świątecznych, może znajdziecie coś dla siebie! :) Klikając w opis albo samo zdjęcie zostaniecie przeniesieni na stronę przepisu :) Obiad 1. Rolada schabowa z cukinią 2. Rolada schabowa z mięsem mielonym, szpinakiem i papryką 3. Pierś z kurczaka nadziewana mascarpone 4. Kurczak cytrusowo-rozmarynowy 5. Pierś z kurczaka po hawajsku 6. Pierś z kurczaka w pestkach dyni 7. Roladki z kurczaka
Czerwona Porzeczkapotem cięższe, czyli czerwone w przypadku potraw w sosie to sos ma decydujący wpływa na wybór wina do wina nie należy podawać potraw z octem, unika się też jajek, szpinaku, zup, karczochów i czekolady białe wina serwuje się w kieliszkach wyższych niż do wina czerwonego kuchnie lokalne należy podawać z lokalnymi odmianami wina, dlatego też wtedy, gdy przygotowuje się potrawy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!organiźmie ludzkim, • zawierają 21 pierwiastków śladowych – między innymi cynk, żelazo, miedź, wapno, german (posiada działanie antyrakowe), selen, fosfor. Jest w nich 3 razy więcej żelaza niż w szpinaku, • w ich skład wchodzą takie witaminy, jak B1,B2, B6, C oraz witamina E, • jest to najbogatsze źródło karetonoidów, w tym beta karotenu. Zawiera go więcej
To co kochamposoloną wodę, dodać obrane, pokrojone ziemniaki i gotować 15 minut. • Nastepnie dodać pokrojonego na różyczki brokuła, cukier, i gotować jeszcze 10 minut. • Na koniec wrzucić szpinak na 30 sekund. • Odcedzić warzywa, chwilę odparować, dodać masło, sól, pieprz do smaku i zmiksować blenderem na puree
To co kochamPolskie superfood to: – brokuły – jajka – kasza jaglana – kiszona kapusta – miód – olej lniany – pigwa – siemię lniane – sok z brzozy – szpinak Superzioła: – aloes – babka płesznik – czarnuszka – czosnek – echinacea – imbir – kurkuma – pokrzywa – zielona pietruszka – żeń-szeń Nowości zaliczane do superfood
To co kochamroladek kurczakowych ze szpinakiem i z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa przystawka, szczególnie w towarzystwie poprzednich roladek, o których wspomniałam wcześniej. Składniki: • 3 filety z kurczaka Farsz • 200 g sera typu feta • 1 słoiczek pomidorków suszonych
To co kochamKiedyś, takie smakołyki jak nasiona goji, nasiona chia, zielenina pod różnymi postaciami (jarmuż, roszponka, liście szpinaku), olej kokosowy i inne tym podobne cuda, były gośćmi nieproszonymi w mojej kuchni :) Dlaczego? Trochę przez ich nieznajomość, a trochę może również przez cenę niektórych z nich (za wysoka). Ale przestałam na to patrzeć bo stwierdziłam, że wartości odżywcze są ważniejsze niż cena
Szczęśliwa kuchniaWytrawne naleśniki są świetną propozycją na smaczny obiad. Jednym z moich ulubieńców jest wersja z tofu i szpinakiem. Jednak dziś naleśniki wypełnimy zupełnie czymś innym. Kiedyś myślałam, że sos bolognese nadaję się jedynie do tradycyjnego makaronu spaghetti czy lasagne. Dziś wiem. że wystarczy wypełnić ciasto naleśnikowe tym pysznym sosem i zapiec posypane wegańskim serem, by otrzymać niebanalne danie, które
wegujemystopniach miedzy czasie pora myję i obieram a następnie kroję drobno. Ser żółty kroję drobno. Ogórka kroję w drobną kostkę. Mieszam ze skladnikami sosu. Na dno miseczki kładę świeży szpinak. Nastepnie sałatkę. Upieczonego kurczaka kroje w plastry, układam na sałatce
Gotowanie Patkimakaron faktycznie można błyskawicznie przygotować dodając do niego to, co najbardziej lubimy! Książka - nagroda wędruje do Julii i Kuby, którzy przysłali przepis na makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym z serkiem feta. Połączenie smaków, które pewnie większość z Was doskonale zna, więc dlaczego ten przepis wygrywa? Ano dlatego, że Julka pokazała w swoim wpisie, że oprócz smaku
Moje Kuchenne Rewelacjewysokiej wartości odżywczej. Nadal jest trendy i oby był jak najdłużej, bo nie dość, że wyjątkowo zdrowy to i super smaczny. Trochę więcej z nim zachodu niż ze szpinakiem, choć wiele osób porównuje oba warzywa. Niestety obróbka cieplna jarmużu może zająć nawet 45 minut, ale jak smakuje! Dziś jarmuż (zielony i ciemnofioletowy) duszony w mleku kokosowym z dodatkiem czerwonej papryki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gorzej. Kiedyś przynosiłam coś, co można odgrzać, ale robię to coraz rzadziej, a praktycznie w ogóle. Przede wszystkim dlatego, żeby nie dokładać koleżankom zapachu zup, zapiekanek lub naleśników ze szpinakiem. Kombinuję więc dalej z sałatkami, ale o ile w lecie to były przede wszystkim warzywa z sosem winegret, tak teraz mi one nie podchodzą tak bardzo. Mieszam więc coś "solidniejszego
bistro mamazjedliśmy już 3/4 bochenka, a resztę zapakuję mu jutro do pracy. Wielbicielom zawijanej pizzy polecam również: drożdżowe bułeczki do odrywania z cukinią i fetą stromboli (pizzę warkocz) z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą calzone w 15 minut Chlebowy wieniec z dynią, fetą i oliwkami (pizza zawijana) Składniki: ciasto na pizzę z mąka pełnoziarnistą i ziarnami (z braku dostatecznej ilości mąk użyłam
Chilli Czosnek i OliwaJadłam już ciasta z marchewką, cukinią, szpinakiem... wszystkie smakowały rewelacyjnie. Więc gdy tylko natknęłam się na przepis z wykorzystaniem buraka, nie omieszkałam się go użyć. Robiłam je po raz pierwszy. Jeszcze po upieczeniu byłam przekonana, że nie wyszło, że w środku będzie "breja". Po przestudzeniu konsystencja całkowicie się zmieniła, a gdy kilka godzin później rozkroiłam, zaskoczyło mnie totalnie. Dodaję
Kuchnia w czekoladzie