Bezmięsne burgery z fasolką i pieczarkami

Bezmięsne burgery z fasolką i pieczarkami

Bezmięsne burgery z fasolką i pieczarkami

Ten przepis bardzo lubię, ponieważ zawiera stosunkowo niewielką ilość składników, a burgery wychodzą bardzo delikatne i aromatyczne, stanowiąc przy tym sycący obiad. Można podać je osobno na przykład do ryżu czy ziemniaków, można też włożyć w przekrojoną pełnoziarnistą bułkę z dodatkiem warzyw i chyba w takiej formie są najbardziej atrakcyjne. Wybierając fasolkę sięgnęłam po odmianę kidney, której różowy kolor idealnie sprawdza się w burgerach sprytnie udając mięsny składnik. Składniki: 2 puszki fasoli kidney (oko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Autor

Kamila KwietnickaKamila Kwietnicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wegańskie, mielone, bułki, grzyby, fasolka, fasola, rukola, awokado, ryż, ziemniaki, sałata, szpinak, pieczarki, obiad, warzywa na patelnie, mielone pieczarki, ziemniaki na obiad, ryż z warzywami, zdrowe obiady, mielone z warzywami, pieczarki z ryżem, pieczarki do obiadu, ryż smażony

Inne przepisy z Roślinna - blog wegański

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję