digotuje.blogspot.com Bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna wędlina domowa. Sami się zdziwicie, że nie ma nic w tym skomplikowanego, a efekt... Zresztą sami się przekonajcie. 1,2 kg szynki wieprzowej 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku w proszku 4 ząbki czosnku 2 czubate łyżki majeranku Szynkę opłukać
Di gotujeSkładniki: 1 kg szynki wieprzowej około 75ml sosu sojowego (ciemnego) około 5 łyżek ziół dalmatyńskich 2 ząbki czosnku olej do smażenia 5 brzoskwiń sól 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Szynkę myjemy i suszymy. Nacieramy ziołami, sosem sojowym i czosnkiem. Odstawiamy przynajmniej na godzinę (najlepiej mięso przygotować dzień wcześniej wieczorem). W rondlu rozgrzewamy olej a następnie rumienimy na nim mięso
Qchnia po prostuinaczej kotlet szwajcarski. Tradycyjnie jest to panierowany sznycel, który nadziewany jest serem oraz kawałkami szynki. Do tradycyjnego Cordon Bleu używa się sznycel cielęcy. Możemy go jednak wykonać cielęciny, szynki wieprzowej, schabu, piersi z kurczaka czy też indyka. Najważniejsze w danym przepisie jest to by mięso złożyć tak, by w środku znajdowało się nadzienie z sera i szynki, który po usmażeniu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWspaniały niedzielny obiad. Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 5 marchewek 3 pietruszki 1 cebula 1/2 selera 1 por sól pieprz 1/2 łyżeczki kminu mielonego bulion warzywny olej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 8 łyżek wody Szynkę nacieram solą, pieprzem i mielonym kminem, smażę na oleju z każdej strony. Przekładam so naczynia żaroodpornego. Na patelnię z pozostałym tłuszczem dodaję pokrojone warzywa: cebulę
MojaQchnia.plmoich mięsożerców :) Bitki idealnie pasują do kaszy gryczanej ale ja jednak wolę z ziemniaczkami :) Mięso mięciutkie, rozpływające się w ustach. Po prostu - MNIAM ! :P Składniki : 0,5kg szynki wieprzowej pokrojonej w plastry ( ok 2cm) 1 cebula pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku (posiekanego) 2 łyżeczki słodkiej papryki Sól, pieprz Liść laurowy, ziele angielskie Olej. Przygotowanie: Szynkę kroimy
Domowa Kuchnia u Mamybrak. Mięso wieprzowe dobrze doprawione z nutą cynamonu to strzał w dziesiątkę. Polecam i Wam przygotowanie ich na obiad. Błyskawicznie zapraszam Was do stołu! Składniki : * 600g mięsa mielonego z szynki wieprzowej * sól, pieprz * łyżeczka cynamonu * cebula, czosnek * łyżka bułki tartej * jajko * tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Mięso dobrze wymieszać z przyprawami. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, dodać
Magiczne Życie Martypostanowiłam, że jeśli smak mnie nie zachwyci, to nie przyznam się nikomu do takiego eksperymentu ;) Smak zachwycił, więc częstuję i Was :)Składniki:ok. 30 dkg. surowej szynki wieprzowej,ok. 3 łyżki przyprawy Maggi (według smaku),1 średnia marchewka,1 średnia pietruszka,1/3 pora - środkowa część,pieprz do smaku,2-3 łyżki oleju do smażenia.Szynkę umyć
Codzienna kuchnia niecodziennanaszym stole. Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie jest idealna na świąteczny stół. Szynka pieczona doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło. 1 i 1/2 kg surowej szynki wieprzowej 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 opakowanie musztardy z wędzoną papryką Kamis 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku sól morska prowansalska i pieprz, Szynkę myjemy i osuszamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszny sosik z duszonej wieprzowiny z maślaczkami. Gulasz można podawać z kaszą lub ziemniaczkami a do tego zestawu pasuje idealnie kiszony ogóreczek. Ja gulasz podałam z
Monia miesza i gotujeteż pamiętać o dodaniu wody ciepłej - ale nie wrzącej. Kiełbaskę polecam serdecznie a za przepis dziękuję Mateuszowi Martyniakowi z grup wędzarniczych na FB. Składniki: 40% udo z indyka 40 % szynka wieprzowa klasy I (wp I) 20 % boczek 18 g peklosoli / kg mięsa Przyprawy na 1 kg: 1 g majeranku 2 g pieprzu białego 2 g czosnku świeżego(...)gorczycy ciepła woda 6 % Dodatkowo: jelita wieprzowe kaliber 26/28 mm (1,5 m/kg farszu) Przygotowanie: Obrobione i oczyszczone z błon, ścięgien mięso pokroić na kawałki 3x3 cm, każde osobno przełożyć do pojemnika, zasypać solą peklową, wymieszać, zamknąć i peklować 48 h w lodówce. Po tym czasie mięsa zmielić: szynka 13 mm udo z indyka i boczek 6 mm Zapeklowane
Kocham..lubię..gotuję..Składniki: 1/2 kg szynki wieprzowej 2 cebule 2 marchewki 1/2 niedużej dyni słodka papryka jarzynka czubryca czerwona 1 mini papryczka chili Przygotowanie: Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do … Czytaj dalej Szynka duszona z warzywami
czarrna od kuchnilepsze jest to bardzo szybka i prosta przekąska, którą można przygotować nawet na ostatnią chwilę. U nas spisała się celująco:) około 12 kromek chleba tostowego 120-150 g szynki wieprzowej kawałek sera żółtego (u mnie cheddar) kawałek mozzarelli (mniej więcej 1/2 kulki z zalewy) kawałek sera pleśniowego (camembert) 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki oleju zioła prowansalskie Szynkę kroimy
Smaki Na TalerzuSkładniki : • 1200 g szynki wieprzowej (kulka) • 1/3 szklanki cukru • 1/3 szklanki soli • 1 łyżeczka słodkiej papryki (można dodać troszkę ostrej) • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu • 4 ząbki czosnku • 2 kopiate łyżki majeranku Przygotowanie : Szynkę opłukać osuszyć ręcznikiem papierowym. Umieścić w misce i dokładnie zasypać i wygnieść w cukrze. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie szynkę
KUCHNIA POLSKAWyborna i smaczna w chrupiącej skorupce szynka na świąteczny obiad. Składniki: Szynka wieprzowa 1 kg musztarda francuska 1 słoiczek Jajko 1 szt. Czosnek 2 ząbki Bułka tarta ½ szklanki Bulion drobiowy ½ szklanki Sól i pieprz do smaku Olej do formy Wykonanie: Szynkę opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, przełożyć na naczynia żaroodpornego i polać bulionem. Wstawić do piekarnika i piec
Tradycyjna Kuchniamięsa wieprzowego. Skąd ta różnica? Ma ona przede wszystkim podłoże religijne. Muzułmanie nie spożywają wieprzowiny, tymczasem Grecy, którzy w większości są chrześcijanami – jak najbardziej. Dlatego gyros powstaje zazwyczaj z szynki wieprzowej . Dzięki temu zyskuje niezwykłą soczystość i miękkość. Jakie jeszcze różnice można dostrzec? Gyros jest podawany zawsze razem z pitą . W wersji na wynos mięso znajduje się wewnątrz bułki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnefirmy Mońki. W swojej ofercie mają pyszne produkty nie tylko sery. Ofertę produktów znajdziecie tutaj . Składniki: 3 plasterki ser morski Mońki 3 plasterki ser edamski Mońki 4 plasterki szynki wieprzowej 5 rzodkiewek 0,5 puszki groszku konserwowego 1 łyżka śmietany słodkiej gęstej 18% 2 łyżki majonezu 1 płaska łyżka koperku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Sery i szynkę pokroić
Ala piecze i gotujeIdealne dla tych ,którzy kochają roladki w różnej postaci. Tym razem postanowiłem zrobić farsz z sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek z pomidorem. Składniki 4 kotlety z szynki wieprzowej 100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek pomidor mąka sól ,pieprz olej do smażenia 300 ml bulionu warzywnego liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie Mięso z szynki rozbijamy ,oprószamy
R'n'G Kitchen