szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1578/2080)

Orkiszowy chleb dyniowy na drożdżach z pestkami 175

mięciutki w pięknym,intensywnym pomarańczowym kolorze chlebek dyniowy.Miłośnicy domowego pieczenia chleba i dynii nie powinni obojętnie przejść obok tego przepisu.Chlebek jest bardzo łatwy,pięknie się formuje i bardzo szybko rośnie,ponieważ został upieczony na drożdżach.Wybornie smakuje również z wytrawnymi dodatkami.Polecam! Składniki na 1 bochenek: średnia dynia Hokkaido (300 g puree) 450 g mąki orkiszowej 700 50 g mąki(...)kostkę,zalać 50 ml wody i dusić do miękkości około 10/15 minut.Ostudzić i zblendować na gładką masę  z mąki orkiszowej,kukurydzianej,soli,oleju i dyniowego puree zagnieść ciasto ,ewentualnie dodać wodę.Wodę dodawać stopniowo.Trzeba pamiętać,że dodatek puree z dynii samo w sobie zawiera sporo wody i bardzo rozrzedza ciasto.Wmieszać do ciasta pestki z dynii.Przykry

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Owocowe racuszki 207

Racuchy … placuszki … pancakes – jak zwał tak zwał – mogłabym zajadać codziennie! Niezastąpione na szybki obiad , ale i leniwe śniadanie! Dziś mam dla Was wersję ” full wypas ” – pełne soczystych owoców ! Z malinami … brzoskwiniami … jeżynami i odrobiną płatków migdałowych! Na jednym się nie skończy – gwarantuję! SKŁADNIKI: - mleko – 250 ml - mąka(...)proszkiem do pieczenia. Dodajemy umyte i pokrojone owoce ( brzoskwinie w kosteczkę … jeżyny i maliny w całości ) wraz z płatkami migdałowymi. Delikatnie mieszamy , tak by owoce obtoczyć w cieście. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Tartaletki z kremem i figami 154

łyżki cukru pudru szczypta soli morskiej 1 jajko Z podanych wyżej składników zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować je i wyłożyć nim formy na tartaletki, uprzednio wysmarowane masłem i wysypane mąką. Ciasto ponakłuwać widelcem. (Z podanej ilości składników można upiec również 1 dużą tartę). Wstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik  do 180 ºC. Foremki wyjąć(...)się zagotuje wyjąć wanilię, a garnek zdjąć na chwilę z ognia. W osobnym garnuszku połączyć żółtka z 50 ml mleka oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka szybkim ruchem wlać otrzymaną pastę i dokładnie ją rozprowadzić. Wstawić z powrotem na palnik i cały czas mieszać aż do zgęstnienia budyniu. Gotowy krem ostudzić, wstawiając garnek do zimnej wody

Food Square
Gofry z cukrem pudrem 298

szczyptą soli. Dodajemy cukier biały i waniliowy. Następnie dodajemy żółtka i olej. Miksujemy, dolewając powoli mleko. Odstawiamy ciasto na godzinę. Kolejno dodajemy ubite na sztywno białka. Dodajemy je do ciasta i mieszamy delikatnie. Taką masę wylewamy na rozgrzane płyty gofrownicy. Gofry pieczemy, aż do zarumieniania. Wyciągamy je przy pomocy wykałaczki, nadziewamy  i wyciągamy. Studzimy na kratce i posypujemy cukrem(...)Kolejnym plusem jest nieprzywierająca płyta. Po zdjęciu gofrów płytę można przetrzeć tylko wilgotną szmatką i wygląda jak nowa (zobaczcie niżej na zdjęciach, nic nie przywarło do płyty). Płyty bardzo szybko i łatwo można wymienić, więc za pomocą tego urządzenia zrobimy na grillu pyszny obiadek i później pyszne gofry na deser

Aga w kuchni
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia 115

Kolejne wspólne pieczenie z Kuchniąmaryny ..tym razem Agnieszka zaproponowała szybkie bułeczki ..ale na proszku do pieczenia...wcześniej nigdy  takich nie robiłam..więc musiałam spróbować..i co Wam powiem..to, że są dobre ale te na drożdżach są jednak lepsze..ale wiadomo..każdy ma inne smaki i gusta..Według przepisu Agnieszki powinno wyjść 15 takich bułeczek..u mnie wyszło tylko(...)łyżeczka cukru ziarna do dekoracji:sezam,siemię,mak(wybór do was należy) Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.W naczyniu połączyć wszystkie składniki oprócz ziaren ,wymieszać do połączenia składników.Z ciasta formować bułeczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem,posypać ziarnem.Piec 15 minut. Nie wymagają wyrośnięcia:)bo nie są na drożdżach :) Razem ze mną bułeczki piekły: Joasia

Moje domowe kucharzenie
Ciasto malinowo - czekoladowe, sezon malinowy rozpoczęty. 175

Obiecałam że napiszę o tym pysznym , poszerzającym pupsko smakołyku, z resztą dawno nie było żadnego przepisu. Ale wiecie żeby nie było, że moja wina, że tyjecie

Farmażony
Dżem z cukinii, dżem cukiniowy 267

zdanie. Jego smak zupełnie mnie zaskoczył, bo w sumie nie wiedziałam i tak, czego można się spodziewać. Jak dla mnie to idealny farsz do naleśników czy opcja na przekładanie ciasta. Przepis pochodzi od Ewy Wachowicz . A sekretem tego dżemu jest dodatek cytryny – skórki i soku i galaretki cytrynowej. Są przepisy na dżem bez dodatku galaretki, ale pozostawię ich testowanie(...)dżem cukiniowy ma taki radosny, jasny kolorek. Pani Ewa pisze, że dżem trzymany w temperaturze pokojowej ma lekką konsystencję, a wsadzony do lodówki dzięki galaretkom szybko się żeluje. Mój dżem wyszedł i tak dość mocno ścięty i był „twardy” mimo trzymania poza lodówką. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/dzem-z-cukinii-2.jpg","recipeIngredient

Mieszam w Garnku
Ryż z ciecierzycą i rodzynkami 78

Czas czytania: 2 min Ryż z ciecierzyca i rodzynkami. Prosta potrawa inspirowana kuchnią sefardyjską pachnąca curry, kuminem i ziołami. Niby nic specjalnego, a jednak jest to

SprawdzonaKuchnia.pl
Cukierki a'la krówki na bazie masła orzechowego 154

Jak dotąd najprostsze, najszybsze i najbardziej trafione słodycze. Bardzo lubię masło orzechowe, które jest jednym z 3 składników. Zrobienie cukierków zajmie ci naprawdę niewiele czasu, polecam

Życie zaczyna się w kuchni
Kluski z kaszy jaglanej i mąki kukurydzianej - bezglutenowe 177

Prosty przepis na kluski, które mogą być podawane jako dodatek do gulaszu czy sosu grzybowego lub na słodko - np. z twarożkiem.  Wykonanie zajmuje mniej więcej

Ze smakiem bez glutenu
Kanapka z kurczakiem i pomidorowym pesto 153

  Od początku nowego roku szkolnego weszła w życie ustawa o sklepikach szkolnych. Od 1 września nie dostępne są w sklepikach szkolnych produkty przetworzone, z dużą

Szybko Tanio Smacznie
Kremowy sernik z musem dyniowym pachnący cynamonem i wanilią 182

Jeden z najlepszych serników jakie jadłam! Fantastycznie pomarańczowy dzięki dyniowemu pure, aromatyczny dzięki wanilii, cynamonowi gałce muszkatałowej, aksamitny, kremowy i delikatny dzięki... kremowym serkom kanapkowym apetina

DefinicjaSmaku
Pizza na szybko! 124

Składniki: - 2 szklanki mąki - łyżka oleju - 1/2 wody lub mleka - 2dag drożdży - łyżka soli - łyżka cukru - papier do pieczenia - oregano, bazylia, pieprz mielony, papryka słodka mielona

upichcona
Szpinakowa rolada 113

szpinakowa rolada nie tylko idealnie nadaje się na kolację, ale także jako przekąska. Łączy w sobie kilka różnych smaków, które zaskakująco dobrze się ze sobą komponują. Przygotowanie jej jest szybkie i proste, więc może to propozycja dla Was już na dzisiejszą kolację? Składniki 180 g szpinaku mrożonego 3 jajka 150 g żółtego sera 150 g szynki w plastrach(...)równomiernie posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec 15 minut. Wyjąć i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Na upieczonym i wystudzonym plastrze szpinakowego ciasta rozłożyć serek wiejski, na nim szynkę. Zwinąć w roladę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szpinakowa rolada pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Placki z cukinii 112

wszystkich warzyw. Nadszedł więc czas na pyszną i pożywną cukinię. Postanowiłam przygotować z nich pyszne placuszki. Na pierwszy rzut oka nie jest to tylko nudnie podana cukinia. Placuszki szybko przekonały dzieci do siebie. W moich placuszkach z cukinią zakochały się nie tylko dzieci ale i cała rodzina. Przygotowuję je jako samodzielne danie na obiad, ale również jako lekkie danie(...)tarce o grubych oczkach i przekładamy do miski. Następnie do cukinii dodajemy rozbite jajko, sól i stopniowo dodajemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Ciasto cukiniowe nakładamy łyżą na patelnie, tworząc nieduże placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Następnie gotowe placuszki przekładamy na talerz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania