pomarańczach w towarzystwie ryżu i surówki 211

natka pietruszki, - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka. Sposób przygotowania 1. Filet z pstrąga łososiowgo marynujemy w soku z pomarańczy, soli, pieprzu i papryce słodkiej. 2. Obieramy marchew, jabłko ze skórki i trzemy na tarce (marchew na małych oczkach a jabłko na dużych oczkach). 3. Smażymy pstrąga obustronnie na patelni teflonowej (bez tłuszczu) przez około 10-15 min. 4. Pstrąga podajemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Dom Polski na Belwederskiej – recenzja restauracji 160

żurawiną. Krem z pieczonego buraka z kuleczkami koziego sera i jajkiem przepiórczym Comber z sarny z knedlem ze śliwką podaną w sosie wiśniowym Tarta z kwaśnym kremem cytrynowym z kawałkami kruchej słodkiej bezy Właścicielka restauracji żartobliwie określa się ostatnią kucharką litewską, ze względu na swoje nazwisko panieńskie. Dba, żeby produkty były najwyższej jakości, nawet jeśli oznacza to przywożenie

Ugotowane pozamiatane
Krokiety z grzybami i kapustą 194

Farsz:  60 dkg pieczarek  40 dkg kapusty kiszonej  50 g suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki masła sól (ok. łyżeczki), pieprz, słodka papryka Panierka 2 jajka 2 szklanki bułki tartej Suszone grzyby zalać wo dą i odstawić na całą noc, albo najmniej na godzinę. Ugotować do miękkości w tej samej, osolonej wodzie, drobno pokroić. Kapustę

Moje domowe kucharzenie
Kurczak w płatkach kukurydzianych 173

Składniki : 300 g piersi z kurczaka 250 mleka 2% niepełna szklanka mąki wrocławskiej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jajko sól, pieprz papryka słodka i ostra do smaku płatki kukurydziane bułka tarta Przygotowanie : Mięso myjemy, kroimy w paski o długości 7-8 cm i szerokości około 3 cm. Oprószamy solą, pieprzem i paprykami. Do miski wlewamy mleko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania