szybki obiad - 20768 przepisów (strona:1059/1385)

Pogodowe zamieszanie i wiosenno-zimowy pudding chia 188

macu jest jak w garncu , przekonałam się już dawno. Ale żeby już w styczniu pogoda serwowała nam danie wprost z kociołka, i to nie tylko na obiad, ale też na śniadanie, kolację i deser...? Muszę przyznać, że taki stan rzeczy nieco mnie rozstraja. Gdy wstaję rano, chwilę przed ósmą, ciągle jest szaro, ponuro i nieprzyjemnie. Na śniadanie więc podgrzewam pasztet(...)śnieg zupełnie nie powinien mnie dziwić. A jednak dziwi... Po powrocie do pracy i codziennej rutyny, wróciłam też do dobrego zwyczaju przygotowywania sobie na śniadanie puddingów chia. Są szybkie, łatwe, a kombinacje smakowe - nieskończone. Tym razem sięgnęłam po orzeźwiającą miętę i kojącą czekoladę - idealne połączenie na poranek, który nastąpi dopiero kilka godzin po przebudzeniu. Jeśli lubicie after eight, te słynne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Klasyczna szakszuka 121

Klasyczna szakszuka to jedno z moich ulubionych niedzielnych śniadań. Prościej mówiąc są to jajka smażone w pomidorach z przyprawami. Pokażę Wam podstawowy przepis na to danie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bakłażanowa piramidka 69

już rozpalony grill wystarczy przygotować bakłażan przełożyć farszem i danie gotowe! Print Bakłażanowa piramidka .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny bakłażan z fetą. Course Obiad Cuisine Grecka Keyword bakłażan Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 30 minutes Servings 2 Author Anna Ingredients 1 średni bakłażan 10 listków świeżej mięty pieprz(...)przekładania go serem, ser pod wpływem ciepła delikatnie mięknie, a wszystko ładnie się skleja. Wykonanie sałatki z bobu jest banalnie proste. Bób ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie szybko zahartować w zimnej wodzie najlepiej z dodatkiem lodu, odcedzić, obrać ze skórek. Następnie wszystkie składniki wymieszać, delikatnie skropić olejem słonecznikowym. Smacznego!     Artykuł Bakłażanowa piramidka pochodzi

SprawdzonaKuchnia.pl
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 134

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Dlaczego własnoręcznie

Z Kuchni Do Kuchni
Najciekawsze przepisy na Wielkanoc – śniadanie 248

Moje propozycje postanowiłem podzielić na dwie części. Dlaczego? Bo właśnie tego dnia najważniejsze są śniadanie i obiad. Dzisiaj pokazuję wam poranny posiłek. Z tydzień zobaczycie co zrobić właśnie na obiad. Każdy przepis staram się scharakteryzować po jednym akapicie i dołączam do niego film i zdjęcie. Śniadanie – przepisy na Wielkanoc 1. Suflet z jajka – na ciepło To danie(...)zrobi jajka faszerowane lub gotowane z majonezem. Nie zapominajcie, że z jajek robi się także świetne pasty. W tym przypadku jest to pasta z suszonymi pomidorami. Bardzo szybka w przygotowaniu. Zobacz tutaj szczegółowy przepis. Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami   4. Twarożek z fetą i rozmarynem – na zimno Teraz coś dla tych, którzy będą mieli dość już jajek

Kuchennyviral.pl
Biały barszcz 202

Polecam przygotowanie tej bardzo dobrej zupy,  smakuje każdemu kto tylko spróbuje.  Skład: 500 g włoszczyzny, 3,5 l wody, 5szt. ziela, 5 liści,1

chleba naszego
Domowy chleb na zakwasie 187

Siedzę na trawie, a słońce ogrzewa miło moją skórę. Dookoła uspokajający szum lasu i pokrzepiające głosy cykad. Miesiąc stażu za mną, czeka mnie kolejny, a ja

Gawron w rosole
Co u mie? 173

Czerwiec miną mi tak szybko, że nawet nie wiem kiedy. Dużo roboty w ogrodzie miałam. W pierwszym tygodniu chodziłam do kwiaciarni do pracy, fajnie było ale widocznie tak miało być. W drugi tydzień mieliśmy jechać w góry, ale niestety nie byliśmy w komplecie to pojechaliśmy na następny weekend. Ten wolny tydzień robiłam jak najwięcej w ogrodzie m. in. malowanie(...)odpuściłam sobie malowanie, szycie i inne. Te kilka dni to katorga była, nie dość, że ból to roboty tyle a tu robić nie mogę. Jakoś dałam radę ugotować obiad ( spaghetti jeną ręką da się zrobić ;) ) z nudów chodziłam ze dwa trzy razy dziennie na spacerki z moim psem do męża w pole, bo już żniwa się zaczęły.   Zapalenie trochę

Misz-masz by Domi
Jesienne mule w sosie pomidorowym z zieloną cukinią 168

Mule, małże, omułki… Przepadam! Wbrew obiegowej opinii najlepsze są te jedzone zimą, a nie latem (mowa oczywiście o świeżych, a nie mrożonych). Dlaczego? Latem, w

gutfut
Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami 125

lubi pysznego ciasta kruchego z kremem i masą owoców na górze? Chyba jedno z lepszych ciast, idealne na spotkanie ze znajomymi przy kawie czy rodzinny obiad. Jako, że tnę kalorie, użyłam jedynie budyniu. Jeśli lubicie lub przyzwyczajeni jesteście do cięższych kremów, użyjcie do budyniu masła. Czyli czekamy aż budyń ostygnie. W misce miksujemy masło na puch i dokładamy po łyżce(...)window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka Jako krem - 2 budynie waniliowe owoce do przybrania Sposób przygotowania Ze składników szybko zagniatamy ciasto kruche. Owijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30-60 min. Ciasto wałkujemy, wyklejamy blaszkę, nakłuwamy widelcem. Obciążamy ciasto np grochem, ryżem czy fasolą rozłożonymi

Mieszam w Garnku
PIT- y 4 z załącznikami 145

okrągłe lub owalne placuszki. Podczas wałkowania podsypujemy dość obficie mąką. Przy pomocy dłoni lub płaskiej szpatułki, ja używam tzw. skrobaka, przenosimy placuszki  na rozgrzaną, odwróconą blachę w piekarniku. Szybko zamykam drzwiczki piekarnika. Po ok. 3 minutach placki "spuchną", Po 4, maksymalnie 5 wyjmujemy.  Drugi sposób to podpiekanie na rozgrzanej patelni, trwa trochę dłużej. Odwracamy wówczas pite, kiedy(...)korniszony, tarty ser, kolorową paprykę. Oczywiście muszą też być sosy, np. czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu oraz pikantny chrzanowy lub musztardowy, również z jogurtem. Najfajniejsze w tym obiedzie jest, że dzieci pakują w swoje kanapki nawet te warzywa, które zwykle odsuwają :)  SMACZNEGO! #pita #kolacja #drożdżowe #jakzrobićpitę

I tu będę miała takie te
WEGAŃSKIE OBIADY Z ZIEMNIAKÓW - zbiór 8 pysznych i łatwych propozycji 218

Ziemniaki. Swojskie i lubiane chyba przez wszystkich, a przy tym bardzo odżywcze, jak na tak niepozorne bulwy. Węglowodany, białko, witaminy (C!), minerały, nawet antyoksydanty - kto by

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowo francuskim 133

Polędwiczki kojarzą mi się zawsze z częścią wieprzowiny tej bardziej wykwintnej,lepszej, delikatniejszej. Może też ze względu na swoją cenę. Warto zaserwować ją na stole ze

Kubki smaku
Szybkie szaszłyki 177

Z racji tego, że dopadł mnie straszny głód i jeszcze większy  leń, postanowiłam zrobić coś, co nie będzie wymagać zbyt wiele czasu. Miałam kawałek schabu

The Sweet Damsel
Quiche Lorraine ze szpinakiem i serem feta. 174

      Soczysta, kremowa, niesamowicie smaczna tarta ze szpinakiem z dodatkiem fety skradła moje serce. Jest zdrowa, pięknie się prezentuje i do tego ten smak

Rozpustne gotowanie
Polędwiczki w sosie grzybowym 296

Polędwiczki w sosie grzybowym (u mnie w sosie borowikowym) są doskonałe zarówno na codzienny, jak i na wykwintny obiad. Polędwiczka wieprzowa jest niezwykle delikatnym mięsem, które z wyrazistym i aromatycznym sosem stanowi wyjątkowo zgrany duet. Podałam mięso z niepaloną kaszą gryczaną (ugotowaną z liściem laurowym), a następnym razem, gdy czas pozwoli – podam je z kluskami śląskimi. Sos grzybowy jest(...)odlewamy i kroimy na małe części (zalewę zachowujemy!!!). Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Lekko solimy. Gdy będzie szklista, dodajemy kolejną łyżkę masła i mąkę. Szybko mieszamy, czekamy aż mieszanina zacznie skwierczeć i wlewamy 1/3 zalewy grzybowej. Energicznie mieszamy, aż mieszanina będzie jednolita i gęsta. Dodajemy stopniowo resztę zalewy, ciągle mieszając. Dodajemy grzyby i rozmaryn

Poezja smaku
Szarlotka na cynamonowym spodzie 208

Niektórzy nie wyobrażają sobie niedzielnego obiadu bez Szarlotki. Typowo jesienny wypiek w moim domu był częstym gościem, traf chciał, że również mój eM. - mimo, że może próbować wszystkich moich wypieków, zazwyczaj prosi o ten jeden, jego zdaniem najlepszy na świecie.. o upieczenie mu szarlotki. I choć nie byłabym sobą gdybym ciągle nie kombinowała, tak i zazwyczaj w nawet(...)Ugniatamy ciasto jak najszybciej. Gdy ciasto będzie już dokładnie wyrobione, zagniatamy je w kulkę i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Przygotowujemy kruszonkę. Do miseczki wrzucamy wszystkie składniki i szybko zagniatamy do momentu, aż powstaną małe okruszki - odstawiamy na później. Piekarnik nagrzewamy do 180`C. Gdy ciasto stężeje, rozwałkowujemy je szybko na stolnicy aby się nie ociepliło

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania