Wielkimi krokami zbliża się Majówka - a wraz z nią oczywiście rozpoczęcie sezonu grillowego. Zapraszam zatem po przepisy na pyszne potrawy jak i dodatki na domowe grillowanie
Moje Kuchenne RewelacjeSzaszłyki z mielonego mięsa. W mojej wersji z udek kurczaka. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW
BullioSkładniki: 500 g fileta z indyka garść posiekanych świeżych ziół 2 łyżki oleju 1 łyżka maggi 1 łyżeczka suszonych pomidorów 1 łyżka przyprawy do grilla 1/2
czarrna od kuchniMarynata pól szklanki ketchupu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 łyżka octu balsamicznego po dużej szczypcie soli, pieprzu, kurkumy, kminu rzymskiego, suszonego czosnku 1 łyżeczka tymianku 1
Andzia PichciTym razem pomysł na odrobinę nietypową sałatkę Caprese. Sałata ta to jedna z najbardziej popularnych przekąsek we Włoszech. Sałatka Caprese to nic innego jak połączenie soczystych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przed nami Majówka - tradycyjny moment rozpoczęcia sezonu grillowego :) W tym roku małych gronach najbliższych - bo mam nadzieję, że nadal siedzicie w domach dla dobra Was
Moje Kuchenne RewelacjeSałatka Caprese to jedna z ulubionych przekąsek Włochów. Składa się z kilku prostych składników, a jej smak jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Najlepiej smakuje w sezonie letnim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna karkówka z grilla to zaraz po kurczaku jedno z najbardziej popularnych dań przygotowywanych na grillu. Powinniśmy znać kilka podstawowych zasad, jak przygotować mięso aby było
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z buraka i awokado do grilla to bardzo lekki i wyjątkowo aromatyczny dodatek do ciężkich potraw z grilla. Pieczony burak jest w smaku bardzo słodki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Żeberka w coli z grilla to dość oryginalne połączenie, ale tak przygotowane mięso jest kruche, delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Przepis jest niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczony kurczak to danie, które z pewnością może stać się Waszą ulubioną potrawą na niedzielny obiad. Nie potrzebujecie do jego przygotowania poświecić zbyt dużo czasu. Najdłużej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Karkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Twarożek z cebulką i szczypiorkiem to świetna propozycja na śniadanie. Taki twarożek znany jest praktycznie w każdym polskim domu. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a smak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!