Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś śniadanie środkowo-wakacyjne (a raczej mające na celu uczczenie 2/3 mijających dziś dzień wakacji,końca lata i nauki pakowania walizek jak i rozpoczęcia kampanii
U Fiolkiprzejrzałych owoców. Tym samym, poniższa propozycja jest propozycją otwartą - może stanowić również obiad, deser czy kolację na ciepło, niekoniecznie tylko śniadanie. EKSPRESOWE RACUSZKI Z BANANAMI (inspiracja: przepis Ewy Wachowicz na " Racuszki jabłkowe pani Jadzi " z książki Ewa gotuje - szybko .) 1 litr maślanki mąka - tyle, ile potrzeba (ok. 4 szklanki) 8-10 bananów 1 porządna łyżka sody olej do smażenia
W kuchni Karmel-itkiPyszny zdrowy chlebek,który nie wymaga długiego czasu wyrastania.Robi się go szybko ,pięknie wyrasta a w smaku jest naprawdę boski :). SKŁADNIKI 2 szklanki ciepłej wody 20
Mała w garnku mieszalepszego niż słodki domowy dodatek do drugiego śniadania. Co jednak, kiedy nie ma za bardzo czasu, żeby go przygotować? Odpowiedzią są rogaliki z ciasta francuskiego. Gotowe ciasto francuskie to idealne rozwiązanie na szybkie i dziecinnie proste przekąski ( także na słono ). Do nadziania rogalików można wykorzystać dowolny domowy dżem (ważne, żeby był dobrze przesmażony i nie miał żelatyny) lub owoce
Ciastkozercyjeszcze trochę zapasów fasolki szparagowej, czas więc ją dobrze spożytkować:) tym razem przygotowałam bardzo szybką i łatwą sałatkę albo jak kto woli surówkę. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub dodatek do śniadania;) Składniki: 400g fasolki szparagowej, 2 łyżki orzechów włoskich, 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli, 2 łyżki natki pietruszki. Fasolkę umyć, gotować
Z miłości do słodkościzawiera tylko naturalne składniki. Większość chlebów i bagietek robiona jest na zakwasie. Poza pieczywem Chwila wypieka również przeróżne słodkości –brioche, chałki, drożdżówki, croissanty... W ofercie nie brakuje konkretnych pozycji – śniadania, tarty czy quiche. Gdy docieramy tu w niedziele koło godziny 9-tej wszystkie miejsca na zewnątrz, jak i na parterze są zajęte. Wchodzimy więc na piętro i czekamy wygłodniałe(...)się schody. Lokal jest prawie pełny, a na sali tylko jedna kelnerka. Za barem druga osoba, i to cała obsługa. Kartę dostajemy szybko, gorzej już jest z daniami. Na napoje czekamy długo, a jeszcze dłużej na nasze śniadania. Generalnie dania i napoje, które są wydawane stoją na barze i czekają na wydanie, oczywiście w międzyczasie stygnąc. Zamawiamy: szakszukę
Kulinarne przygody GatityMacie już dość truskawek? ja nigdy, objadam się nim jak szalona. Niedługo się skończy na truskawki sezon i znowu będziemy tęsknić. Omlet z truskawkami to znakomity
Moje Małe CzarowanieJak takie upały za oknem to chce się zjeść coś pożywnego ale chłodnego. Taki właśnie jest ten twarożek, aromatyczny, pożywny i zjada się go ze smakiem
Moje Małe CzarowaniePomysł na ciepłe śniadanie - tosty zapiekane z jajkami sadzonymi i salsą pomidorowo-bazyliową. Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej podawać od razu po upieczeniu. Składniki na 1 porcję: 2 kromki chleba tostowego 2 jajka 1 duży pomidor trochę drobno pokrojonej cebuli kilka listków świeżej bazylii 1 łyżka masła 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól, pieprz
UgotowaćOrkisz jest jedną z najstarszych odmian pszenicy, znanych już w starożytności. Zawiera ok 17% więcej białka niż pszenica zwyczajna, zawiera też łatwiej przyswajalny przez organizm gluten
Dorota Smakujemnie w domu, idealnym momentem na zjedzenie czegoś wspólnie zwłaszcza w weekend jest śniadanie lub deser, a idealną propozycją na przygotowanie czegoś smacznego co można szybko i łatwo przygotować aby nie marnować czasu w kuchni są placuszki :) Bardzo szybkie do przygotowania, smaczne, efektowne i co najważniejsze z jakże pysznej i zdrowej dyni. Jesienią zamrażam dynie i dzięki temu nawet
Gotowanie...to proste !pachnący toffi. Taki jest właśnie mój budyń kajmakowy . Zapraszam po przepis na budyń, który smakuje jak krówka ciągutka. Możesz go zrobić na śniadanie lub na deser. - prosty domowy budyń - dodatek pysznego kajmaku - idealny na szybkie deser
AniaGotuje.plSzybki bochen, pachnący, z mięciutkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Taki oto chleb mam dziś do zaoferowania, czy skorzystacie z przepisu? wybór należy do Was, a ja
Moje Małe CzarowanieWitam Was cieplutko :) Na śniadanie lub kolację polecam bardzo pyszną pastę jajeczną, taką do wykonania bardzo szybko, ja do swojej dodałam ulubioną wędlinę, dodam, że najlepiej użyć taką dobrą jakościowo i ser mozzarella oraz szczypiorek prosto z ogródka, tak, tak, jeszcze w ogródku mam dorodny szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. A jak jest
Izabelawkuchni