szybki chleb - 4135 przepisów (strona:41/276)

Zakwas z włoskiej mąki Manitoba 180

grupie Piekarnicza Brać znalazłam piękny bochen upieczony przez Magdę i tak mi się spodobał że też postanowiłam go upiec. Problemy były dwa ale szybko się z nimi uporałam. Zakwas do tego chleba był z włoskiej mąki Manitoba czyli jest to mąka typy 00 a zakupiłam ją w "Piotrze i Pawle", natomiast jeśli takiej nie zdobędziecie to można

Moje Małe Czarowanie
Bułeczki śniadaniowe – podwójnie serowe 211

powoli, partiami, dodajemy ją do masy jajecznej. W zależności od wilgotności sera może się okazać że potrzebujecie tylko 250g mąki. Jeśli ser jest mocno wilgotny, przyda się 300g. Szybko wyrabiamy ciasto na lekko podsypanej mąką stolnicy. Ze względu na zawartość sera to ciasto będzie lepkie. Stolnicę podsypujcie tylko odrobiną mąki – im mniej będzie jej dodane ‘ekstra’, tym bardziej miękkie(...)jeśli zrobiliście ich 8, lub 30-32 minuty jeśli jest to 6 większych bułek. Bułka puknięta dłonią od spodu powinna wydawać głuchy dźwięk, jak dobrze upieczony chleb. Idealne na śniadanie – robi się je szybko, nie wymagają wiele uwagi, jeszcze ciepłe smakują wyśmienicie. Góra jest apetycznie przypieczona i złota od żółtego sera, środek miękki, wilgotny i puszysty dzięki twarogowi. Jeśli

Karo in the Kitchen
DOMOWY CHLEB PSZENNO-ZYTNI 146

ewentualnemu pękaniu chleba podczas wypiekania. Tak przygotowany bochenek wkładamy do nagrzanego uprzednio piekarnika - pieczemy około 45 minut w 220 stopniach - jeżeli skórka zbyt szybko zbrązowieje zmniejszamy temp. do 210-200 stopni.  Po upieczeniu, chleb wyjmujemy i studzimy na kratce. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Tuńczykowa pasta do kanapek 217

pyszna i prosta w przygotowaniu pasta jajeczno - rybna. Robi się ją bardzo szybko, będzie doskonała na przekąskę lub drugie śniadanie. Idealna do chleba, lub jako dip do warzyw. Przygotowałam ją na bazie ugotowanych żółtek i tuńczyka. Tuńczykowa pasta do kanapek Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 6 osób Składniki: 8 ugotowanych  żółtek  1 puszka

Kulinarne przygody Gatity
Chleb pszenny na żytnim zakasie 194

upiecz takich chlebów sto bo jest taki pyszny"... chyba nie. Każda kromka jest lekko wilgotna i wyczuwalny lekkie posmak zakwasu. Wyrabia się go szybko i tak niewiele składników mu potrzeba. Przepis na ten chleb pochodzi od mojej ulubionej blogerki MojeTworyPrzetwory  <3 SKŁADNIKI : porcja na jedną keksówkę500 g mąki pszennej  chlebowej (użyłam 720 )1 płaska łyżeczka

Basia w kuchni
Chleb z jabłkiem i bananem 170

będzie niższy. To był dobry pomysł, bo podczas krojenia okazało się, że chleb jest bardzo delikatny i wyższy bochenek trudniej byłoby kroić. Miękisz chleba jest elastyczny z nutką zapachu owoców. Ciasto właściwe urosło bardzo szybko, bo już po 80 minutach było gotowe do pieczenia. To na pewno za sprawą jabłka, bo każdy chleb z jego dodatkiem rośnie jak szalony

Leśny Zakątek
Chleb żytni na zakwasie ze słonecznikiem 179

zakwasie i na drożdżach na blogu Zapach chleba.Moje chlebki niestety lekko siadły, co widać na zdjęciu. Bardzo szybko urosły i nim się zorientowałam zaczęły wychodzić poza foremkę. Już po pięciu godzinach (mimo, że w przepisie chleb musi wyrastać 10-12 godzin) zmuszona byłam go włożyć do piekarnika. Przy przenosinach do piekarnika lekko klapnął. Całe szczęście stracił tylko

Kulinarne przygody Gatity
Chleb pszenny z czosnkiem 197

Chleb pszenny z czosnkiem...Jasny, pszenny chleb z chrupiącą skórką.O delikatnym aromacie czosnku.Prosty, szybki i pyszny.Komu kromkę?Zapraszam!Składniki:500 g mąki pszennej;50 g świeżych drożdży;1 łyżka oliwy;1 łyżeczka oliwy;250 ml letniej wody;1 duży ząbek czosnku.Po lewej: chleb pszenny razowy z burakami. Po prawej: chleb pszenny z czosnkiem.Sposób przygotowania:Czosnek obrać, przecisnąć

Gospodyni Miejska
Babka cytrynowa – prosta i szybka babka 141

roku, kiedy sięgam po foremki o tym kształcie. Dzisiaj zapraszam na przepis na babkę cytrynową. Babki czy to drożdżowe, czy to piaskowe często mają do siebie to, że szybko stają się suche. Ta babka cytrynowa dzięki dodatkowi śmietany i majonezu długo pozostaje świeża i wilgotna. Babka jest mocno cytrynowa, bo do środka dodajemy zarówno sok z cytryny(...)chwilę miksujemy do połączenia składników Pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Polewamy polewą, lukrem lub posypujemy cukrem pudrem Artykuł Babka cytrynowa – prosta i szybka babka pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Żurek z kiełbasą 112

komukolwiek swojego zdania z czym ma jeść żurek. Najczęściej podaje się z pieczywem lub osobno gotowanymi ziemniakami. Osobiście bardzo lubię żurek z kiełbasą i kromką świeżego chleba. To wariant na niedzielne śniadanie lub szybki obiad. Żurek z kiełbasą osobno gotowanymi ziemniakami także polecam.  Żurkiem zajadano się już na pewno w XIII w., zwłaszcza na wsiach, gdzie była

Dieta moja pasja
Grzanki z bakłażanem, pomidorem i mozzarellą zapiekane w piekarniku 155

Dzień dobry :-) Dziś przepis na szybką przekąskę, u nas kolacja. Grzanki z chleba z pod grillowanym bakłażanem, pomidorem i mozzarellą. Są pyszne, bardzo je lubimy. Można dodać do nich ulubiony sos, ja uwielbiam ze świeżą bazylią. Do takich grzanek możecie użyć bułki lub chleb. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 2 mniejsze bakłażany 3 pomidory starta mozzarella oregano

kruche babeczki
Chleb pszenny na suchych drożdżach – prosty i szybki przepis 135

Bananowy Bez Cukru (151 Kcal) Chleb Pszenny Z Suszonymi Pomidorami Chleb Żytni Z Prażoną Cebulką (203 Kcal) Chleb Żytni Z Ziarnami I Płatkami Owsianymi Artykuł Chleb pszenny na suchych drożdżach – prosty i szybki przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
SZYBKIE PODPŁOMYKI 157

Pyszne, szybkie podpłomyki, to idealna alternatywa dla domowego chleba. Nam posmakowały tak bardzo, iż były już 2 razy i to dzień po dniu. Bajeczne, błyskawiczne, przepyszne, nic tylko zakasać rękawy i w dosłownie pół godziny, możemy wyczarować domowe pieczywo. Inspiracją był ten przepis Składniki: - 240-250g mąki orkiszowej typ700 lub 450 lub pszennej typ650 - 100ml (g) letniej wody

Smaczne Zdrowe
Chleb bananowy z ananasem 178

Muszę powiedzieć, że chleb bananowy jest jednym z moich ulubionych szybkich ciast. I jest idealnym ciastem dla niezapowiedzianych gości. Robiłam już wiele wersji, za każdym razem szukam w necie nowego, ciekawego w smaku przepisu i taki tez znalazłam ( klik ). Czasami zawartość lodówki wskazuje mi co też w chlebku bananowym się znajdzie. Tym razem była to puszka ananasa. A ananas

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Włoska zupa – stracciatella z cukinią. Jak podkręcić bulion z kostki? 181

Środek lata, w domu 30’C i nie ma czym oddychać, a nam zachciało się zupy… Najlepiej szybkiej i lekkiej, takiej którą można zagryźć chlebem. Połączyłam w jeden kilka włoskich przepisów. Stracciatella to bardzo prosta zupa z rejonu Lacjum: do gotującego się bulionu wlewa się masę z jajek i startego twardego sera – czasami z odrobiną semoliny

Karo in the Kitchen