 KRUCHA SZARLOTKA BABCI LALI, Z BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 484
KRUCHA SZARLOTKA BABCI LALI, Z BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 484nadają jej bardzo fajnego smaczku. Przepis wart rozpowszechniania, tym bardziej, że wielbicieli szarlotek chyba nie brakuje... U mnie to ciasto smakowało wszystkim, bez wyjątku. To ciasto z gatunku tych szybko znikających, oczywiście w niewyjaśnionych okolicznościach... :-) Przygotowywałam w ciemnej blaszce, o wym.33x23cm. Składniki kruchego ciasta: - 3 szklanki mąki tortowej (ja dałam 510g mąki orkiszowej typ700) - 50g ksylitolu (lub cukru) - 250g zimnego
Smaczne Zdrowe Dzienny jadłospis z 2 lutego z przepisami 203
Dzienny jadłospis z 2 lutego z przepisami 203Śniadanie: Chleb z białym i żółtym serem, papryką i pekińską. Do picia zielona herbata. Obiad: Zapiekanka ryżowa z jabłkami i cynamonem Do picia kompot z dyni Deser – kolacja: Super szybkie angielskie pączki + kawa zbożowa. I wystarczy tego słodkiego obżarstwa :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width
Smakowy Raj Sajgonki szarlotkowe z ryżem - dla gości 169
Sajgonki szarlotkowe z ryżem - dla gości 169wszystkie brzegi zachodziły na siebie. Sajgonki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Trwa to ok 1 minuty z każdej strony. Proces smażenia należy cały czas kontrolować gdyż sajgonki szybko się palą. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Zapraszam tu http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki
Jadło i czytadło Sajgonki z kremowo - serowym farszem o smaku czosnku i ziół 201
Sajgonki z kremowo - serowym farszem o smaku czosnku i ziół 201skleiły. 5. Tłuszcz rozgrzać w rondelku, może być mały i smażyć pojedynczo, ponieważ smażenie z każdej strony to mniej niż 1 minuta. Smażenie należy cały czas nadzorować, ponieważ sajgonki szybko się przypalają. 6. Podawać na ciepło
Jadło i czytadło Ciasto jabłkowa fantazja 1437
Ciasto jabłkowa fantazja 1437jabłkami, przykryć drugą połówką ciasta. Żelatynę z masy kremowej rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzątku. Kr emówkę ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy jeszcze lekko ciepłą żelatynę. Masę szybko wylewamy na ciasto i wyrównujemy. Na samym końcu posypujemy cynamonem
Jadło i czytadło Śledzie w sosie ogrodowym 228
Śledzie w sosie ogrodowym 228Śledzie w sosie ogrodowym. Szybkie i proste danie. Ja przygotowując je niestety nie miałam szczypiorku, więc mój ogrodowy sos jest jakby ubogi, ale i tak pyszny.  1 kg śledzi matiasów 2 sosy greckie (w proszku) 3/4 szklanki oliwy extra vergine- Classico firmy Monini 1 1/2 łyżeczki kolendry (nasion) rozgniecione 3 ziarna jałowca rozgniecione 1 pęczek natki pietruszki
Jadło i czytadło Sałatka makaronowa z brokułem i fasolką 446
Sałatka makaronowa z brokułem i fasolką 446Szybka, łatwa i smaczna takie sałatki są najlepsze. 80 g makaronu małe kolanka 500 g brokułu 1 puszka czerwonej fasolki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Brokuły podzielić na malutkie różyczki i gotować na parze przez 5 minut (gotowanie na parze
Jadło i czytadło Pierożnica - kuchenny gadżet do pierogów 250
Pierożnica - kuchenny gadżet do pierogów 250jednym z polskich seriali podpatrzyłam, jak to jedna z bohaterek ów serialu, w nieznany dla mnie sposób robi pierogi. Posługiwała się tzw. pierożnicą. Prosty przyrząd do szybkiego i sprawnego przygotowania pierogów. Wadą mojej pierożnicy jest to, że nie można włożyć zbyt dużo farszu, ale może była to moja wina, gdyż miałam zbyt twarde i mało elastyczne ciasto. Pierogi z pierożnicy
Jadło i czytadło Szarlotka z patelni z sosem czekoladowym. 230
Szarlotka z patelni z sosem czekoladowym. 230małej łyżeczki masła Czekoladę roztapiamy z masłem, mieszamy. Z ciastka wykrawamy równe okrągłe placuszki, przekładamy jabłkami, posypujemy cukrem puderem i polewamy sosem. Nie zdążyłem bąblowi życzyć smacznego; tak szybko to sprzątnął z talerza
BaRepas Frittatensuppe 382
Frittatensuppe 382będę Was zamęczał. Wydaje mi się, że każdy kto tu zagląda potrafi ugotować rosół i usmażyć naleśniki... Jedyne o czym trzeba pamiętać to fakt, że nie da się szybko zrobić rosołu. Powinien gotować się co najmniej 3 godziny na małym ogniu. Przy okazji mogę dodać skąd się wzięła nazwa „rosół”. Kiedyś mięso było konserwowane przez zasolenie i wysuszenie. Żeby nadawało
Gotuj z Misiem Cynamonowe rolsy z migdałami 216
Cynamonowe rolsy z migdałami 216jedną myśl: Boże, przecież jakby wczoraj... to samo mówiłam do mojej mamy i dokładnie tak samo pomagałam jej w nawlekaniu nitki. Starość? Raczej nie :) Jedynie czas, który tak szybko ucieka i coraz częściej zauważam podobne historie, a w Hani widzę małą Justynkę. Do Justynki też przychodziły koleżanki. Bo właśnie rollsy powstały z takiego powodu, do Hani przyszła koleżanka
bistro mama Papryka faszerowana komosą ryżową 221
Papryka faszerowana komosą ryżową 221dodajemy do niego liść laurowy. Do rondelka dodajemy masło i mąkę – podgrzewamy, aż mieszanina będzie jednolita i zacznie skwierczeć. Powoli dolewamy 1/4 mleka, ciągle intensywnie mieszając – powinno szybko zacząć gęstnieć. Nie przestając mieszać dolewamy stopniowo całe mleko (wraz z liściem). Beszamel mieszamy, aż do zagotowania. Przyprawiamy go solą, pieprzem, gałką, tymiankiem oraz skórką i odrobiną soku z cytryny
Poezja smaku Black is the new green in this black olive appetizer 342
Black is the new green in this black olive appetizer 342olives and mix thoroughly. Scoop into hearts of Romain lettuce; garnish with cucumber slices and tomatoes. Enjoy. Click here to read this in Polish: Szybka przekąska z czarnych oliwek i mięty doskonała na upalne
Food Polka ŻOŁĄDKI Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM. 222
ŻOŁĄDKI Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM. 222KOPERKOWO. :) Genialnie komponuje się on z delikatnym mięsem, które fakt faktem za wiele nie potrzebuje bo już samo w sobie jest bardzo dobre, ale kto by pogardził smacznym i szybkim dodatkiem? Dla tych, którzy sosu koperkowego nie lubią/przejadł im się itd proponujemy: Żołądki indycze w sosie chrzanowym - przepis tutaj. - Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie
Wypisz Wymaluj Miruna panierowana na piatkowy obiad 262
Miruna panierowana na piatkowy obiad 262Miruna . Pierwszy raz kupiłam rybkę i powiem szczerze, bardzo nam zasmakowała. Filety były grube,świeże, więc postanowiłam na tradycyjnie panierowana rybkę do obiadu. Przepis prosty i szybki, a efekt murowany. Składniki - filety z miruny 60 dkg. - mąka, jajko,bułka tarta - sól, pieprz,czosnek granulowany,cytryna Wykonanie Filety rozmroziłam na sitku, skropiłam sokiem z cytryny i porządnie osuszyłam . następnie posypałam delikatnie
Kuchnia z widokiem na ogród