Tym, którzy są przyzwyczajeni do klasycznej pomidorowej z ryżem lub makaronem, polecam małą odmianę, czyli zupę pomidorową z warzywami Znam ją z dzieciństwa. Tak wyglądała typowa
Kulinarny S.O.S.Witajcie! Dziś będzie o wspomaganiu odchudzania czyli jak w naturalny sposób zgubić kilka kilogramów. Oczywistym jest że same rośliny nie odchudzają więc ruch i niskokaloryczna
Kuchnia PROzdrowotnafasolą / Chicken and Beans Soup with Dill Dziś zapraszam na pożywną zupę koperkową kurczakiem i fasolą . W związku z tym, że jest pełna białka, może w zupełności stanowić pełen obiad. Zupa koperkowa z kurczakiem i fasolą zawiera co prawda sporo kalorii, ale jest naprawdę pyszna. Przygotowuje się ją na zasmażce, mleku i drobiowym bulionie. Jeśli chcecie, możecie ją trochę(...)Ziemniaki, seler i marchewkę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać. Pokrojone warzywa podsmażyć do lekkiego zarumienienia na trzech łyżkach masła (czosnek wrzucić na końcu). Dodać mąkę, szybko wymieszać. Zalać całość bulionem i mlekiem. Gotować na małym ogn iu do miękkości. Dodać posiekane mięso, koperek i odsączoną fasolę. Doprawić do smaku. Chicken and Beans Soup with Dill
Lekcje w kuchniMagda Smażona brukselka z marchewką, ziemniakiem oraz z kawałkami chrupiącego boczku, w chwili gdy ją spróbujecie, stanie się Waszym ulubionym dodatkiem do obiadu, nie tylko świątecznego. Brukselka to świetne zimowe warzywo, które jest wielce niedoceniane, ale w tej odsłonie jest słodka, chrupiąca i pełna smaku. Smak tej przystawki świetnie się skomponuje ze świątecznym pieczystym a nawet z rybą. Składniki(...)przykryciem, od czasu do czasu mieszając – warzywa mają się jednocześnie podpiec i ugotować w tym oleju aż będą al dente. Jeśli w trakcie smażenia warzywa się zbyt szybko podpiekają, a nie miękną, możemy dodać odrobinę wody na patelni i przykryć. Smażenie zajmuje około 10 minut. W międzyczasie myjemy i oczyszczamy z brzydkich, wierzchnich liści brukselkę. Duże sztuki
Smaczna Stronałyżka miodu Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do tego zimne masło (100g) i siekamy nożem, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy jajko, cukier i sól i szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy(...)gładkiego sosu czekoladowego. Masę czekoladową wylewamy na schłodzoną masę karmelową. Całość musimy schować do lodówki do całkowitego stężenia. Artykuł Tarta czekoladowo karmelowa pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneChata gdzieś nad jeziorem. Zimno, wieje, pada, liście dawno pospadały z drzew. Ogień buzuje w kominku. Noże idą w ruch. Papryka, cebula, marchewki i pęczak. Wspólnie gotujemy obiad. Wspaniale jest odczarowywać miejsca, wracać pamięcią do dzieciństwa tworząc jednocześnie nowe wspomnienia. Dzięki weekendowi spędzonemu w Chacie z moim bratem, z jego partnerką, z moimi dziećmi i Małżonem, dom odżył a przy(...)dolewamy szklankę wody, wsypujemy pół łyżeczki soli. Pęczak powinien gotować się aż do miękkości czyli ok 20 minut. Należy kontrolować ilość wody w potrawie. Można dolać trochę jeśli zbyt szybko jej ubywa. Gdy pęczak jest już miękki, ale nie rozgotowany, doprawiamy go do smaku pieprzem i solą oraz łyżką masła. Świetnie smakuje tez odgrzewamy dnia następnego
Dzieje kuchennej Wiewiórysamymi deserami człowiek żyje. Wiadomo, że na słodkości nie powinno się decydować codziennie, natomiast dobre danie obiadowe, na dodatek przygotowane w miarę prosto i szybko jest prawdziwym skarbem dla rodziny. Szczególnie kiedy są w niej dzieci i wskazanym jest nauczenie ich jedzenia warzyw, w różnej postaci. U nas do czasu przedszkola młodszego wszyscy tak samo chętnie jedli wszystkie prawie(...)bigosu na dawnych weselach? :) Oczywiście jak wiadomo najlepiej jeść surowe warzywa, ale i na ciepło są także wystarczająco wartościowe. Oto wersja obiadowa naszej młodej kapustki, taki rodzaj szybkiego bigosiku. Potrzeba: - 1 główkę młodej kapusty - 3 laski dobrej kiełbasy śląskiej - 1 laska pikantnie doprawionej kiełbasy podsuszanej - 1 duża cebula - pęczek natki pietruszki - duża łyżka kwaśnej śmietany - liść laurowy
I tu będę miała takie teCzyli inaczej mówiąc, grillowany filet z kurczaka . Nie spotkałam innego mięsa które tak szybko dochodzi na grillu . Z kurczaka najbardziej lubię grillowane podudzia . Ale niestety - jak się nie ma tego co się lubi to się lubi to co się ma - tak mówi przysłowie . I w myśl tego musiałam polubić to co mam czyli filet drobiowy. Żeby filecik nie był(...)Teraz wyłożyć mięso . Filet powinien być gotowy po ok 10 minutach . Teraz wystarczy trochę porwanej salaty (jaką mamy pod ręką) ogórka ,szczypiorku i obiad gotowy
Eli GotowanieCześć! Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Jeszcze jestem na etapie testowania i przemyśleń co będę gotować i co będę piec. Jednak przed przystąpieniem do
Pieprzyć z FantazjąMakaron z grzybami i białą kiełbasą jest połączeniem mało oczywistym. Podchodząc do tego przepisu wierzyłam, że się uda, jednak nie przypuszczałam, że będzie aż tak smacznie
Kuchnia BazyliiSkładniki: 1 opakowanie passaty Jamar (500g) 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 10 listków bazylii śmietana 18% kilka plasterków mozzarelli sól pieprz
MojaQchnia.plJesteśmy w samym środku naszych rodzinnych uroczystości imieninowo-urodzinowych. Listopad i grudzień, to miesiące, kiedy te imprezy się kumulują i przechodzą płynnie w Boże Narodzenie. Ale
Posadzone i zjedzoneIdzie wiosna, a wraz z nią tak długo wyczekiwane piękne, słoneczne dni. Czy Was też tak cieszy każdy promyk słońca? Ja staram się korzystać z każdej
Słodkie okruszkim.in. chlebek bananowy, sosy na słodko, leniwe z cukrem i tartą bułeczką, gnocchi z owocowym sosem czy kefirowe racuchy z owocami. W książce przepisy są bardzo łatwe i szybkie. Idealne dla zabieganych. Nie są wymyślne i skomplikowane. Są przystępne dla każdego! Oprawa miękka a w środku piękne zdjęcia dań a także ze wspólnych rodzinnych spotkań(...)talerz, za pomocą drugiego talerza przekładamy o na drugą stronę i znów na patelnię, drugą niż wcześniej stroną. Podsmażamy jeszcze chwilkę i ściągamy z ognia. Smaczny i prosty obiad w kilka chwil gotowy, dodatkowo ze składników które każdy z nas ma w domu. Smacznego! Tytuł; Jajko Autor; Kasia i Zosia Pilitowskie Wydawnictwo; Buchmann Ilość stron; 187 stron
Radość kipiąca uśmiechem.Z czasów dzieciństwa pamiętam, jak mój tata jesienią wykopywał chrzan, a później ścierał go na tarce i robił zapas ćwikły w słoiczkach …a każda
Kulinarny S.O.S.