drożdży w składzie ,ale ja skorzystałam z przepisu z drożdżami ,bo takie ciasto po prostu łatwiej się wałkuje i pięknie i szybko wyrasta.Moje gozleme zawierają farsz z tuńczyka ,marchewki ,cebulki i świeżej bazylii . Składniki : na dwa placki w formie koła 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 3/ 4 szklanki ciepłej wody 2 płaskie łyżeczki świeżych drożdży pół łyżeczki
Ladylaura.łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: gotowy lukier biały pisak do dekoracji ciastek wstążka Z podanych składników zagniatamy dość szybko ciasto. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. po czym, rozwałkowujemy ciasto na cienki placek 4-5mm . Okrągłą foremką wykrawamy ciastka, układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robimy dziurkę dość blisko krawędzi
Farmażonyplacka powinna pokryć się jasnobrązowymi plamkami. Jeżeli podczas smażenia drugiej strony powierzchnia tortilli zacznie się unosić, delikatnie docisnąć ją łopatką. Placki układać jeden na drugim na podgrzanym talerzu, przykrywając folią. Podawać od razu po przygotowaniu (szybko twardnieją) lub przechowywać w cieple (np.piekarnik 100-120 C) do 30 minut. Tortilla najlepsza jest od razu po przyrządzeniu, ale można
Pełny talerzCIASTO Z BUDYNIEM I MALINAMI Bardzo proste szybkie oraz uniwersalne ciasto kruche. -Proste ponieważ wszystkie składniki mieszamy razem w jednym naczyniu. -Szybkie wystarczy ciasto wyrobić dłońmi nie używamy miksera, nie chłodzimy ciast w lodówce przed upieczeniem, nie podpiekamy spodu. -Uniwersalne ciasto idealne jest do klasycznej szarlotki, sernika a także do babeczek(...)rozgrzanego do 170-180° C i piec około 50 minut. Ciasto jest gotowe, gdy zarumieni się na złoty kolor. Po wystygnięciu można je udekorować lukrem, cukrem pudrem lub konfiturą. PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM SIOSTRY ANIELI rrarossa@gmail.com
RAROSSApewno trochę kaloryczne, ale kto by się tym przejmował W końcu nie codziennie je jemy Składniki na placki: 2 łyżki gęstego jogurtu 3 łyżki mąki łyżka cukru pudru 1 jajko łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie placków: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, nakładamy po łyżce ciasta, na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, smażymy(...)stron aż się zarumienią. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Szybkie placuszki na jogurcie pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.plczęści. Do tego fantastyczny farsz z kurczaka, pieczarek, pora i sera żółtego. Idealne na przekąskę, gorącą przystawkę lub szybki obiad. Po prostu pychota :) SKŁADNIKI: (na 2 porcje po 4 szt) - ilości podaję jedynie orientacyjnie, wszystko zależy od własnych upodobań 2 placki tortilli 1/2 pora 10 małych pieczarek pół małej piersi kurczaka 5 dag sera żółtego 1. Kurczaka pokroić
Kto ugości moich gości?patelnię, a następnie smaż placki, przekładając je z jednej strony na drugą po zarumienieniu. Po usmażeniu wyłóż na talerz, a następnie dodaj kawałek wędzonego łososia i posyp kiełkami brokuła. To zaledwie kilka smacznych i zdrowych przepisów, które możesz modyfikować zgodnie z własnymi upodobaniami. Świetnie sprawdzą się zarówno na posiłek w domu, jak i szybki lunch do pracy
codojedzeniaJeszcze muszę się nauczyć, jak robić szybko i skutecznie zdjęcia jedzenia, zanim je zjem... :D Ciężka sprawa. Trudno! Najważniejsza jest treść... ale ładne zdjęcia by
fitolarun.blogspot.comMega proste,mega szybkie i po prostu pyszne placuszki z cukinii.Zajadamy sie nimi kazdego lata.Wersja bardziej chrupiaca,jednoczesnie bardziej kaloryczna,bo z dodatkiem zoltego sera
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!będzie najbardziej przydatne. Zastanawiam się jeszcze nad innymi wariacjami smakowymi. Będę na pewno próbował zrobić placki z amarantusa na wytrawnie. Coś z grzybową nutą? Myślę, że to może się udać! Wracając jednak do dzisiejszych placuszków, to ja zrobiłem do nich szybki dżemik malinowy i zachęcam Was do spróbowania go. Wykonanie to zaledwie kilka chwil, a jest zdecydowanie smaczniejszy(...)zdrowszy od sklepowego. Poza dżemem, bardzo fajnym dodatkiem może być oczywiście wegańska bita śmietana , syrop klonowy, miód, czekolada roztopiona, jak i świeże owoce. Artykuł Placki z amarantusa pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanpraktycznie ze wszystkim. Polecam je jako śniadanie lub jako przekąskę do pracy/szkoły - są bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: 5 łyżek otrąb owsianych, 1 jajko, dwie łyżki jogurtu naturalnego, szczypta soli. Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu małe placki po około minucie z każdej strony na rumiany kolor. Z podanych proporcji wyjdą trzy
Lena GotujeNiedziela... czas odpoczynku. Często bywa tak, że w ten właśnie dzień ogarnia mnie poranne rozluźnienie, dlatego szukam sposobu na pyszne, ale i szybkie śniadanie. Dziś zapraszam
Słodkie okruszkiOd dziecka wprost przepadam za kaszą manną, jabłkami i cynamonem. Moje skarby też lubią te smaki. Dlatego ostatnio postanowiłam przygotować na śniadanie szybkie, puszyste i bardzo
Słodkie okruszkiSteak z tuńczyka – proste,szybkie Jak zawsze ciekawa świata i nowych smaków , nie była bym sobą , gdybym nie spróbowała nowości . Steaki z tuńczyka to nowość w naszych sklepach , o której kiedyś , można było pomarzyć , tak jak o wycieczce do Chin . Tej ostatniej sobie nie kupie niestety , finanse w tym roku padły tak, że szkoda gadać , ale steak czemu(...)zdjęciu , zwiększamy czas smażenia o 3 minuty . Zdejmujemy z patelni , polewamy sosem który na niej pozostał . Gotowe , można dodać placki z cukinii , słodki sos chilli lub po prostu co ,kto, lubi Post Steak z tuńczyka – proste, szybkie pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyblasze. Po prawidłowym uformowaniu to naprawdę bardzo cienkie ciasto, ono potrzebuje równomiernego rozkładu temperatury a nie nadmiaru suchego powietrza. Jest mocno uwodnione – ale jednocześnie super cienkie. Ma się szybko spiec z wierzchu i nie wysuszyć na wiór w środku – a o to najłatwiej i tu już musicie pilnować wydajności swojego piekarnika. Ciasto ma być cienkie, chrupiące i elastyczne jednocześnie(...)puszczają wodę lub dużo tłuszczu – to ciasto nie rośnie, nie utrzyma dużego ciężaru, a od zbyt dużej ilości płynów szybko namoknie, zmięknie i może się zwyczajnie nie dopiec albo rozerwać przy wkładaniu albo wyjmowaniu z pieca. Po uformowaniu placka posypcie łopatę lub powierzchnię na którą placek odkładacie cienką warstwą semoliny albo grubiej zmielonej mąki kukurydzianej , która zapobiegnie
Karo in the Kitchen