Przez tyle lat, od czasu, gdy przepis na nadzienie mincemeat pojawił się na blogu ( klik ), nic z jego dodatkiem nie robiłam. W tym roku przypomniałam sobie o tym wpisie i na nowo rozsmakowałam się w tej pyszności. Samo nadzienie jest tak rewelacyjne, że mogę je zajadać łyżką, jednak ta tarta to już mistrzostwo. Polecam! nadzienie mincemeat najlepiej przygotować dzień wcześniej, by smaki się 'przegryzły' Składniki Ciasto niepełne 2 szklanki mąki 5 łyżek cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sol... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...