Przepis na : śniadanie
Wreszcie nadszedł weekend, czyli czas, w którym możemy spokojnie zrobić i zjeść śniadanie. W tygodniu króluje u nas owsianka ( przepis tutaj ), niezwykle zdrowa i szybka w przygotowaniu. Dzisiaj pokusiliśmy się o przyrządzenie pasty jajecznej, do której dodaliśmy twarożek i ogórka kiszonego. Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy zdrową kuchnię, a tą potrawę można śmiało do takiej zaliczyć. To również możliwość wykorzystanie nieco czerstwej bułki lub pieczywa, które idealnie nadają się do grzanek śniadaniowych. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Kochamy gotować :)