szpinak - 15265 przepisów (strona:418/1018)

20 najlepszych przepisów z serami! 564

cukinią i serowymi grzankami Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami(...)Coutances podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressingu Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone babeczki z pecorino Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków

Moja smaczna kuchnia
Smoothie szpinakowe ! 183

Uwielbiam połączenie banan + szpinak, a szczególnie w tym wydaniu. Smoothie wychodzi naprawdę puszyste i leciutkie :) ~ Smoothie szpinakowo-bananowe ~ Składniki: 150g szpinaku (najlepiej świeżego) dojrzały banan Banana obieramy, kroimy na mniejsze części i blendujemy ze szpinakiem na gładki mus. Podajemy w wysokiej szklance

Kuchenny Skrawek Nieba
Sałatka ze szpinakiem, gruszką i gorgonzollą 230

połączenie smaków chodziło za mną od dawna. Słodka, soczysta gruszka i wyrazisty smak sera z niebieską pleśnią. Słodycz miodu i pazur musztardy, delikatność szpinaku i chrupiące orzechy. Musicie spróbować! Składniki: 2 gruszki 100 g liści szpinaku 4 łyżki orzechów włoskich ok 40 g sera gorgonzola Sos miodowo-musztardowy: 1 łyżka octu winnego 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy Przygotowujemy(...)mieszając składniki.  Gruszki obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grube plastry. Na rozgrzanej patelni prażymy podzielone na mniejsze kawałki orzechy włoskie.  Umyty i osuszony szpinak wkładamy do miski (lub układamy bezpośrednio na talerzach), dodajemy pokrojony w kostkę (ok. 1,5 cm) ser gorgonzolę (ten z niebieską pleśnią), plastry gruszki i prażone orzechy. Całość polewamy sosem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Jesienna sałatka z winogronami i serem pleśniowym 228

Pierwszy wpis w Tygodniowym Wyzwaniu Blogowym to coś zielonego. U mnie będzie to sałatka ze szpinakiem i winogronami. Spróbujcie koniecznie! Jest pyszna. Składniki : * garść szpinaku * garść dowolnego mix-u sałat * kilka wiórków marchewki * 2 pomidorki rzymskie * kilka czarnych oliwek * pół sera pleśniowego z dodatkiem orzechów * kilka kulek winogrona * dressing : 2 łyżki oleju lnianego, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki sezamu(...)sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miski, pozostałe składniki pokroić w mniejsze kawałki. Do słoiczka dodać składniki dressingu, wymieszać i polać naszą sałatkę. Podawać od razu np z pieczywem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Ravioli z wątróbką drobiową 244

potrzebna łyżka oleju sól, pieprz Nadzienie: 150g wątróbki drobiowej mała cebula tymianek masło do smażenia żółtko sól, pieprz Sos szpinakowy: łyżka mąki pół szklanki mleka łyżka masła 100g posiekanego szpinaku 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów Do mąki dodajemy jajka, olej, szczyptę soli i pieprzu. Zagniatamy. Jeśli ciasto nie chce nam się kleić dodajemy po trochu przegotowanej wody(...)dociskamy brzegi. Radełkiem wykrawamy pierożki w kształcie rombów. W garnku gotujemy wodę, lekko ją solimy, wrzucamy ravioli i gotujemy około 10 minut (aż wypłyną na wierzch). Jeśli mamy szpinak mrożony, rozmrażamy go i odparowujemy nadmiar wody na patelni. Do rondelka wrzucamy masło i rozpuszczamy. Dodajemy mąkę, mieszamy. Zalewamy mlekiem, dodajemy śmietanę i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Sos w trakcie

Czerwona Porzeczka
Makaron muszle ze szpinakiem 136

Długi weekend sprawia ,że intensywniej działam w kuchni, dlatego powstają nowe i sprawdzone przepisy. Dzisiaj proponuję muszle zapiekane ze szpinakiem. Przystawka w sam raz na dobrą  kolację. Na razie wersja przed włożeniem do piekarnika. SKŁADNIKI Opakowanie  makaronowych muszelek 1 łyżka oleju 1 cebula, posiekana w kosteczkę 500 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego pieprz, sól 5 ząbków czosnku przeciśnięty przez(...)talerzu i odstawić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Dodać cebulę,smażyć na małym ogniu , aż będzie złocista, mieszając od czasu do czasu. Do  cebulki dodać odciśnięty szpinak doprawić solą i pieprzem. Dodać pokruszone sery, czosnek. Chwilę smażyć. Ugotowane muszle nadziać przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni piec 15 minut

W kuchennym oknie Ewy
Tortellini Lidl Seria DeLuxe 194

przypomina nadzienie z pierogów ruskich . Tortelini smakują jak połączenie ziemniaków z borowikami.  Ciasto dobre w smaku przypomina makaron . Moja ocena to 6,5/10 .   Tortellini z Szpinakiem i serem  Ricotta Opis Produktu : Grupa :   Przekąski Nazwa:   Tortellini Nadzienie :   Szpinak z serem Ricotta Firma:  De luxe Dostępność:   Lidl Waga(...)Tłuszcze       g Tortelini w smaku mało wyrażiste . .  Ciasto dobre w smaku przypomina makaron .   Moja ocena to 7/10 . Podsumowanie:   Nr 1.  Tortellini z Szpinakiem i serem Ricotta Nr 2.  Tortellini z serem Ricotta i Lososiem Nr 3.  Tortellini z Borowikami i serem Ricotta Czy kupię jeszcze raz ten produkt moja odpowiedz brzmi

Sylwetka Od Kuchni
Wątróbką ze śliwkami z sokiem z pomarańczy w naleśniku gryczanym na szpinaku z popcornem i grillowaną pomarańczą 236

Pomarańcza, wątróbka, szpinak to potrójne zaskoczenie jak dla mnie niemożliwe połączenie. Ale gdy przygotowałam sobie składniki to w głowie zaczęły pojawiać się same smakołyki. Efekt końcowy przerósł moje oczekiwania, bo nie dość, że soli nie użyłam do tego dania, to wszystkie smaki się idealnie skomponowały i wyrazisty, oryginalny smak miały. Składniki 4 porcje:   100 g kaszy gryczanej niepalonej(...)woda, olej rzepakowy, 6 szt. wątróbki z indyka, ½ białej cebuli, 10 śliwek suszonych, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, 2 pomarańcze, 4 garście szpinaku, mleko, 50 g kaszy gryczanej palonej, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, świeży koperek.   Przygotowanie: Naleśniki (z tej porcji wychodzi ok. 6 szt.): Kaszę zalewamy zimną wodą (300 ml wody na 100 g kaszy) i odstawiamy

Moniki Smakołyki
Szpinak wodny rau muong 193

Dzisiaj jeden z prostszych przepisów, które znamy. W zasadzie najbardziej skomplikowana część to „kupić pęczek szpinaku wodnego czyli rau muong”. Z tego co się dowiedzieliśmy, to szpinak (zwany też wilcem wodnym) jest hodowany w Polsce, więc w zasadzie powinien być … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany... 174

Składniki: FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki POZOSTAŁE: filet z dorsza 2 większe, seler nać 2 gałązki, ziemniaki młode 10 sztuk, marchewka 1 pęczek cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju i dodać posiekany, opłukany(...)szpinak dodać młody, mały seler starty i rzodkiewki starte, podsmażać z 3 minuty dodać twaróg ze Strzałkowa i mieszając połączyć składniki, zostawić do wystudzenia 2 większe filety podzielić na 3 części każdy i na każdym kawałku nakładać szpinak zwinąć roladkę i wykałaczką spiąć roladki ułożyć w naczyniu do ryb w parowarze w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem 558

roladki  z piersi kurczaka. Szybko się je robi a w środku można skryć różne smakołyki i zrobić ciekawą panierkę. W środku tych pysznych roladek ukryłam ser żółty i szpinak. Podałam je z pesso pszenno-gryczanym i sałatką z pomidorków koktajlowych. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka kilka liści szpinaku kawałek żółtego sera ok 100 g sezam i bułka(...)Następnie lekko rozbić i oprószyć solą z pieprzem. Ser żółty pokroić na małe kawałki (aby można było zawinąć je w mięso). Każdy kawałek sera zawinąć w 1-2 liście szpinaku a następnie w rozbite mięsko. Gotowe roladki za panierować w jajku a potem w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Pomidorki

Monia miesza i gotuje
Cieciorka ze szpinakiem 205

stole pojawi się smaczne, zdrowe i odżywcze danie. Pamiętajcie jednak, że cieciorkę dzień wcześniej należy przygotować, czyli namoczyć w wodzie. Składniki:   * 250 g cieciorki * 400 g świeżego szpinaku ( ewentualnie mrożony, w liściach ) * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 100 g serka kremowego - śmietankowy bądź ziołowy ( typu Almette ) * sól, pieprz * gałka muszkatołowa * 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Dzień wcześniej, namoczyć(...)gotować do miękkości. Ugotowaną ciecierzycę odcedzić z wody. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plastry. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, po chwili dodać czosnek - podsmażyć. Liście szpinaku opłukać, ewentualnie odciąć ogonki, dodać do podsmażonej cebuli. Dusić chwile, aż szpinak zmięknie. Następnie dodać ciecierzycę - całość podgrzać. Dodać serek oraz przyprawy - dokładnie wymieszać  i raz jeszcze podgrzać danie. Smacznego

kolorowotorcikowo
C... Conchiglioni nadziewane 357

mielonego* 1 cebula 4-5 pieczarki 1 x pomidory z puszki sól/pieprz/papryka Chilli/czosnek 2 plastry serka topionego  *w zależności od głodnych żołądków II nadzienie: łosoś wędzony na szpinaku, z fetą (ja miałam niebywale ogromny kawał łososia wędzonego), jednak mogę stwierdzić, iż było to ok. 6 dużych plastrów 1 x szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki jogurtu(...)plastry sera topionego, sól, pieprz, paprykę (wg uznania) mieszamy i czekamy. II farsz : w garnku rozpuszczamy masło, podsmażamy 2 pokrojone ząbki czosnku (uważajmy, by go nie przypalić!), dodajemy mrożony szpinak, 2-3 łyżki jogurtu, trochę pieprzu i soli. Łososia i fetę kroimy w kostki. Gdy wszystko będzie pyszne i gotowe, wypełniamy kolejno muszle naszymi farszami. Mięsną wersję posypujemy serem

Kitchens Alphabet
Babeczki z cytrynowymi polędwiczkami na ostrym sosie czekoladowym 208

Babeczki   przygotowałam z ziemniaków, jajek z dodatkiem zielonego groszku i szpinaku, a wewnątrz ukryłam kremowy serek. Z kurczaka wybrałam to co jest najdelikatniejsze, polędwiczki, którym nadałam cytrynowej świeżości , a sos dodał ostro – czekoladowej słodkości. Składniki: Babeczki 12 szt: 60 g serka kremowego Apetina - czosnek i zioła, 300 g ziemniaków, 4 jajka, 200 ml śmietany 18%, 3 garści świeżych liści(...)szpinaku, 100 g mrożonego zielonego groszku, ½ papryczki chili, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, olej rzepakowy, polędwiczki cytrynowe ok. 12 szt.: 400 g polędwiczek z kurczaka, 1 cytryna, pieprz cytrynowy do smaku, 1 łyżka masła klarowanego, pesto: 50 g zielonych oliwek, 2 garści listków bazylii, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka soku z cytryny, 60 ml oleju

Moniki Smakołyki