szpinak ze śmietaną - 1497 przepisów (strona:71/100)

Naleśniki nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta. 211

połączenia fety ze szpinakiem. 4. Gotowy farsz rozsmarować na połowie naleśnika, złożyć na pół, potem znowu na pół do uzyskania kształtu trójkąta. 5. W rondelku umieścić jogurt i pokrojony w drobną kostkę ser. Kiedy ser zacznie się rozpuszczać należy energicznie mieszać sos trzepaczką, aby masa się nie zważyła. Nie gotować! Jogurt można zastąpić śmietaną, wtedy nie ma obaw przez zważeniem

DefinicjaSmaku
Twarożek ze szczypiorkiem 211

jest proporcja sera do śmietany czy jogurtu naturalnego (aby było mniej tłusto). Nie lubię zbyt suchych serków, uważam, że te bardziej płynne smakują dużo lepiej i nie zapychają. W przepisie podaję Wam odpowiednie proporcje, aby twarożek wyszedł w sam raz. Zobacz też: Twarożek na słono z rzodkiewką i cebulką Twarogowe racuchy na kefirze Roladki ze szpinaku z łososiem i twarogiem

Kuchnia Bazylii
Krem szpinakowo-brokułowy 139

mniejsze kawałki. Szpinak wrzuciłam do garnka z bulionem  i gotowałam jeszcze 4 minuty. Brokuła gotowałam w osobnym garnku z wodą z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru przez 5 minut. Po przestygnięciu dorzuciłam brokuła do bulionu z warzywami i wszystko zmiksowałam na gładką masę. Krem podawałam z uprażonym słonecznikiem, olejem lnianym i łyżką śmietany. Smacznego

Receptura smaku
Tarta z salami, serem żółtym, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 272

pomidory. Całość zalewamy śmietaną z jajkami, po czym kładziemy na wierzch plastry salami oraz kawałki sera pleśniowego. Krok 5 Gotową tartę wkładamy do piekarnika na około 30-45 minut, do 180 stopni. Wyjmujemy w chwili, kiedy wierzch się ładnie zrumieni. Podajemy na ciepło, a także na zimno – ja lubię delikatnie ciepłą. Zobaczcie też: Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Kuchnia Bazylii
karnawał w królestwie garów 140

śmietanie   liczi w szynce dojrzewającej pomidorki z pastą z sardynek roladki z szynki z goma wakame sałatka z rostbefem pieczonym   sałatka z awokado i krewetkami sałatka z wątróbką    sałatka z jajkiem i groszkiem pasztet z wątróbki pimientos de padron  daktyle zapiekane rosti/jajko/anchois   zapiekane tartinki z ciasta francuskiego gniazdka z ciasta filo ze szpinakiem

królestwo garów
Schab pieczony/ sos pieczarkowy/ kluseczki szpinakowe 253

plastry -150 ml śmietany 12% - 200 ml wody - masło do smażenia pieczarek - pieprz, sól, - ząbek czosnku Pieczarki i czosnek podsmaż na maśle, podlej wodą. Gotuj 15 minut. Dodaj śmietankę, gotuj 3 minuty. Jeżeli lubisz gęste sosy dodaj mąkę. KLUSECZKI JAGLANE SZPINAKOWO- SEROWE - 2 torebeczki kaszy jaglanej ugotowanej do miękkości i wystudzonej - 250 sera białego - opakowanie liści szpinaku (szpinak usmaż

SMYKWKUCHNI
Pierogi ze szpinakiem i fetą 222

wrzucamy do szpinaku, przyprawiamy. Patelnię zdejmujemy z kuchenki i do masy szpinakowej wrzucamy pokrojoną w kostkę fetę. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. A potem to już tylko sama przyjemność: wałkujemy, nadziewamy i kleimy pierogi. W dużym garnku gotujemy wodę z 1 łyżeczka soli, gotujemy pierogi od momentu wypłynięcia ok. 2-3 minuty. Pierogi podajemy polane śmietaną

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka z makaronem i brokułem 361

 Propozycja dla miłośników brokuła, delikatnych i aksamitnych smaków. Składniki: brokuł, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 2 łyżki

Kuchnia Pełna Pasji
PULPECIKI ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM 195

garście świeżego szpinaku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy Sól pieprz do smaku Dodatkowo 2 l wody 1 kostka rosołowa 2 liście laurowe 1 łodyga selera naciowego 1 marchewka drobno posiekaną 5 pieczarek 1 papryka pokrojona w słupki Sól pieprz do smaku 2 łyżki matki pietruszki 250 ml kwaśnej śmietany np. 18% Mąka

Gotowanie Patki
Zupa szczawiowa – smak wiosny 173

szpinak – wydaje nam się, że mamy porcję dla pułku wojska, ale po ugotowaniu pozostaje mała garstka. Ważne jest, żeby dokładnie umyć szczaw, bo zwykle jest cały w piachu.   Składniki: 200 -300 g szczawiu – dokładnie umytego i odsączonego cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku przetartego przez praskę 2 litry bulionu 2 łyżki masła świeżo zmielony pieprz śmietana

Ugotowane pozamiatane
Śledzie z suszonymi pomidorami 198

Śledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Leśny mech z warstwą malinową 168

dodać szpinak i wymieszać do połączenia. Formę o wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, wyrównać. Piec w 180 stopniach przez ok 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Z zimnego ciasta odciąć wierzch (max 1 cm), pozostałe ciasto przekroić na 2 równe części. Krem śmietanowy: 500 ml   śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru Zimną śmietanę ubić

kulinarnyswiatdomi
Cannelloni i Casarecce z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym 175

Mieszamy szpinak, kurczaka, kukurydzę oraz fasolę. Przygotowanym farszem napełniamy surowe rurki cannelloni. Formę lub naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie masłem. Na dno wykładamy makaron Casarecce, następnie układamy rurki, boki wypełniamy pozostałym farszem. Całość zalewamy sosem beszamelowym (w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy aby powstała nam jasna zasmażka; stopniowo dolewamy mleko tak aby powstał sos o konsystencji śmietany). Zapiekankę pieczemy

VioletoweKucharzenie
Przepisy na surówki 429

Sałata ze śmietaną i jajkiem Sałata z dressingiem jogutrowo-koperkowym Sałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym Sałata z marynowaną fasolką Sałata z ogórkiem Surówka wielowarzywna weselna Surówka wielowarzywna z kapustą pekińską Surówka z buraczka ze słonecznikiem Surówka z czerwonej kapusty I Surówka z czerwonej kapusty II Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem Surówka ze świeżego szpinaku z pomidorem Surówka

Kuchnia domowa Ani
Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy 150

Ostudzony szpinak zmiksować z mascarpone i serkiem kremowym dodając sok z cytryny. Warstwa chrzanowa: 200 g serka kremowego (o temp. pokojowej) mały słoiczek chrzanu Serek wymieszać dodając chrzan w ilości zależnej od upodobań. Warstwa łososiowa: 200 g wędzonego łososia skóra otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny koperek 2 łyżki serka kremowego pieprz mielony 300 ml śmietany kremówki Zmiksować

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania