PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA

PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA

PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA

Przepis na : deser

  Pain perdu czyli « odzyskany chlebek », to jeden z moich ulubionych francuskich deserów, który może również stanowić świetną przekąskę na podwieczorek. Słodziutki i rumiany, podany z konfiturą lub smażonymi owocami, palce lizać! Można go również podać na śniadanie. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, a w domu nie mam akurat odpowiednich składników do przygotowania jakiegoś deseru lub ciasta, robię wtedy „pain perdu”, jest to również świetny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba. Przygotowanie 20... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Autor

AngieAngie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

figa, francuskie, śliwka, chleb, miód, deser, desery, śniadanie, czereśnie, sok, śniadania, jajko, ciasto, konfitura, przekąski, przekąska, syrop, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, sposoby na jajko, ciasto ze śliwką, ciasto ze śliwką na szybko, szybki ciasto, szybkie ciasto, szybki deser, szybkie śniadanie, szybkie przekąski

Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.