szpinak - 15265 przepisów (strona:790/1018)

Calzone, The Marble Rye (Seinfeld) 218

przez ok. 25 minut. Nadzienie, jakie kto woli. Ja użyłam: 1 mała cukinia ½ kg pieczarek 2 czerwone papryki 4 pomidory 3 ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 300 g świeżego szpinaku 3-4 łyżki przecieru pomidorowego 100 g startego sera żółtego 2-3 kulki mozzarelli, drobno pokrojonej zioła prowansalskie sól, pieprz Warzywa i pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na oliwie (odlej wodę

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z bobem i truskawkami 147

truskawki. Samą sałatkę robi się szybko i prosto – nic skomplikowanego. Podaję składniki na dwie duże porcje. Sałatka z bobem i truskawkami: ok. 100 g mieszanki sałat / roszponki / rukoli / szpinaku 1 – 1,5 szklanki ugotowanego i obranego bobu 1 – 1,5 szklanki małych, słodkich truskawek 2 cebule szalotki 1/2 dojrzałego awokado 3 łyżki oliwy extra virgin 2 łyżki

Poezja smaku
Owsianka z chia i czereśniami 239

utrzymać wagę, obniżają poziom cholesterolu czy ciśnienie krwi. Nasiona chia są z kolei pełne przeciwutleniaczy, zawierają dużo kwasów omega 3, 6x więcej wapnia niż mleko, 3x więcej żelaza niż szpinak, 15x więcej magnezu niż brokuły i 4x więcej selenu niż len. Otręby żytnie są jednymi z najlepiej przyswajalnych ziaren, zawierają duże ilości fosforu oraz błonnika. Wszystkie te składniki świetnie sprawdzają

Dobra karma
LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ 177

Że w kuchni warto „grać w zielone”, wiadomo nie od... Artykuł LETNIA ZUPA Z BOBEM I FASOLKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sałatka nicejska z grillowanym stekiem z tuńczyka 146

fasolki z odciętymi końcówkami opcjonalnie: 2 jajka na twardo 2 świeże steki z tuńczyka w temperaturze pokojowej (lub wcześniej rozmrożone) oliwa sól, pieprz 4 garście mieszanych sałat, u mnie: szpinak baby, sałata karbowana i liście groszku  200 g pomidorków koktajlowych łyżeczka kaparów  na sos: 2 posiekane ząbki czosnku, łyżeczka musztardy dijońskiej, 3 łyżki octu winnego

Chilli Czosnek i Oliwa
10 najsmaczniejszych placuszków z owocami, Kuk Nuk 205

tutejszej kuchni ( informacje pochodzą ze  strony restauracji ).   KUK NUK  mieści się tuż przy rynku (w tym miejscu wcześniej było  Da Vinci ). Na zdjęciu makaron ze szpinakiem i orzechami włoskimi - smacznie, ale ceny nie najniższe, bo restauracja w centrum. Dla wegetarian nie ma za dużego wyboru (kilka dań

Qlinarnie i Qlinarnie
Czy lody odchudzają? 302

moje lody arbuzowe - link. Żadna filozofia, a jest o niebo zdrowiej niż w przypadku sklepowych sorbetów, słodzonych ogromnymi ilościami cukru. Do takich lodów możemy też przemycić niektóre warzywa (np. szpinak czy buraki), których wbrew pozorom wcale nie wyczujemy w smaku. Kremowe lody - tu królują przepyszne lody bananowe. Jedyne co musimy zrobić, to zblendować zamrożone wcześniej bardzo dojrzałe banany (obrane

Powiedz dietom nie
Sałatka z bobem, warzywami i fetą 110

smaku warzyw trzeba dorosnąć lub zwalczyć w sobie wstręt. Ja się nie znam, ja nigdy problemu z nimi nie miałam, no może poza okresem przedszkolnym, kiedy serwowano z lubością szpinak o nieokreślonej konsystencji i nieokreślonym kolorze. Warzywa jeść trzeba, mają w sobie dużo dobroci, witaminy i inne rzeczy, które sprawiają, że umrzemy później, ale za to zdrowsi. W miarę rozwoju

ladykitchen
MAKARON Z KURCZAKIEM I BOTWINKĄ 135

Botwinka blanszowana, jak szpinak jest idealna do sosów, tart, makaronów itp. Tym razem trafiła do sosu z dodatkiem kurczaka i pieczarek, podałam ją z  pysznym pełnoziarnistym makaronem Lubella

Kulinarne Fantazje Marioli
Kino Kulinarne TRANSATLANTYK 'Ants on a shrimp' 186

Świeży chrzan i liść ostrygowy zaostrzyły smaki. Po takim wstępie zastanawiałam się, czym teraz może zaskoczyć mnie danie główne. Pokrzywa i Emilgrana na początku brzmiały dość klasycznie, jak połączenie: szpinak + mozzarella, do czasu, aż podano talerze. Pod prostą nazwą kryło się perfekcyjnie zbudowane danie. Sama nie mogę się zdecydować, czy aby nie lepsze niż pierwsza przystawka!   Delikaty pierożek cappelletti

Spektrum Smaku
Liście botwinki na ciepło 175

nadawały się na  chłodnik . Liście do tego przepisu nie były mi potrzebne, ale były zdrowe i tak ładne, że szkoda byłoby je wyrzucać. Postanowiłam przygotować je podobnie jak szpinak. Wyszły bardzo smaczne, polecam i na ciepło jako dodatek do mięs, i na zimno, polane większa ilością oliwy i posypane pokruszoną fetą.  Ispiracją był   ten  przepis

Stare Gary
Warzyw kubek - dietetyczny i zdrowy posiłek na szybko :) 175

bazylia, kolendra  WIGOR - seler, pietruszka, pasternak, pieprz, kolendra, liść laurowy WITALNOŚĆ - burak, pomidor, papryka, liść laurowy, pieprz  ODPORNOŚĆ - pasternak, czosnek, cebula, por, marchew, pomidor, bazylia DETOKS - kapusta, szpinak, kalafior, natka pietruszki, koperek  URODA - marchew, pomidor, papryka, kolendra  ODNOWA - dynia, seler, pomidor, cebula, pieprz, majeranek  Warzyw Kubek można kupić w różnych wariantach pakietowych - dwutygodniowych, miesięcznych

Zdrowie na języku :P
Panierowane pieczarki z nadzieniem serowym. 158

tylżyckiego - nie kremowego słoiczek kaparów 2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia Sos: 150 ml jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 1 mały ogórek kilka listków szpinaku Wykonanie: Pieczarki oczyścić i usunąć z nich nóżki. Wnętrza grzybów wypełnić serkiem topionym po brzegi. W serku umieścić po jednym lub kilka kaparów. Obtoczyć w masie jajecznej (osolonej), a następnie

zadanie-gotowanie
Borówkowy koktajl białkowy :) 151

ponieważ dodatek nasion lnu i chia spowoduje z czasem zagęszczenie konsystencji na bardzo gęstą.  Składniki: 1 łyżeczka lnu złotego  1 łyżeczka nasion chia  1 garść świeżego szpinaku  1 łodyga selera naciowego 1 szklanka borówek 1 miarka roślinnego białka waniliowego ( SunwarriorPolska Classic Plus ) szczypta cynamonu  1 szklanka napoju roślinnego (u mnie ryżowy) Przygotowanie: Do blendera wrzuć

Zdrowie na języku :P
Tarta z łososiem i brokułami 365

Uwielbiam wytrawne tarty , a tarta z łososiem i brokułami to jedna z ulubionych. Na ogół piekę tartę z wędzonym łososiem i szpinakiem. Tym razem jednak upiekłam tartę z surowym łososiem. Tak pysznej tarty dawno nie jadłam. Dawno też nie piekłam w takim wydaniu! Tarta z łososiem najlepiej smakuje jeśli po upieczeniu odstawimy ją na 15 minut. Wtedy też lepiej się

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania