Skandynawia, a w konkretnie Finlandia, zajmują szczególnie miejsce w moim sercu. Wszystko zaczęło się od muzyki (tak uwielbiam ciężką, fińską muzykę, ale zakochałam się w również
Szybko Tanio SmacznieSkandynawia, a w konkretnie Finlandia, zajmują szczególnie miejsce w moim sercu. Wszystko zaczęło się od muzyki (tak uwielbiam ciężką, fińską muzykę, ale zakochałam się w również
Szybko Tanio SmacznieCzasem mamy wielką ochotę na coś słodkiego, a w domu kompletnie nic nie znajdziemy. Jak na złość sklepy są pozamykane, lub mamy dzień lenia :P Ja
Pudełko rozmaitościMakaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Proste, łatwe, tanie, szybkie do wykonania i oczywiście baaardzo smaczne. Myślę, że to wystarczy, aby zachęcić do ich wykonania tych, którzy nie znają jeszcze tego przepisu 😉 Składniki: 2 małe jajka 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 1 duże jabłko cukier(...)pieczenia i mleko. Miksujemy chwilę do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy pokrojone jabłko, skórkę z cytryny i mieszamy wszystko łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem (jeśli lubimy
Walijskie PichcenieSernik bez pieczenia! Na spodzie herbatnikowo-orzechowym, z orzechową masą sernikową z prawdziwego sera twarogowego oraz masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Dosłownie petarda!
Kuchnia MagdaLenySernik bez pieczenia! Na spodzie herbatnikowo-orzechowym, z orzechową masą sernikową z prawdziwego sera twarogowego oraz masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Dosłownie petarda!
Kuchnia MagdaLenyDzień dobry :-) Dziś mam przepis na pyszne domowe bułki na mleku. Przepis znalazłam tutaj ( klik ), bułeczki są proste w przygotowaniu, robi się w miarę szybko, no i smakują super. Te ze sklepu mogą się schować. Jak zabraknie Wam pieczywa, to polecam zrobić :-) Podczas pieczenia pachnie w domu, że hej, aż człowiek robi się głodny ;-) Miłego dnia :-) Rozczyn(...)Masło roztopić, przestudzić. Do misy robota lub do miski (zależy jak kto robi) przesiać mąkę, dodać sól, jajko, roztopione i przestudzone masło, letnie mleko i rozczyn. 3. Jeśli wyrabiamy ciasto robotem to ustawiamy na 10 minut, jeśli zagniatamy ręcznie w misce to też koło tego. Ciasto nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 45 minut. 4. Po tym czasie ciasto przekładamy
kruche babeczkipesto - zamiast masła możemy posmarować chleb pesto, będzie bardziej aromatycznie i trochę zdrowiej przekąski z ciasta francuskiego, bułeczki drożdżowe - to bardzo prosty patent na imprezową przekąskę, wystarczy posmarować ciasto pesto, zwinąć w rulon i pokroić na ślimaczki i upiec, do środka można też dodać różne warzywa, sery czy wędliny Na moim blogu możecie znaleźć przepis na domowe pesto(...)innych olejów. Cudownie - to pesto jest jak domowe! 5 prostych przepisów z sosem pesto 1. Makaron z kurczakiem i brokułem w sosie z mascarpone i pesto alla genovese Szybki makaron z kremowym sosem na bazie bazyliowego pesto i serka mascarpone. W wersji wegetariańskiej można pominąć kurczaka. Składniki / dla 2 osób: 200 g drobnego makaronu, np. świderki 300 g różyczek
Chilli Czosnek i Oliwawałkujemy mniej więcej na 1 cm prostokąt, układamy nadzienie zostawiając ok. 2 cm brzegi. Zwijamy w dość ciasną roladę dobrze zaklejając boki. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem, z reszty ciasta ( jeśli mamy skrawki ) robimy dekorację, przykrywamy ściereczką i dostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy roztrzepanym jakiem, posypujemy czarnuszką i pieczemy ok. 40-45 minut w 180C. Smacznego! Espumisan Max, wyrób medyczny(...)znacie! Ale nie wiem czy wiecie, że dzięki preparatowi Espumisan Max nie musimy się martwić o swój brzuch! Wręcz przeciwnie – teraz nawet dokładki w Święta nie są straszne! Szybko niweluje on uczucie sytości i przejedzenia oraz wzdęcia. Idealny na świąteczne ( i nie tylko! ) przejedzenie! Espumisan Max, wyrób medyczny CE WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ ESPUMISAN
Ostra na SłodkoSmażenie w ruchu (ang. stir fry) to chiński sposób gotowania, którego początki sięgają II wieku p.n.e. Techniką stir fry możemy przygotować zarówno dania azjatyckie, jak i
Cztery Fajery