zaprezentowany przez Hajduczek Naturalnie: klik . Smak warzyw dopełniony jest jogurtowym sosem. PONIEDZIAŁEK Placki z płatków jaglanych z jabłkiem, surówka z marchwii. WTOREK Placek z płatków jaglanych i cukinii, pomidory, szpinak. ŚRODA Ciecierzyca z warzywami w oliwie, kawałki kalarepy CZWARTEK Gulasz z papryki z kremowym sosem PIĄTEK Smażone tofu, kasza, surowka z jarmużu Jeśli macie jakieś swoje hity do pudełka ( które
Kasia SarnaFRITTATA Z SZYNKĄ I SEREM to rodzaj zapiekanego omletu z dodatkami, w naszym przypadku z szynką, serem, cebulką i szpinakiem. Takie śniadanie jest świetnym pomyłem na rozpoczęcie dnia! Artykuł Frittata z szynką i serem pochodzi z serwisu MenMagazine
MenmagazineObiad w pół godziny. Zamiast pomidorków koktajlowych możesz użyć zwykłych (pokrój je na mniejsze kawałki). Jeśli nie masz świeżej bazylii, do pesto dodaj inne zielone liście, np. jarmuż, szpinak lub natkę pietruszki. Składniki: 250 g makaronu spaghetti + 1 łyżka oleju/oliwy + sól ok. 2 szklanki pomidorków koktajlowych 1 opakowanie fety na pesto: 2-3 duże garście świeżego szpinaku/jarmużu/natki
Qlinarnie i Qlinarnieochoty, żeby jeść tak o same. Na szczęście w tacos bez mięsa znalazły swoje miejsce i sprawdziły się idealnie. Uff. Jako dodatki do przygotowania gotowych tacos posłużyły mi świeży szpinak, wegański ser, pomidor oraz, niewidoczny na zdjęciu, sos BBQ . Tacos bez mięsa Wydrukuj przepis Porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 500g marchewki 100g pestek dyni 100g nasion słonecznika
Blendmanmnóstwa zastosowań w kuchni posiadają niesamowite właściwości zdrowotne. Posiadają: 8 razy więcej omega-3 niż hodowlany łosoś 6 razy więcej wapnia niż mleko 3 razy więcej żelaza niż szpinak 2 razy więcej błonnika niż otręby 15 razy więcej magnezu niż brokuły 4 razy więcej selenu niż len Możesz przygotować z nich popularny pudding chia, ale także wykorzystać jako substancja
Zdrowie na języku :Pklei się. Semolinę dodaje się do pizzy lub przygotowuje ravioli, czyli rodzaj kwadratowych pierożków z dekoracyjną falbanką, zrobionych ze świeżego ciasta makaronowego. Włoskie ravioli najczęściej nadziewane są ricottą ze szpinakiem czy grzybami. Nie bez znaczenia jest też sól dodawana do potraw. Kupowana w zwykłym sklepie jest przetwarzana i rafinowana, a ta nie należy do zdrowych. Wybór soli himalajskiej, drobnej
Moja smaczna kuchniasposób i w poszczególnych jej regionach przepis różni się od siebie znacznie. Podstawowymi składnikami zupy są warzywa takie jak: cukinia, fasolka szparagowa, ziemniaki, papryka, często również marchew, groszek lub szpinak. Zupę podałam z drobnym makaronem, notabene ostatnim już w mojej szafce po wycieczce do Włoch. Całkiem ciekawy, lekki przepis. Składniki (na około 4 porcje): 2 ząbki czosnku 1 szalotka
Mango Papajadobrze dobieraj składniki tak: owoc mięsisty, który nada gęstości (banan, mango) + owoc słodki (jabłko, ananas, brzoskiwnia, gruszka) + kwaśny sok (z cytryny, grejpfruta, pomarańczy) + zielona baza (jarmuż, szpinak, rukola) + składnik płynny (woda, mleczko kokosowe, jogurt naturalny). Czasem dodaję też siemię lniane, płatki pełnoziarniste, żurawinę suszoną (!) i inne rzeczy tego typu. To dopiero pychota! A jeszcze przyjemniej pić
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńcałym dniu w pracy jest to naprawdę idealne danie na obiad. Nie byłabym jednak sobą, gdybym ciągle robiła je tak samo :) Eksperymentowałam już z pesto z bazylii , ze szpinaku , pieczonej papryki i jarmużu . Dzisiaj nadszedł czas na pesto z awokado. Jego smak jest nieco delikatniejszy niż tradycyjnego pesto z bazylii, a konsystencja bardziej kremowa. Zdecydowanie polecam wypróbować ten przepis! Czas
Kolizje SmakówDobrze, że w końcu się udało. Danie jest bardzo smaczne i eleganckie. Mięso pozostaje soczyste, a ciasto chrupiące. Nadzienie można dowolnie modyfikować. W następnej kolejności mięsną kieszonkę wypełnię szpinakiem i serem pleśniowym. Składniki: ok. 500 g piersi z kurczaka (2 szt.) ciasto francuskie (gotowe lub z tego przepisu) 8 szt. suszonych pomidorów 150 g mozzarelli sól pieprz jajko (roztrzepane
zadanie-gotowaniezachęciła mnie mocno strona Filozofia smaku ze swoją akcją "Make Bento Not War", gdzie znaleźć można mnóstwo pomysłów i inspiracji. To jak? Zaczynamy! :) Przepis na kuleczki ryżowe ze szpinakiem gości już od jakiegoś czasu na moim blogu. Robiłam z połowy porcji, a i tak wyszło ich całkiem sporo! :) W silikonowej kokilce na muffinki- domowy ketchup. Obok roladki z grillowanej
Czerwona Porzeczkafuzja smaku.Polecam. 1op.szpinaku 1/2szkl.śmietany kremówki 1 mały serek śmietankowy topiony 3 ząbki czosnku masło ser cheddar pieprz gałka muszkatołowa 1op.makaronu spaghetti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło rozgrzać na patelni dodać rozmrożony szpinak i przeciśnięty czosnek.Smażyć,mieszając,na małym ogniu,aż płyn odparuje,dodać śmietanę,doprawić solą,pieprzem i gałkę muszkatołową oraz serek topiony,wymieszać.Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie.Wy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirozgrzany ruszt grilla. W wersji ze zdjęcia są z roszponką, serem, pomidorem, suszonymi pomidorami, majonezem i ketchupem. Oczywiście można eksperymentować z dodatkami. Idealnie nadaje się boczek, ogórek konserwowy, liście szpinaku, sałata lodowa, mozzarella. Zależy co kto lubi. Polecam Emska
Emskie SmakiPorażką okazał się za to groszek. Taki jakiś cherlawy był. To samo tyczy się marchewki - to nie był trafiony pomysł. Na drugim końcu balonu, gdzie jest mniej słońca posiałam szpinak, który toleruje lekki cień, a przy drzwiach balkonowych stoi już od kilku lat donica z ziołami. Wszystko ładnie rośnie, wymaga tylko podlewania, nawożenia, a nawet pielenia! Tak więc zapraszam
Posadzone i zjedzone