nutą - przepis ten powstał dla uczczenia drugiej rocznicy bloga :)Fakt ten odkryłam przez przypadek i musiałam coś na szybko wymyślić- oczywiście słodkiego, a że pod ręką były śliwki z rodzicielskiego mini-sadu - oto prosty przepis na placek ze śliwkami SKŁADNIKI na ciasto
Moje Kuchenne Rewelacjeserem feta z serem kozim z mozzarellą lub ze świeżym pieczywem Etap I Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 10 min Otwieranie Garnka: Szybkie Etap II Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 30 sek Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 2 JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Zupa-krem Składniki 10 średnich pomidorów, pokrój na większe kawałki 4 młode cukinie(...)przez sitko i ponownie wlej do blendera, w razie konieczności dopraw do smaku Jeżeli chcesz, aby zupa wyszła bardziej kremowa i puszysta, dodaj kawałek zimnego masła i zmiksuj ponownie. Placki ziemniaczane wegańskie Składniki 5 ziemniaków 2 łyżki mąki ryżowej z ryżu brązowego 1 łyżka skrobi jęczmiennej sól olej rzepakowy lub inny Przygotowanie zetrzyj ziemniaki na tarce (ja używam
Szybko SzybkowarPadło na ciasto drożdżowe. Ale, żeby nie było zbyt nudno, dodałam jeszcze warstwę serową. Całość wieńczy kruszonka. W sumie, ten placek drożdżowy przypomina więc w smaku drożdżówki, ale jest zdecydowanie lepszy od tych kupnych. Wilgotny, nie wysycha szybko, ładnie wyrasta. Ciacho pięknie pachnie w czasie pieczenia, a mąż jak to mąż… uwielbia wyskubywać kruszonkę z jeszcze gorącego(...)używam sera kanapkowo-sernikowego. Jeśli używacie wiaderkowy, pamiętajcie o odcedzeniu. Jeśli wybraliście zwykł ser biały, zmielcie go wcześniej. Postępujemy identycznie jak w wypadku sernika. Porcja na dużą blachę. Drukuj Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Kruszonka 200g mąki 75 g brązowego cukru 100 g masła Ciasto 2,5 szkl. mąki 50 g masła
Mieszam w Garnkucukru, 125 g masła, 1 łyżka ekstraktu waniliowego, farsz: 2 kromki suchego placka drożdżowego, 50 g mielonych migdałów, 600 g agrestu, cukier puder, cukier, 1 żółtko, 2 łyżki śmietany, masło do wysmarowania formy, Ciasto: Wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię(...)spożywczą i wstawić co najmniej na 30 minut do lodówki. Farsz: Agrest umyć, osuszyć, odciąć końcówki. Suchy placek drożdżowy zmiksować, wymieszać z migdałami. Formę do tarty wysmarować masłem. 3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć dno i boki formy. Ciasto ponakłuwać widelcem. Wysypać na nie migdały. Na nich ułożyć agrest, posypać cukrem pudrem. Z reszty ciasta uformować wałki
królestwo garówburaki z jabłkiem bez skórki, sól, pieprz mielony, ocet winny z czerwonych winogron, podsmażać mieszając z 5 minut, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia - takie buraczki bardzo lubimy do wielu potraw mięsnych, gulaszów, również do placków ziemniaczanych, kopytek, kaszy........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam Jamiego i Jego przepisy, szybko, smacznie i niedrogo. Jak oglądam programy Jamiego Olivera to zawsze coś zaczerpnę z jego pomysłów. Tak i było tym
Moje Małe Czarowaniemieszając). Pozostawimy do całkowitego ostygnięcia. Gdy masa budyniowa ostygnie, mikserem miksujemy masło i małymi porcjami dodajemy masę budyniową. Nie należy dodawać szybko gdyż masa może się zważyć!. Gdy masa gotowa rozprowadzamy ją na płaskiej części jednego placka ( rozprowadzamy masę na płaskich powierzchniach, w wgłębieniach dodajemy mniej masy), następnie nakładamy drugi placek również płaską powierzchnią do masy
Sprawdzone przepisy kulinarneNaleśniki są wdzięcznym i szybkim daniem, które można podawać w setkach wariacji, między innymi w postaci zapiekanki przekładanej dużą ilością warzyw. W ten sposób udaje się
Even Better FoodBardzo prosty przepis na placek z kakao, który znalazłam w gazetce Przepisy czytelników nr 12/2015. Robi je się bardzo szybko, a co najważniejsze jest bardzo smaczne. Zwiększyłam tylko ilość kakao do 2 łyżek, bo w przepisie była jedna. Polecam. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku
Ewusiowe Smakiszklanki soku pomarańczowego 1 galaretka pomarańczowa ponadto: 20 dag biszkoptów pół tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Ciasto szybko zagnieść. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao. Łączymy z ciastem. Ciemny placek wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy q 180 stopniach C przez ok. 30 minut. Jasne ciasto wykładamy na blaszkę
Pobite gary BarbaryDzisiaj prezentuję Wam przepis na szybką i łatwą do przygotowania przekąskę dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 placki tortilli, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 1 pomidor, 1 cebula czerwona, 2 ogórki kiszone, 1 garść mieszanki sałat, 1 łyżka sosu Kieleckiego czosnkowego SPOŁEM , 1 łyżka sosu Kieleckiego curry SPOŁEM , 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, oliwa
Tradycyjna kuchnia KasiProponuję na dzisiejszy dzień placuszki z cukinii. Zdrowe,szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki: cukinia 2 jajka szklanka mąki garść startego parmezanu (bądź inny ostry
potrawyregionalnePrzekąska smaczna, efektowna i dość zdrowa. Robi się ją łatwo i szybko, można dodać dowolne dodatki żeby urozmaicić smak i wygląd. Polecam na przyjęcia. Składniki: 2 placki tortilli kilka liści sałaty 2 puszki tuńczyka 2 łyżki majonezu 3 jajka pieprz Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć. Jajka, rybę i majonez wymieszać i przyprawić pieprzem. Tortillę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPropozycja idealna dla niezdecydowanych... placki z cukinii czy placki ziemniaczane?... można połączyć obie opcje... ten pomysł podsunęła mi moja mama... od której jak już
IMPRESJA SMAKUszybko miksujemy, po około 1-2 minutach powinniśmy otrzymać coś na wzór kruszonki, wtedy odkładamy mikser wlewamy wodę i szybko zagniatamy gładkie ciasto. Przekładamy na stolnicę oprószoną mąką i wałkujemy na 1 cm owalny placek. Następnie jeden brzeg składamy do środka, drugi brzeg składamy do środka, tworząc tzw. kopertę. Następnie ciasto wałkujemy na owalny placek
Rozpustne gotowanie