szpinak - 15265 przepisów (strona:773/1018)

Grillowanie w duecie z zieleniną 134

sosy z wykorzystaniem wszystkiego co zielone. Zatem przesyłajcie przepisy na sałatki, surówki, sosy z wykorzystaniem takich warzyw i owoców jak: kiwi, jarmuż, zielona papryka, brokuł, natka pietruszki, brukselka, szpinak, awokado, wszelkiego rodzaju sałaty i zioła, itp. Im bardziej kolorowo na talerzu, tym lepiej, ale zielonego koloru zabraknąć nie może ☺ (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Kulinarne przemyslenia
Schab w sosie śmietanowym z winem 202

winem, śmietaną, rozmarynem i szałwią jest przepyszny! Możesz go podać z kaszą lub ulubioną surówką. U mnie dziś w towarzystwie sałatki z buraka, czarnej komosy ryżowej, gruszki i szpinaku. Składniki: 4 plastry schabu bez kości 1/2 szklanki białego wina 200 g śmietany kremówki 2 łyżki masła + 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duża szalotka 2 – 3 ząbki czosnku świeżo

Moja pasja smaku
Pieczarki nadziewane umajone szpinakiem 106

Bardzo lubię grzyby. Uważam je za przysmak i mogłabym często je przyrządzać. Tak więc dziś będą pieczarki nadziewane z młodym szpinakiem. Danie jest wyjątkowo pyszne i zachwyci nawet "tych co bez mięsa ani rusz..." Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Grecka moussaka ( musaka ) 155

przepisu wychodzi bardzo aromatyczna, Domowa biała kiełbasa Domowa biała kiełbasa Biała kiełbasa większości z nas kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, Cannelloni przepis Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem to moja dzisiejsza propozycja na smaczny Gołąbki Przepis na tradycyjne gołąbki, znane i lubiane w każdym polskim domu. Choć Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami Składniki na kurczaka w sosie

NiePieprz.pl
Pieczone buraki - dodatek do koktajli, obiadu, sałatek jak i ciast 180

sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej   (przepis  TUTAJ ) 2. Sałatka z pieczonymi burakami, fasolką szparagową i serem feta  (przepis TUTAJ ) 3. Carpaccio z pieczonymi burakami, szpinakiem i serem kozim. Całość polana sosem musztardowo-miodowym   (przepis TUTAJ ) 4. Śledzie pod pierzynką, czyli niezawodne połączenie smaków - śledzi, pieczonych buraków i gotowanych jajek (przepis TUTAJ ) 5. Piersi kurczaka

Ugotować
DIETETYCZNA SAŁATKA DO PRACY 186

długiego ogórka zielonego, pokrojonego w długie plastry - 1 mały burak w kolorze pomarańczowym - kilka rzodkiewek, pokrojone w plasterki - garść kiełków z rzodkiewki - dwie garście mieszanki sałat - mała garść liści szpinaku - listki bazylii i mięty dressing: - łyżka oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, 1/3 łyżeczki musztardy miodowej, sól, przyprawy, możesz też dodać 1/2 łyżeczki miodu Całość mieszamy polewamy dressingiem. Lekka

SMYKWKUCHNI
Pestycydy w warzywach i owocach, czyli parszywa dwunastka i czysta piętnastka. 119

pewność, że pochodzą z gospodarstw ekologicznych W 2016 roku   należą do nich: 1. Truskawki 2. Jabłka 3. Nektarynki 4. Brzoskwinie 5. Seler naciowy 6. Winogrona 7. Wiśnie 8. Szpinak 9. Pomidory 10. Papryka 11. Pomidorki koktajlowe 12. Ogórki Czysta piętnastka: - warzywa i owoce najmniej zanieczyszczone pestycydami - nie ma znaczenia, gdzie je kupujemy.  W 2016 roku

Gocha gotuje!
SOK Z POKRZYWY 138

pozbyłam się niechcianego lokatora moich jelit, poprawiło się moje samopoczucie, stan skóry i metabolizm. Co dokładnie robiłam? Przez kilka dni piłam jedynie świeżo wyciskane soki z zielonych liści (jarmuż, szpinak, botwinka), małej ilości owoców (jabłko, pomarańcza) i sporej porcji kiełków (lucerna, kiełki brokuła, słonecznika). Taki detoks nie tylko oczyszcza narządy, ale i doskonale odżywia organizm. Wszystko dzięki wspomnianym wyżej, pełnych

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kluski ze szpinakiem 139

Składniki: 3,5 szklanki mąki jajko 1 szklanka wody 225 g rozdrobnionego szpinaku Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy łyżką do otrzymania gładkiej masy.   W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżką soli. Kiedy woda zacznie się gotować, wkładamy do niej na chwilę metalową łyżkę, taką jak do jedzenia zupy, aby łyżka się zagrzała, wtedy ciasto nie będzie nam się

kulinarnyswiatdomi
,, Wielkanocny zajączek w cieście szpinakowym” 162

Ciasto białe: • 1 ½ szklanka mąki pszennej • 5 jajek • 125g masła lub margaryny • pół szklanki cukru • 3 łyżki cukru waniliowego • 3 łyżki śmietany • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto szpinakowe: • szpinaku • 1 ½ szklanka mąki pszennej • 3 jajka • 125g margaryny • pół szklanki cukru • 3 łyżki cukru waniliowego • 3 łyżki śmietany • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ciasto: Miękkie masło ucieramy z cukrem

Podróż w kulinaria
Pierniczki bożonarodzeniowe 122

temp. 180 C ( wyjmujemy z piekarnika , kiedy nabiorą złocisto brązowego koloru) Na koniec malujemy lukrem ( przepis na lukier  klik) . Możemy lukier zabarwić naturalnie (np. szafran- żółty, sok ze szpinaku  zielony) Ja użyłam barwników spożywczych

Różne smaki w kuchni
Fit obiad. Pierś z kurczaka z kaszą i czosnkiem niedźwiedzim. 917

Dziś przykładowy obiad. Zapewniam Was, że nie chodzę głodna, kilogramy spadają a dania są baaardzo dobre. Czosnek niedźwiedzi już jest więc dodaję go niemal do wszystkiego. Często zastępuję nim szpinak. Mam nadzieję, że tak jak mi tobie również posmakuje taki obiadek. Składniki na dwie porcje : 240 g piersi z kurczaka 100 g ( 1 woreczek ) kaszy jęczmiennej ( bulgur, gryczanej

Jemy Pijemy
Neunkräutersuppe. Wielkanocna zupa ziołowa. 154

powinno znaleźć się w tym daniu! Składniki: 1 cebula (lub jasna część pora) 2 łyżki masła 2 ziemniaki 2 garście posiekanych ziół (9 rodzajów spośród typowych ogrodowych jak: szpinak, pietruszka, koper, szczypior, seler, rzeżucha, tymianek, bazylia, por oraz dzikich np.: pokrzywa, szczaw, mniszek, krwawnik, babka, stokrotka i inne) 800 ml bulionu 200 ml białego wina 2 - 3 łyżki śmietanki jako

zadanie-gotowanie
Szaszłyki smażone na patelni z ziemniaczkami i warzywnymi dipami 162

ziemniaczki: - ziemniaki - włoskie zioła (rozmaryn, tymianek, cząber, bazylia, estragon) - mielona słodka papryka - sól himalajska, pieprz (świeżo zmielone) - ząbek czosnku dodatki: - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (m.in.: brokuły, szpinak, cukinia)  - pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka Rolnik (m.in.: marchew, seler, cebula, soczewica) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka kroję w kostkę, oczyszczone pieczarki przekrawam na pół

Kuchnia co dnia
Naleśniki z mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową z nutą czosnku niedźwiedziego 189

naleśniki: - 1 szklanka wody - 1 szklanka mleka - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżeczka oleju nadzienie: - ser mozzarella - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (brokuły, szpinak, cukinia) dodatki:  - olej rzepakowy do smażenia - suszona bazylia do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przekładamy do miski i miksujemy. Jest ono rzadkie. Rozgrzewam patelnię, przesmarowuję ją  lekko

Kuchnia co dnia