szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:36/158)

Młode ziemniaczki zapiekane z szynką w sosie musztardowym 105

maśle, oprószyć mąką, wlać bulion i mleko. Dokładnie wymieszać. Gotować sos przez 5 minut. Przyprawić musztardą, solą, pieprzem i majerankiem. Ziemniaki i szynkę włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać przyrządzonym sosem. Zapiekać 30 min w piekarniku nagrzanym

Państwo Wojtczuk gotują
Polentowa przekąska 104

szczęśliwymi posiadaczami wielkiego kamiennego blatu). Z zastygłej polenty za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy niewielką ilością pasty pomidorowej, układamy boczek lub szynkę pokrojone na niewielkie kawałki, pieczarki, kozi ser i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku (opcja grill, 170 stopni) tak, aby ser lekko się przyrumienił. Zamiast tych wszystkich dodatków możemy również krążki jedynie posmarować jajkiem, posypać świeżymi ziołami

Kate's Kitchen
Pieczone szparagi z szynką 113

końcówki. Bierzemy po 3-5 szparagów, owijamy je dwoma plasterkami szynki i układamy na blaszce. Gotowe szparagi posypujemy szczyptą soli (dosłownie szczyptą, bo szynka również odda sól), skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do 170*C piekarnika. Pieczemy przez 20 minut

Gotowanie i blogowanie
Roladki schabowe ze szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą 473

cienko rozbijamy.  Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie kładziemy farsz i plaster fety. Zwijamy roladki. Każdą roladkę owijamy dwoma plastrami szynki. Układamy w naczyniu żaroodpornym.  Polewamy pozostałą łyżeczką oliwy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30 minut.  Podajmy z ulubionymi dodatkami - np. pieczone ziemniaczki+sałata. Smacznego :) źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Śniadaniowe muffinki 209

kawałki na foremkę, naprzemiennie, każda lekko posmarowana masłem) tworząc koszyczek.  Dociskamy lekko. Na dnie koszyczka układamy poszatkowanego pora (lub plaster cebuli), potem szynkę i wbijamy jajko. Posypujemy obficie tartym serem.Zapiekamy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni

Gotuj z Rumcajsem
Domowa pizza 163

którym moczymy palce. Odstawiamy ciasto jeszcze na 10 minut, po tym czasie smarujemy keczupem. Wykładamy wpierw starty ser, potem rozrzucamy pieczarki i szynkę. Możemy poukładać plasterki pomidora, ogórka lub inne dodatki wedle uznania. Pieczemy w piekarniku 20-30 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Żeberka duszone w Coca-Coli. 157

idzie - tamtego przepisu też. Jednak nic straconego, bo osobiście uważam, że żeberka dużo lepiej zachowują się w pieczeniu niż szynka. Dobrałam przyprawy, zostawiłam mięso na noc w marynacie, podsmażyłam i włożyłam do piekarnika z dodatkiem Coli. Efekt przekroczył moje najśmielsze oczekiwania. Mięso wyszło niezwykle brązowe. Karmel zawarty w Coli jednak nie tylko zabarwił mięso, ale także nadał mu bardzo ciekawy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Śródziemnomorski chlebek serowy na maślance 133

upieczeniu. Jeśli zostaną Wam jakieś resztki – zawińcie je szczelnie w folię spożywczą i przechowujcie w lodówce. Najlepszy będzie po krótkim odgrzaniu – czy w piekarniku, czy w tosterze. Mnie wystarczy kawałek świeżego masła i plasterek dobrej, domowej szynki lub pomidora. SKŁADNIKI 270g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 50g tartego

Karo in the Kitchen
Kurczak po hiszpańsku 173

pomidory w kostkę. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem paprykę, bulion, pomidory, wino i paprykę w proszku. Włożyłem udka kurczaka i szynkę, brytfankę przykryłem, dusiłem ok. 30 minut. Zdjąłem pokrywę i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C, ustawionego na pieczenie z góry. Zapiekałem ok. 20 minut

R'n'G Kitchen
Zapiekanka z bułek 223

układamy jak dachówkę , ma lekko nachodzić jedna na drugą. Następnie posypujemy serem żółtym Następnie wykładamy pieczarki  Na pieczarki ser żółty Plastry szynki  Ser żółty Kromki bułki  Wierzch zalewamy jajkami ze śmietanką Posypujemy serem żółtym Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45 minut z termoobiegiem.  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pizza na cienkim spodzie 359

dłońmi uformować koło. Na brzegach formujemy tzw. rancik. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować ketchupem ułożyć pokrojone w plastry pieczarki, szynkę i 3-4 plasterki pomidora. Na górę zetrzeć żółty ser. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 220 stopni gór-dół na drugi stopień od dołu i piec około 15 minut

Ala piecze i gotuje
Jajka z szparagami w kokilkach 96

pysznych i zdrowych warzyw nie tylko jako dodatek do obiadu. Szparagi na śniadanie? Dlaczego nie? To danie pokochałam od pierwszego kęsa. Zapieczone w piekarniku jajka z dodatkiem zielonych szparagów, sera feta i kurek w koszyczku z szynki szwarcwaldzkiej - czyli połączenie tego co na śniadanie lubimy najbardziej

Milion Smaków
Na piknik - tartaletki z warzywami 157

francuskiego wykładamy trochę ricotty oraz dowolnie wybrane przez nas warzywa - u nas kilka szparagów, trochę zielonego groszku, ćwiartki pomidorków koktajlowych, pokrojone kawałki dojrzewającej szynki i świeże zioła. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowane tartaletki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 20 minut, do zrumienienia brzegów ciasta. Z ciasta możemy zrobić różne kształty - tartaletki uzyskamy wycinając najpierw

Plate of Joy
Calzone 149

oliwę, wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie podsmażamy cebulę z pieczarkami, kroimy szynkę, pomidorki koktajlowe i inne składniki, ścieramy ser żółty, czyli przygotowujemy nadzienie. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Wyrośnięte ciasto dzielimy na trzy części, rozwałkujemy na okrągły placek. Smarujemy go sosem pomidorowym, posypujemy ziołami i na połowę kładziemy

NA MOIM TALERZU
Pizza z serowym brzegiem 179

nimi pizzę w środku. Posypujemy startym lub kawałkami żółtego sera. Układamy rozmrożony i odciśnięty szpinak. Fetę pokrojoną w kostkę, plasterki czarnych oliwek, kawałki szynki. Posypujemy oregano. Pieczemy ok. 17 minut w 180 stopniach. Wkładamy do zimnego piekarnika i nastawiam czas na 17 minut i temperaturę 180 stopni

Aga w kuchni
Zapiekanka z szynką. 266

przyprawami na klarowanym maśle, ser ścieramy na dużych oczkach , łączymy z jajkiem i mlekiem, naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy warstwy: makaron, szynkę z kiełbasą, makaron... wszystko zalewamy jajkiem z mlekiem i serem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Kuchnia Beaty
Roladki schabowe w sosie serkowo-koperkowym 447

serki topione naturalne ( w kiełbasce ) sól, pieprz 1 pęczek koperku Sposób przygotowania: 1. Mięso roztłuc, doprawić solą i pieprzem, zawinąć w roladki z szynką i serem. 2. Zawinięte roladki przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piec ok. 30 min. 3. W garnku zagotować mleko, dodać serki i mieszać do momentu aż sos zacznie

A Ty Smakuj Mnie
Szybko-wolno. Maj, pizza i szparagi. 157

minut, aby smaki się przegryzły.  Przygotowane spody do pizzy posmarować z wierzchu pesto. Ułożyć na wierzchu paski szparagów - można dodać kawałki suszonej szynki. Pokruszyć bryndzę (lub inny ulubiony ser). Skropić jeszcze oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury  ok. 220 stopni. Piec ok. 10-15 minut, do momentu aż spody będą upieczone, a wierzch pizzy lekko się

KUCHARNIA
ZAPIEKANE PORY W SZYNCE PARMEŃSKIEJ 170

garnku zalewamy wodą, solimy, gotujemy od zagotowania wody ok 15 minut. Po tym czasie pory odcedzamy, studzimy. Każego pora zawijamy w 2 plastry szynki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy śmietanką, posypujemy tartą mozzarellą. Przykrywamy, wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Po tym czasie odkrywamy,podpiekamy dozrumienienia sera

Z Majeczką w kuchni
Perliczka po staropolsku 235

pełna farszu pozostałą ilość owoców rozmieściłem dookoła perliczki. Perliczkę z góry przykryłem plasterkami parzonego boczku - można użyć również boczku wędzonego, lub cienko krojonej szynki. Zabieg ten ma na celu uniemożliwienie nadmiernego wysuszenia się delikatnego mięsa perliczki. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni z włączonym termoobiegiem i umieściłem w nim perliczkę w zamkniętym naczyniu żaroodpornym. Po około 20 minutach otworzyłem naczynie

Wyprawy kulinarne
9 Luty Międzynarodowy Dzień Pizzy - Pizza serduszko 130

oliwą. Przykryć ściereczką. Ostawić na 40 minut w ciepłe miejsce.Ciasto rozwałkować, polać sosem pomidorowym i oprószyć przyprawą do pizzy. Ułożyć plastry ananasa i szynki. Posypać suszoną bazylią i żółtym serem. Piec 20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku. Pizzę najlepiej piec w prostokątnych blaszkach, wtedy więcej serduszek wytniemy.Podawać z sosem czosnkowym.Sos pomidorowy :* puszka pomidorów w kawałkach* kartonik przecieru pomidorowego

Magiczne Życie Marty
Tarta z camembertem, szynką i szpinakiem 183

minut do lodówki, po czym ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 ° C przez 10 minut. Nadzienie: Jajka wbić do miski, roztrzepać, dodać śmietankę i doprawić solą, pieprzem i oregano. Ser żółty zetrzeć na tarce, por umyć i pokroić w krążki (tylko białą część), szynkę pokroić w drobną kostkę. W garnuszku rozpuścić masło, dodać szpinak i przeciśnięty przez(...)pokroić w plasterki, drugą połowę na mniejsze kawałki. Do masy jajeczno-śmietanowej wrzucić żółty ser, szynkę, por, drobno pokrojony camembert i dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć na lekko podpieczony spód tarty, na górę wyłożyć szpinak i większe kawałki sera camembert. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i zapiekać około 30 minut, do momentu aż masa zgęstnieje. Uwagi: Górę

Passions hobbies life
BAGIETKA XL 208

solą i pieprzem. Umyć cukinię. Pokroić w paski i również przesmażyć na oliwie do miękkości. Do środka bagietki włożyć plastry cukini, szynkę lub boczek. Dodać przesmażone pieczarki. Pokroić drobno ser i posypać górę bagietki. Zapiekać w piekarniku przez 8-12 minut w temperaturze 200º. Na koniec dodać po łyżce sosu tatarskiego lub czosnkowego i keczup. Można się objadać

kuchniabellissima.wordpress.com
Frittata zapiekana 118

półplasterki, poddusić na oliwie ( używam oliwę z pomidorków) około 5 minut. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku, pokrojoną w niewielką kostkę szynkę i dusić kolejne 5 minut. Włożyć pomidorki koktajlowe, wlać jajka i zamieszać. Przelać do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut. Posypać startym serem ( ja użyłam cheddara z szałwią). Gdy nie mamy

królestwo garów
Odrywane drożdżowe ślimaczki z szynką i serem 161

ciasta do drugiego kawałka, aż forma nam się zapełni. 13 Odstawiamy do wyrośnięcia na jeszcze 30 minut. 14 Wkładamy do piekarnika z temperaturą około 160-170 stopni (termoobieg). Pieczemy około 50 minut do zrumienienia. Artykuł Odrywane drożdżowe ślimaczki z szynką i serem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii