intensywny. Jak nie zrobię tego dziś, to już nie zrobię tego w ogóle! No nic, trzymajcie kciuki i poczęstujcie się Ananasowo-żurawinowym lekkim deserem z kawałkami słodkiej krówki waniliowej. Szybka propozycja na słodki, owocowy deser. Coraz bardziej zastanawiam się, czy na moim świątecznym stole nie pojawią się pucharki z musami owocowymi. Na szczęście mam jeszcze czas na wybór świątecznego menu
Słodkie Przyjemnościmimo wszystko wychodzi takie pyszne i lekkie. Bardzo lubię takie proste śniadania, przy których człowiek się nie narobi, a zrobi coś na prawdę smacznego. Tak również jest w mojej szybkiej śniadaniowej lub przekąskowej propozycji na domowe musli z owocami. Skusicie się?"Składniki na 4 porcje:200 g płatków owsianychkilka sztuk suszonych plasterków bananowychświeże owoce - u mnie truskawkiotręby granulowane o smaku
Słodkie Przyjemnościmałe¾ szklanki cukru pudru Sposób przygotowania:Do rondelka wlewamy wodę i wrzucamy małe kawałki masła, co jakiś czas mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodajemy mąkę i szybko mieszamy. Gdy masa zacznie odchodzić od brzegów rondelka odstawiamy ją do ostygnięcia.Gdy masa będzie całkowicie chłodna dodajemy kolejno jajka ciągle mieszając mikserem na najwyższych obrotach. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego
Słodkie Przyjemnościchlebem oczywiście, dla niego zawsze znajdzie się czas! Coś czuję, że szykuje się pracowity sobotni wieczór. Na dziś przygotowałam dla Was przepis na Wielkanocne ciasteczka czekoladowe. Bardzo fajny i szybki sposób przygotowania świątecznych smakołyków niewielkim kosztem. Jeżeli święta spędzacie razem z dziećmi tym bardziej polecam ten przepis!" Składniki:100 g masła100 g cukru pudru2,5 łyżki mleka200 g mąki
Słodkie Przyjemnościdzień będę porządkować ogród. Chociaż wcześniej pewnie coś upiekę. Mam ochotę na coś owocowego. W sumie, ostatnio w ogóle jadłabym same owoce, tez tak macie? Dziś przygotowałam coś na szybko, choć jak się na to spojrzy, widzi się jedno. Cudownie słoneczne kolory! Napój, choć właściwe powinnam powiedzieć Warstwowy Mus Owocowy. Wielokolorowy, idealny na cieplejsze dni. Nie tylko świetnie smakuje
Słodkie Przyjemnościzwiązku z rozpoczętą dla mnie majówką, mam dla Was szybki, prosty przepis na zbożowo-owsiane ciasteczka. Szczerze godne polecenia dla lubiących zdrowe przekąski, dobre do pracy, autobusu czy szkoły. Mam nadzieję, że wypróbujecie, bo naprawdę warto dla nich zgrzeszyć. Nie chcę nazywać ich dietetycznymi, ale w sumie, jak dla mnie takie właśnie są. Mają cukier, ale przeważa mimo wszystko
Słodkie Przyjemnościminut.W tym czasie przygotowujemy masę czekoladową.Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy pokruszona na kawałki czekoladę i gotujemy. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlewamy budyń rozprowadzony w 3 łyżkach mleka. Szybko mieszamy, aby nie powstały grudki. Zdejmujemy z gazu, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Miękkie masło ucieramy razem z cukrem i nalewką na jednolitą masę. Pod koniec dodajemy stopniowo zimny budyń czekoladowy. Masę
Słodkie Przyjemnościspędzę na działce, konstruując meble ogrodowe z palet. Mam nadzieję, że się uda. eM. w pełni gotowy stoi nade mną i czeka aż skończę pisać post. Więc, dziś będzie szybko i tradycyjnie idealne na weekend. Naleśniki z truskawkami i białym serem. Cudownie chrupiące nadające się na śniadanie, obiad, deser czy kolacje. Wybierzcie sami kiedy będziecie mieli na nie ochotę. Miłego
Słodkie Przyjemnościpogoda! Jak dalej będzie tak padać, to wszystkie owoce sezonowe znikną tak szybko jak się pojawiły. Mogłoby już przestać. Zima była na tyle długa, że wysoka temperatura mi jeszcze w tym roku nie przeszkadzała i mogłoby tak pozostać. No nic, pozostaje mieć nadzieję i liczyć, że wynikną jakieś pozytywy z deszczu. Na przykład więcej jagód! Nie obraziłabym się
Słodkie Przyjemnościchyba prostszego chleba niż ten drożdżowy. Szybki, prosty i co najważniejsze, bardzo smaczny! Choć nie jestem wychowana na domowym, wypiekanym w ceglanym piecu chlebie, zawsze gdy przygotowuje sobie ten bochenek, mam wrażenia jakbym znała ten smak od zawsze. Chrupiąca skórka, ziarenka maku i słonecznika, a do tego miękki środek. Kto byłby w stanie odmówić takiej kromki? Zapraszam na drożdżowy chleb
Słodkie Przyjemnościcukru3,5 szklanki mąki4 łyżki wody3 gruszki2 duże brzoskwiniejajko+cukier do posypaniaSposób przygotowania:Do wysokiej miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier i pokrojone na kawalki masło - całość zalewamy wodą i szybko ugniatamy - możemy to zrobić za pomocą malaksera lyb ręcznego miksera.Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie, a następnie przekładamy je do formy od tarty albo tortownicy.Na środek ciasta wykładamy umyte
Słodkie PrzyjemnościSzybki, prosty sposób na zjedzenie smacznego śniadania. Wystarczy jogurt naturalny, płatki ryżowe dostępne w każdym hipermarkecie i świeżutkie, słodkie maliny. Całość okraszona jest nutką cynamonu. Uwielbiam takie śniadania, szczególnie w piątkowe poranki, gdy za pasem weekend, a Ty?" Składniki na 1 porcje:1/3 szklanki płatków ryżowychszklanka świeżych malinmielony cynamonjogurt naturalny - 150 mlSposób przygotowania:Do wysokich, wąskich naczyń wlewamy zimny
Słodkie PrzyjemnościSzybko robi się ciemno, jest coraz zimniej, a ja? Ja czekam na ferie. Ferie, których w sumie mieć nie będę, bo nie jestem już w szkole podstawowej, tylko na studiach. A gdy na studiach mam wolne to jestem w pracy. Takie życie studenta, ale ja mimo wszystko czekam z niecierpliwością na wolny okres świąteczno-noworoczny. Ale na to jeszcze nadejdzie
Słodkie Przyjemnościwodą, albo mikrofali. Następnie dolewamy kieliszek espresso i mieszamy.Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia i zmielonymi przyprawami, dodajemy cukier puder i ekstrakt cynamonowy, dolewamy ciepły miód i szybko zagniatamy.Przygotowane ciasto przekładamy do woreczków foliowych ( ja dla ułatwienia podzieliłam sobie je na 3 części aby po wyjęciu z lodówki móc wałkować mniejsze kawałki, można jednak włożyć do jednej torebki
Słodkie Przyjemnościcukru łyżka mąki kukurydzianejłyżka kakao1/2 puszki kajmaku ( 255 g )Sposób przygotowania:Przygotowujemy kruszonkę - Obie mąki (pszenna i kukurydziana) cukier i kakao mieszamy w niewielkiej miseczce, dodajemy mąkę i szybko zagniatamy tworząc małe okruszki. Gotową kruszonkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy masę na babeczki.Mąkę, oba cukry, kakao i proszek
Słodkie Przyjemności