Znowu szpinak, ale znowu w wybornej wersji! Tym razem używamy go jako smakowitej i ładnie wyglądającej przystawki, chociaż może również pełnić funkcję lekkiej kolacji. Nie ma
Nerds KitchenDuszone mięso z tradycyjnymi kluseczkami przywodzi na myśl domowy, rodzinny obiad. Niektórzy mogą wyobrażać sobie, że takie rarytasy wymagają dużej ilości czasu i pozostawiają po sobie
Nerds KitchenZawsze staramy się zachęcać do jedzenia warzyw i popierać te słowa przepisami, które powinny zasmakować nawet zatwardziałym mięsożercom. Nie inaczej jest i tym razem – proponujemy chrupiące
Nerds KitchenPrawdziwy węgierski bogracz jest przygotowywany z wołowiny. Ja proponuję tańszą wersję i powiem nawet smaczniejszą z mięsa wieprzowego. Nie dość, że taniej to jeszcze znacznie szybciej. Najlepiej smakuje z pajdą ( albo dwoma ) świeżego chleba :) Polecam :) Składniki - łopatka wieprzowa 1,40 kg. - cebula 1 szt. duża ( lub 2 mniejsze ) - papryka 3 szt.( zielona + dwie czerwone ) - pomidory 4 szt. - ziemniaki(...)gęste ). Ciasto nabieram na zwilżona małą łyżeczkę i wrzucam do gotującego się gulaszu. Powstają większe kluseczki. Po wrzuceniu kluseczek całośc gotuje na wolnym ogniu ok.3 minut. I danie jest gotowe. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródjest taniej o 20%. Za pierwszym razem próbowaliśmy prawie wszystkiego w małych porcjach - springrollsy, wegański gulasz, pakorę, sos z tofu, warzywa, makaron itp. Na talerzu jest totalny misz-masz. Nabraliśmy tego na tyle dużo, że nie daliśmy rady wszystkiego zjeść. Maugo: Wybór jedzenia jest bardzo duży, wyglądem również zachęca ono do spróbowania. Dania były smaczne i dobrze doprawione. Plusem(...)bufetu jest możliwość spróbowania różnych dań w małych ilościach. Zdecydowanie na plus :) Paszko: Wyżerka była wielka, mieliśmy skromnie skosztować za pierwszym razem - bo była to nasza kolacja - nie udało się, był drugi obiad. Wszystkiego po trochę w azjatyckim smaku, więc kto jest spragniony wegańskiej kuchni wschodu, znajdzie coś na siebie. Danie nie były
Bananowe PoleGołąbki Składniki: - 1 większa główka kapusty - 1 woreczek kaszy gryczanej - 2- 3 woreczki ryżu - mięsko mielone 500 dkg ja kupuję wieprzowo - wołowe - 2 cebule
Tanio smacznie i prostoWitajcie :) Ostatnio mamy pomysły na kuchnie z różnych krańców świata, a to chyba pod wpływem zbliżających się wakacji :) Dzisiejsze danie również odnosi
vegetanieCukiniowe pappardelle to mój hit ostatnich tygodni, który zasmakował również mojemu mężowi (chociaż to danie wegańskie). Kocham makarony, ale ze względu na
Szybko Tanio SmacznieO wyższości domowych wędlin nad sklepowymi nie trzeba Was przekonywać – to, co samodzielnie zrobione, od początku do końca jest przez nas kontrolowane – niepotrzebne są żadne cuda
Karo in the Kitchenzakupów, ale wymienię kilka składników, które będą w stałym użyciu. Jeśli, któreś z dań przypadnie Wam do gustu i będziecie chcieli kontynuować swoją przygodę z kuchnią indyjską, to na pewno przydadzą się one Wam w wielu daniach:- ryż basmati (przydatny do wszelkich dań z ryżem, bo jego przygotowanie zajmuje 10 minut - opisałam(...)tani elektryczny młynek do kawy, w którym będziecie mielić przyprawy. Nie próbujcie mielić goździków blenderem albo malakserem, bo zniszczycie sobie sprzęt kuchenny - wiem, bo sprawdzałam :DNa dziś wystarczy :) Zachęcam do zamówienia obiadu z restauracji indyjskiej (polecam chicken tikka masala, tandoori chicken, kormę jagnięcą, butter chicken) i jeśli przypadnie Wam do gustu to śledźcie bloga, bo pokażę różne klasyczne dania
W kuchni wieczoremwart trzech gwiazdek Michelin. Do tego bulionu jako bazy używamy kurzych skrzydełek – są tanie, ogólnodostępne, zawierają mnóstwo smaku i… żelatyny (kolagenu). Zarówno w skórce, jak i w chrząstkach. Anatomicznie patrząc – to przecież trzy ruchome stawy, prawda? Naturalna żelatyna sprawi, że bulion będzie zawiesisty. Nie da Wam tego smaku żaden kurzęcy korpus, tłuste udka czy chude piersi. Tylko(...)zapach, między innymi w produkcji ciast, piwa, prażonej kukurydzy, chleba i właśnie mięsa. Białka i cukry z mięsa wejdą w reakcję z białkami i cukrami z mleka, co da nam tutaj smak ‘do kwadratu’ Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowymi ręcznikami i zasypujemy mlekiem w proszku, najwygodniej przez sitko – zasypiemy je równomiernie. Wkładamy je do nagrzanego na 180⁰C piekarnika z włączonym
Karo in the KitchenGrochówka to chyba jedna z najprostszych i najbardziej znanych zup. Zupa z dzisiejszego przepisu nie jest ciężka, ale treściwa – mocno pachnąca wędzonką, ze świeżymi jarzynami i
Karo in the KitchenPięknie optymistyczna w kolorze – bo ugotowana marchewka wcale nie traci swojej werwy. Ta prosta zupa to naprawdę tylko kilka składników. Świetnie posłuży jako baza do rozbudowy
Karo in the KitchenSmaczny i zdrowy zakwas buraczany, naszykowany ze świeżych buraków i przypraw. Pyszny jako napój probiotyczny, na wzmocnienie, szczególnie jesienią i zimą, kiedy to buraki są naszym
Karo in the Kitchen