Sos winegret pasuje nie tylko do sałaty, ale również wspaniale podkreśla smak świeżego ogórka. Pomysł zrodził się w chwili, gdy nie miałam czasu i ochoty
Kuchcik gotujeWitajcie :) Dłuższa nieobecność to sprawa zmiany miejsca zamieszkania na inny kraj. Obecnie nadajemy z UK. Jednak to nie zmienia naszego podejścia do bloga w wręcz przeciwnie
vegetanieKiedy czasu nie mamy, to za gotowanie obiadu z makaronu się zabieramy. 🍴🍜 Na al dente zawsze go gotujemy i na różne sposoby podajemy. Szybko, tanio
Moniki SmakołykiProsta, tania, szybka i bardzo smaczna, taka jest właśnie sałatka ziemniaczana. Robię ją zawsze gdy zostaną mi ziemniaki od obiadu - w mojej kuchni nic się nie marnuję. A wiecie, że statystyczny Polak miesięcznie marnuje żywność wartości 50 zł. To straszne dane w obliczu głodujących. Na dwie porcje 5 ugotowanych ziemniaków 3 ogórki kiszone 1 cebula koperek 1 kopiasta łyżka majonezu
Jadło i czytadłoWitamy we wtorkowe popołudnie :) Dzisiaj klasycznie, letnio i smacznie :) Każdy z nas chyba lubi młode ziemniaki z surówkami i kotletem. U nas oczywiście wersja wegetariańska
vegetanieOd zawsze lubiłam paprykę, zwłaszcza czerwoną i żółtą za ich słodki smak. Nie wyobrażam sobie, żeby nie przyrządzić faszerowanej papryki kiedy jest teraz tak tania, a
upichcicKotlet pożarski i kotleciki mielone z kurczaka jada się bardzo często w moim domu. Kotleciki drobiowe przygotowuję z mielonego lub siekanego mięsa drobiowego, żeby było taniej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCześć wszystkim :) Dzisiaj dzień typowo z naszego klimatu. Deszcz, chłodno i temperatura nie rozpieszcza. Tak wiec postanowiliśmy przygotować coś północnego z nutą południa :) Zacznijmy od
vegetanieDzień dobry :) Piątek ! WOW :) nareszcie, jak pewnie niejedni z Was sobie myślą. I dobrze, po to jest piątek, żeby myśleć o weekendzie i odpoczynku. My też
vegetanieZ dyni można wyczarować więcej niż tylko ozdobę na Halloween – świetnie nadaje się do deserów, a także dań na ostro. Mimo, iż desery nie
Nerds Kitchenbogatych nie należała - są zapominane. Zapewne nasi dziadkowie i ich rodziny potrafili dzięki takiemu jedzeniu przeżyć mało urodzajne lata gdyż było to - i w sumie jest nadal - tanie a niesamowicie zdrowe i pożywne jedzenie. A innej tak pysznej potrawy to chyba na świecie nie ma!!! W domu często jemy właśnie wypieczoną kaszę - różnie czasami z normalnym zimnym mlekiem(...)zdjęciach nie umiem jakoś opisać tego sposobu, ale gdy pokazałam go Rysiowi i sam tak spróbował od razu mu posmakowało bardziej:-) I oczywiście takowe danie nie może się obyć bez dużej ilości chudych skwareczków i tłuszczu wiem, że to takie mało dietetyczne no ale... jakie pyszne
sierotka maRysia w kuchniGrillowana łopatka w stylu fusion Dzisiaj przepis w stylu kuchni fusion , bo zawiera także elementy kuchni europejskiej , jak beszamel czy koperek " class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżytego robi się sam, ekspresowo i wychodzi tanio. Wystarczy dwa duże jogurty greckie wylać na sito i wymieszać z solą a następnie odstawić do lodówki. Po kilkunastu godzinach otrzymamy kremowy serek do smarowania. Kolejnego dnia ser będzie miał konsystencję pozwalającą upiec z niego sernik (ale wtedy trzeba dać mniej soli). Koszt takiego serka to około 3,5 złotych
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSos tymiankowo-maślakowy W końcu wysypało grzybami i w naszych lasach . Póki co najobficiej wylazły moje ulubione maślaki . Zebraliśmy trzy wiaderka , więc przerób ruszył pełna para
Ogrodnik w podróżypopatrzcie na ten kolor! Najfajniejszy moment podczas przygotowywanie tego dania to wlewanie soku z cytryny do już zmielonej kapusty. Pod wpływem kwasu zmienia ona swoją barwę z ametystowej do fuksji - magia w najczystszej postaci! Gorąco Was zachęcam do wypróbowania, bo jest to naprawdę niewiarygodnie prosty, szybki, smaczny no i tani przepis. * SKŁADNIKI na 4 porcje 500 g pełnoziarnistego makaronu
Food Squaresię, to droga rzecz. Wołowina w ogóle nie jest tania, a taka specjalna, wyszukana, jest jeszcze droższa. Ale można bez problemu zrobić porządne burgery z ogólnie dostępnej w sklepach wołowiny. Jasne, nie możemy też kupić byle czego, ale wołowina wahająca się w granicach 30-40 złotych za kilogram spokojnie da radę. Trzeba tylko wiedzieć jakiej części użyć. W internecie można
Marder&Marder Manufacture