Dziś zrobiłam taki obiadek na szybko. Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzyjemnością! Kocham Włochy i tą miłością chcę zarazić każdego mojego czytelnika! Skusisz się na dzisiejszy przepis? Makaron szpinakowy z warzywami / 2 porcje Składniki: 2 porcje makaronu z dodatkiem szpinaku 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 bakłażana 1/2 szklanki różyczek brokuła 1 ząbek czosnku 5 łyżek konserwowego groszku 2 łyżki suszonego tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz
Moja smaczna kuchniaKomosa ryżowa z pieczarkami i cukinią Ostatnio na moim blogu widać wysyp szybkich posiłków. Było jednogarnkowe spaghetti , makaron ze szpinakiem , a teraz przyszedł czas na komosę. Komosa ryżowa z pieczarkami i cukinią to świetna opcja dla osób, które dbają o swoje zdrowie. Teraz prawie całe nasze społeczeństwo jest na jakiejś diecie. Eliminujemy z diety gluten, tłuszcze lub po prostu wprowadzamy
Blendmanmożesz przeczytać w poniższym poradniku. W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej ulubione warzywa. W zależności od rodzaju warzyw, gotuj przez czas określony poniżej: 1 minuta – cebula, szpinak. 1-3 minuty – kalafior, brokuł, bób. 2 minuty – cukinia, brukselka, pieczarki. Po upływie tego czasu przełóż warzywka do miski z bardzo zimną wodą z lodem. Warzywa mocz
PysiaGotuje.plSKŁADNIKI: 1 garść świeżego szpinaku 4 truskawki 1 łyżeczka jagód goji 150 ml mleka może być roślinne lub krowie PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Blendujemy na gładki koktajl. SMACZNEGO
Gotowanie Patkipodstawowe składniki tortilli, tanie i dostępne w każdym domu. A wariantów tortilli w zależności od dodatków oczywiście może być całe mnóstwo. Tak oto spróbować możemy tortilli z chorizo, ze szpinakiem, z oliwkami, z pieczarkami nawet. Podawana na ciepło lub zimno, z oliwą lub sosem pomidorowym, z sałata lub na kromce pieczywa - tortilla świetnie smakuje w każdej postaci. Pamiętam
Obiad gotowyskórki i ugotowane w wodzie ziemniaki, które miksuję i mieszam z jajkiem i mąką. W ten sposób przyrządzam gnocchi choć czasami dodaję do środka utarty parmezan, riocotta czy szpinak. Dzisiaj jednak proponują tradycyjne gnocchi bez dodatków w szałwiowym maśle z boczkiem i groszkiem. Gnocchi Składniki: na 4 porcje 500 g ugotowanych ziemniaków 125 g mąki 1 jajko Dodatkowo
codojedzeniaczwartki Moją dzisiejszą zachcianką była zupa szczawiowa . Na tę zieloną i kwaskową zupę miałam ochotę już od dawna. Zupa szczawiowa to kolejny smak dzieciństwa i podobnie jak brukselka czy szpinak ma tyle samo zwolenników co przeciwników, można go uwielbiać lub nienawidzić. Zupa szczawiowa ma charakterystyczny, kwaskowy smak i wg mnie najlepiej smakuje z jajkiem ugotowanym na twardo. Przednówek
Codzienne Gotowaniewersji szpinakowej. Sposób przygotowania zupełnie się nie zmienił: 225 g mąki gryczanej 4 g drożdży instant 150 ml mleka, ciepłego 150 ml wody, ciepłej 3-4 sztuki brykietu mrożonego szpinaku siekanego, rozmrożone olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce i pozostawiamy w ciepłym miejscu do czasu, aż luźna masa podwoi swoją objętość. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju
Kucharzycasuszonych pomidorów przyprawy: vegeta natur, pieprz ziołowy, szczypta soli, lubczyk, majeranek, słodka i ostra papryka opcjonalnie: łyżka przecieru pomidorowego coś smacznego zielonego do posypania - u mnie obowiązkowo, natka, rukola, szpinak, liście rzodkiewki opcjonalnie: tarty drobno dowolny ulubiony ser Przygotowanie: Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż i kroimy na nie za grube półksiężyce. Suszone pomidory, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Makaron gotujemy
Zasmakuj KuchniRewitalizuję się i witaminizuję pijąc smoothie. Mam dla Was prosty i smaczny przepis na przedwiosenne smoothie. Gwoździem mojego marcowego programu dla... The post Koktajl oczyszczający, czyli wiosenne smoohie: szpinak, jabłuszko i pomarańcza. appeared first on MODA
MODA NA BIONUOVO – 29zł ośmiornica/ spianata/ avocado/ limonka/ mięta ZUPPA DI AGLIO – 21zł czosnek/ pikantne salami/ pieczona papryka/ jajko RAVIOLI RICOTTA E SPINACHI – 36zł domowe pierożki/ ser ricotta/ szpinak/ suszone pomidory/ parmezan/ sos maślany PIZZA PROSCIUTTO – 35zł mozzarella/ sos pomidorowy/ oregano/ szynka parmeńska/ rukola Ośmiornica i zupa smakowały nam bardzo – cieszyliśmy się, że trafiliśmy właśnie do miejsca
Kuchnia Bazyliidwojga przerodzi się w ucztę dla podniebienia. Wypróbujcie sami, a gwarantuję, że zakochacie się w tym daniu. Składniki na porcję: -50g makaronu (u mnie tagiatelle ze szpinakiem) -40g gorgonzoli -4 łyżki mleka -pół gruszki -pieprz, sól -ząbek czosnku -pół garści pokruszonych orzechów włoskich U mnie dodatkowo suszone pomidory :) Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
Gawron w rosolepozostała na drugi dzień, trzeba jej zrobić naprawdę bardzo dużo, bo wszystko co dobre znika w oka mgnieniu a więc i ona. 100 g świeżego umytego szpinaku 1 opakowanie sera feta półtłustego pokrojonego w kostkę (półtłusty ładnie się kroi się, tłusty się rozpada) 3/4 szklanki pokrojonych na połówki oliwek 1/2 szklani pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów
Jadło i czytadłoróżnymi dodatkami, to fajna propozycja na zdrowe, sycące i niebanalne śniadanie. Wystarczy dodać ulubione składniki lub to, co akurat mamy w lodówce – do wyboru są świeże zioła, szpinak, pomidory, oliwki, ser feta i inne sery, szynka, wędzony łosoś, cukinia, papryka. Wykonanie Obierz i posiekaj drobno cebulę. pokrój oliwki na pół lub na plasterki. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni. Podsmaż
Eat me! Fit me!