szpinak - 15265 przepisów (strona:784/1018)

Makaronowe zwijańce z dynią i orzechami 167

fanfary”. Tadam ; ) Skoro jesień w pełni, to pora na kolejny przepis z dynią. To „coś” podpatrzyłam u Nieesia25 na jej youtubowym kanale. Jej wersja ze szpinakiem przypadła mi do... Źródło

Szybko Tanio Smacznie
15 FIT sałatek do pracy Lunchbox 544

trzech sałatkach pojawił się majonez, który śmiało możemy zastąpić jogurtem. Z ciecierzycą Z winogronami w sosie vinegrette Kapuściana w musztardzie Buraczana Z kuskus i łososiem Z młodego szpinaku i rzodkiewki Z jarmużem i jajkiem Białkowa z łososiem Lodowa z oliwkami w czosnku Dynia z pomidorami Pekińska ze śliwką Kalarepkowa Porowa ze śliwką Oczyszczająca warzywno- owocowa Z kaszą jaglaną

Tradycyjna Kuchnia
Naleśniki z kokosowym twarożkiem. 128

Ostatnio naleśniki coraz częściej pojawiają się na śniadanie, obiad lub kolację.  W wersji śniadaniowej oczywiście na słodko, na obiad i kolację - na wytrawnie  (ze szpinakiem i serem czy z warzywami w stylu meksykańskim).  Ciasto naleśnikowe do dzisiejszego śniadania wykonałam z mąki pszennej graham z dodatkiem jaglanej, a same naleśniki nadziałam twarożkiem wymieszanym z prawdziwą wanilią oraz wiórkami

Poranek na słodko
Tagliatelle z cukinią w sosie śmietanowo-musztardowym 188

kolorowy obiad bardzo przypadł do gustu, nie tylko smakiem, także wyglądem. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. Już dziś życzę Wam smacznego:) Składniki: 400 g makaronu kolorowego tagliatelle (barwiony szpinakiem i pomidorami, możecie zastąpić go makaronem spaghetti lub świderkami) 2 cukinie 200 ml śmietanki 30% 1,5 łyżki musztardy 3 łyżki tartego żółtego sera ząbek czosnku sól

Zasmakuj Kuchni
CALZONE Z KURCZAKIEM I SOSEM BESZAMEL 361

drożdże instant – 4 gramy sól – 1 łyżeczka – 7 gram olej – ¼ szklanki – 50 ml ciepła woda – 300 ml sos beszamel – najlepiej domowej roboty pierś z kurczaka – 1 sztuka świeży szpinak – 1 garść pieczarki – 4 – 6 sztuk czarne oliwki – 6 – 8 sztuk kukurydza – 2 łyżki ser – 4 plasterki szynka – 2 plasterki przyprawa do kurczaka – 1 łyżeczka jajko – 1 sztuka olej

kuchniabellissima.wordpress.com
Cobb salad, Brodka w Filharmonii Podkarpackiej 199

mnie jest smaczniejsza po wymieszaniu wszystkich składników. Możecie je zmieniać wg uznania, pamiętając o grupach: orzechy, warzywa, rośliny strączkowe i nabiał. Składniki: ½ główki sałaty lodowej (lub innej lub szpinaku), porwanej na małe kawałki 1,5 dużej czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę 1,5 dużej żółtej papryki, pokrojonej w kostkę 2 miękkie awokado, pokrojone na mniejsze kawałki ½ szklanki czarnych oliwek, można

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanka z ziemniaków i jarmużu 215

Jest bardzo uniwersalny w zastosowaniu, a w smaku podobny do kapusty, której jest odmianą. Dlatego możemy go stosować m.in. tam gdzie kapustę, chociaż niektórzy zastępują nim również bardzo zdrowy szpinak. Z tym ostatnim ma wspólną cechę tego rodzaju, że podczas obróbki termicznej bardzo mocno zmniejsza objętość. Dlatego jeśli jarmuż np. zapiekamy, jak w przepisie poniżej, koniecznie powinniśmy wziąć

Kulinarna Pokusa
Kiszona brukselka 186

Wyobrażam sobie, że mnóstwo osób widząc nazwę przepisu pomyśli ... błeee, okropność. Większość osób, które znam nie lubi brukselki, chyba nawet szpinak nie ma tylu wrogów, co ta mała, śliczna kapustka. Niechętnych brukselce, zapraszam do lektury innych wpisów na blogu, milszych Waszym kubkom smakowym;) A ja uwielbiam brukselkę w każdej postaci, pod warunkiem, że nie jest rozgotowana. Pomysł na kiszenie brukselki

Codziennik Kuchenny
Jarmuż z ziemniakami 146

przygotowania jarmużu z ziemniakami była chorwacka blitva. Zachwyciłam się tą prostą potrawą, podaną jako dodatek do grillowanych kalmarów. Chorwaci gotują ziemniaki pokrojone w kostkę wraz z boćwiną lub szpinakiem, przyprawiając oliwą z oliwek i cytryną.  Podanie jarmużu z puree ziemniaczanym, to już pomysł Irlandczyków, którzy nadali tej potrawie wdzięczną nazwę - colcannon. Wymieszałam składniki blitvy i calcannon, dodałam trochę czosnku

Codziennik Kuchenny
Dietetyczny krem z zielonych warzyw 112

litra bulionu warzywnego (przepis tutaj ) 3 duże liście młodej kapusty (zewnętrzne ciemnozielone liście kapusty) 1/2 kalarepy + liście 1 szklanka liści jarmużu (oddzielonych od grubych łodyżek) lub szpinaku 1/3 brokuła 1/3 pora ( jasnozielona część) 1 duży ziemniak 2 łodygi selera naciowego 1/2 szklanki mrożonego groszku 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżka cukru sól do smaku kilka łyżek jogurtu naturalnego

Codziennik Kuchenny
Tofucznica, siostra jajecznicy 128

można ich kupić w osiedlowym sklepie, ale znajdziecie je w dobrych sklepach ekologicznych lub internetowych. Ten przepis jest wersją podstawową, tofucznicę robiłam również z cebulką, szpinakiem, pomidorami i pieczarkami. Składniki (porcja dla 1 osoby): 100 g tofu naturalnego 1 dymka ze szczypiorkiem 1/2 łyżeczki płatków drożdżowych 1/4 łyżeczki czarnej soli (Kala Namak) 1/8 łyżeczki kurkumy w proszku

Codziennik Kuchenny
Szakszuka. Jajka sadzone w pomidorach. 262

danie kuchni  marokańskiej, egipskiej,  tunezyjskiej i izraelskiej. Najprościej,  to jajka sadzone w ostrym sosie pomidorowym.  Szakszuka podawana jest z różnymi dodatkami: cukinią, bakłażanem, szpinakiem, papryką, kiełbaskami. Bardzo lubię szakszukę i często ją jadam na śniadanie. Dziś przedstawiam przepis podstawowy, który zmieniam na wiele sposobów.  Danie warto przygotować tak, aby białka było ścięte, a żółtka

Codziennik Kuchenny
Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu 245

zupy: 100 g makaronu konjac 60 g tofu 1 łyżka mąki do panierowania tofu (użyłam ryżowej) 2 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 kapusty pok choi (można zastąpić kapustą pekińską, szpinakiem) 1 łyżka wodorostów wakame 1/2 małej papryczki chili szczypiorek 1/2 łyżeczki czarnego lub białego sezamu Przygotowanie: Bulion zagotować i dodać kapustę pok choi. Blanszować przez 3 minuty, następnie przełożyć kapustę

Codziennik Kuchenny
"Danie inspirowane podróżą 2." - podsumowanie akcji 179

Melanzane alla parmigiana – ulubiona zapiekanka Ratatouille – prowansalski gulasz warzywny Insalata Caprese – sałatka z wyspy Capri Tajski rosół z makaronem, papryką i chili Łosoś w curry z czerwoną papryką i szpinakiem Zielone curry z cukinia i papryka Sałatka szopska 12 przepisów zebranych w akcji Danie inspirowane podróżą 2016 Szwedzkie bułeczki cynamonowe - Kanelbullar autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Grecka Fasolakia #VEGAN autorka: Alicja

Weekendy w domu i ogrodzie
Spaghetti pomidorowe z kiełbasą i oliwkami 170

moim blogu;) Będę Was nimi zasypywać :) w różnych wersjach, bo uwielbiam i warto się tym dzielić;) Mogłabym je jeść codziennie, raz z pomidorami, raz z serem, sosem pieczarkowym, szpinakiem. Wersji może być niezliczona ilość. A każda pyszna i w zależności kto zrobi - inna;) Niekoniecznie z mięsem, choć moi rodzice uwielbiają zawsze makaron spaghetti zjadać z - jakimkolwiek - sosem, ale mięso musi

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania