Pasta jajeczno-serowa

Pasta jajeczno-serowa

Pasta jajeczno-serowa

Przepis na : śniadanie

Wiem, wiem, że to banał. Ale wiecie jak jest, każdy ma swój przepis na taką pastę. W sumie „przepis” to zbyt duże słowo, zazwyczaj robimy ją z tego co akurat jest pod ręką. Przynajmniej ja tak mam ;D Ja najbardziej lubię taką z duża ilością koperku, odrobiną czosnku i majonezem. I właśnie na tak idealną (jak dla mnie) pastę podam Wam przepis Pasta jajeczno-serowa Składniki: 4 jajka 150 g sera żółtego 1 mały ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% posiekany koper... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.