jednak czas na stworzenie czegoś innego. Zbiegło się to akurat z faktem, iż otrzymałem od Olini.pl zestaw olejów do testu i postanowiłem ten fakt wykorzystać „tworząc” szybkie, 5-minutowe ciasto kokosowe z modnym ostatnio olejem kokosowym. Wykorzystałem prostą bazę, którą posługuje się także autorka książki dodając do niej to, co lubię. Składniki 4 łyżki mąki luksusowej
Mr. Tastecukru 50g margaryny 100g mąki pszennej Sposób przygotowania: Kruche ciasto: Mąkę siekamy z margaryną i proszkiem do pieczenia . Żółtka ucieramy z cukrem kryształem i jogurtem. Dodajemy powoli do ciasta, siekamy i szybko wyrabiamy dłońmi. Odkładamy na 30 min do zamrażarki. Kruszonka: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, jeśli są sypkie przekładamy do woreczka i ugniatamy w woreczku. Odkładamy do zamrażarki
Kuchnia w czekoladzieminut? Wylewamy na blaszkę jedną, rzadką masę, w piekarniku dokonuje się czary mary...Po godzinie otrzymujemy na wierzchu puszysty biszkopt, w środku masę budyniową i dość zwarty spód. Szybkie, przepyszne budyniowe ciasto. Składniki: 1/2 litra letniego mleka 115 g mąki pszennej 125 g masła 4 jajka 150 g cukru 4 krople octu 1 łyżka wody laska wanilii lub łyżeczka ekstraktu
na moim stole...Dawno mnie nie było, ale to dlatego, że w okresie przedświątecznym było bardzo dużo pracy. Czas więc nadrobić zaległości. Z nowym rokiem przepis na bardzo szybkie i proste ciasto czekoladowe. Do ciasta można dodawać przeróżne dodatki, bakalie, orzechy, daktyle albo tak jak ja, drylowane, mrożone wiśnie, wyszło naprawdę pyszne. Przepis pochodzi z serwisu Wielkie żarcie, udostępniony przez mulfon83
Złote przepisydzieło mojego męża. Może i z gotowych produktów, ale podziwiam i doceniam jego kreatywność i pomysł. Gorąco polecam i zachęcam do przygotowania tego fajnego, szybkiego i niebanalnego ciasta. Przy dekoracji troszkę mu pomogłam ;) Składniki: 3 opakowania ciasta francuskiego wiśnie drylowane, marmolada 2 opakowania kremu do karpatek 500 g masła lub margaryny mleko Czekoladowe glacage
Malinowe Pocałunkinawet dość szybkie, a na pewno mało pracochłonne, dzięki specjalnej recepturze przygotowania masy budyniowej. Powiem tak, jak na gotowca całkiem smaczne wyszło ;) Czekoladowy budyń bardzo fajnie skomponował się z cytrynowymi ciastkami fit & free oraz petit beuree. Ciastka fit & free to nowość z serii bez dodatku cukru! Składniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów(...)Jeśli jednak użyjemy w listkach, najpierw musimy przez 7 minut moczyć listki w zimnej wodzie, następie dodajemy do gorącego płynu i mieszamy tylko chwilę, ponieważ ta żelatyna szybko się rozpuszcza. Składamy ciasto: dwie dolne warstwy układamy z herbatników Petit Beurre, naprzemiennie smarując masą budyniową. Na wierzch układamy ciasteczka cytrynowe fit &free i całość polewamy tężejącą polewą różową. Wkładamy
Życie zaczyna się w kuchniniekłopotliwe. Ja wolę sama coś upiec. Przynajmniej wiem co jest w środku :)))Dzisiaj zapraszam Was na Miśka Owocowego.Ciasto łatwe i w sumie szybkie. Bałaganu w kuchni też wielkiego nie ma ;)Owoce do tego ciasta mogą być różne: porzeczki, maliny czy mieszanka. Najlepsze są świeże, ale zimą raczej nieosiągalne, więc można je zastąpić mrożonymi. Tylko trzeba pamiętać, że truskawki
Codzienna kuchnia niecodziennaprawdziwe połączenie polskiej klasyki z nowoczesnymi smakami. Czego więcej potrzeba na Tłusty Czwartek? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zrobienie takich racuchów jest bardzo i bardzo szybkie. Czasami gdy mam mało czasu, nawet nie odstawiam ciasta do wyrośnięcia i tak wyjdą. Jednak sami rozumiecie, że dla większej pulchności warto zaczekać pół godzinki. Słowem, są idealne. Nic dodać, nic ująć. Musicie wypróbować(...)widzimy, że ciasto jest rzadkie, a nutella wycieka z racucha, to dodajemy kilka łyżek mąki.) Smażę po max 3 racuchy za jeden raz, bo inaczej patelnia zbyt szybko wystyga. Z całej ilości ciasta wyszło mi 15 sporych racuchów. Serwujemy! Ja podałem z nutellą i bananem. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia Łukaszatwórcze warsztaty :) Słodkie jak diabli, ciągnące z wierzchu a od spodu chrupiące. Dla mnie bajeczny słodycz. Przepis podpatrzony w Małej Cukierence . PS. zdjęcie niestety nie ostre, robione na szybko, rano, nim ciasto zostało pożarte, wybaczcie! Ciasto kokosowe z ciągutka ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru (najlepiej trzcinowego) 110 g masła ciągutka: 2 kopiaste łyżki
Dzieje kuchennej WiewióryMąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy zimne, pokrojone w kostkę masło, żółtka i miksujemy około 1-2 minuty, aż otrzymamy kruszonkę, następnie odkładamy mikser i szybko zagniatamy gładkie ciasto. 2/3 ciasta wykładamy spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Formę i resztę ciasta wkładamy do lodówki na 30 minut. NADZIENIE: 1,2 litra śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka
Rozpustne gotowanieuformować wgłębienie, wbić jajko, dodać posiekane masło. Za pomocą noża masło jeszcze bardziej rozdrobnić. Gdy składniki się ze sobą połączą to powoli dolewać wodę i za pomocą dłoni szybko wylepić kruche ciasto. Następnie włożyć je do worka i wstawić na pół godziny do lodówki. Na blat wysypać odrobinę mąki i rozwałkować kruche ciasto. Przełożyć je do formy na tartę
UgotowaćBył już sernik oreo, który skradł serca wielu z Was, dlatego postanowiłam zrobić babeczki z oreo. Przepis jest łatwy i dość szybki. Składniki na ciasto: 180 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 150 g cukru 150 g masła 3 jajka 1 łyżka kako ok 6 posiekanych ciasteczek oreo Składniki na krem: 200 g śmietanki
The Sweet Damselznajdzie się ktoś, kto nie lubi biszkoptu z owocami i z galaretką? Do tego bita śmietana! Nie sądzę. To jest pyszne, lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasto. Mój biszkopt to doskonała „baza” do wszelkich tortów, rolad i torcików z owocami. Zawsze wychodzi delikatny i puszysty, musi się udać! Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt roladę z lodami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwypadku należy mąkę przesiać do miski, dodać sól, masło pokrojone w kostkę i jajo. Wszystko rozcierać palcami, następnie dodać ser utarty na tarce o drobnych oczkach i wszystko szybko zagnieść. Gotowe ciasto rozwałkować (podsypując delikatnie mąką, gdyby się przyklejało do stolnicy) na szerokość trochę większą niż średnica Twojej tarty (u mnie forma do tarty o średnicy 28 cm). Ciastem wyłożyć
Moja Delicjaposypka do dekoracji Wszystkie składniki sypkie na kruche ciasto mieszamy ze sobą, dodajemy schłodzone masło pokrojone na mniejsze kawałki i miksujemy za pomocą haków do ciasta drożdżowego lub szybko zagniatamy ręką. Formujemy kulę i przekładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, rozwałkowujemy i przekładamy do blachy, wyrównując palcami. Pieczemy 15 min pod obciążeniem
sama złodycz