pasji - KLIK Przypominamy Wam o tym wydarzeniu, ponieważ mamy dla Was niespodziankę. Zwycięzcy tegorocznej edycji konkursu postanowili przygotować dla Was kilka propozcyji na dania, które możecie przygotować na świąteczny stół. Igor Antoszewski i Michal Wester - zdobywcy I miejsca - przygotowali dla Was pyszną kaczkę z puree z topinamburu i czerwoną kapustę oraz krem z buraka z kozim serem i chrzanem
Plate of Joyteż tak macie, że lubicie jeść daną potrawę przygotowaną tylko przez, na ten przykład, babcie? Babcia Żony Mej robi przy różnych świątecznych wydarzeniach, jak ona to nazywa, gniazdka, czyli roladki z piersi indyczej, pieczone w pieczarkach i cebuli. Inspirowany tym daniem stworzyłem jedną dużą roladę, którą nadziałem pięcioma jajami, a cebulę i pieczarki wykorzystałem również do nadzienia. Samo mięso piekło
BaRepasŚwiąteczne Lasagne Włoska wersja naszego makaronu z makiem i bakaliami. Składniki: · 2 duże opakowania maku, ulubione bakalie(migdały, rodzynki sułtańskie, mieszanka keksowa ,żurawina), 6 jajek, 400g śmietany
Wielki apetytwsadziłam o do gorącej wody i mogłam bawić się dalej. DecoPen to świetne urządzenie, z kórym poradziłą sobie nawet moja 4 letnia córka.Jeśli w tym roku planujecie dekorowanie świątecznych pierników na pewno przyda się wam w waszej kuchni. Jestem pewna,że ten zestaw zawojuje serca waszych maluchów.Od momentu pierwszej próby będą stałą częścia kulinarnego programu każdeo Kinderballu
Wielki apetytznasz języki? Niemiecki,angielski i Polski 10.Komedia czy horror? Horror. 11.Czy masz tatuaż? Tak Pytania Cudaismakiregionu : 1.Kto nauczył Cię gotować? Uczyłam się sama. 2.Owoce czy warzywa? Warzywa 3.Ulubiona potrawa świąteczna? Pierogi 4.Lato czy zima? Lato 5.Ulubiony napój? Mleko 6.Kulinarna podróż gdzie? Jeśli odbyta to Grecja,jeśli wymarzona to Chiny. 7.Pierwsze upieczone ciasto,jakie? Biszkopt z galaretką na ZPT w szkole
Wielki apetytchwilę odwiedzą mnie goście.wpadłam do kuchni i zabrałam się za przygoowanie "małego co nie co".Ciasto wyszło pyszne do takiego stopnia,że śmiało mogę polecić je wam jako świąteczny wypiek. Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mleka 2 łyżki domowego cukru waniliowego (ewenualnie kupny wanilinowy-Polecam Oetker
Wielki apetytpierwszy świętuje razem z wami. Z tej okazji chciałabym złożyć wam wszystkich słodkie,aromatyczne i kaloryczne życzenia. Niech wam wszystko wychodzi tak jak zaplanowaliście i to nie tylko przy świątecznych wypiekach. Pamiętajcie,że jest to okres,w którym jemy dużo i smacznie,więc nie żałujcie sobie nawet przez chwilkę. Dla nas to bardzo ważne święta i wszelkie przygotowania odbywają się
Wielki apetytDługo namawiana przez znajomych postanowiłam przygotować po raz pierwszy domowy zakwas na żurek świąteczny. Okazało się to wyjątkowo łatwe a żurek naprawdę boski. Mając taki zakwas każdy żur Wielkanocny nabierze wyjątkowego, głębokiego smaku. Składniki: 1 litr przegotowanej, ostudzonej wody 1 szklanka mąki żytniej 2 liście laurowe 2 ziela angielskie kilka ziaren kolorowego pieprzu 2 duże ząbki czosnku skórka z chleba
Wielki apetytświęta przygotowaliście razem z moim blogiem i życzę smacznego! A tak na osłodę zobaczcie co się działo podczas Wielkanocy pod naszym dachem. Smacznego! Ps. świąteczne nie tuczy :D Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytJaja faszerowane robiłam po raz pierwszy, ale wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak znalazł, szczególnie świąteczne. Składniki: gotowane jaja pieczarki natka pietruszki papryczka chili sól pieprz bułka tarta masło roślinne Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy ze wszelkich
Wielki apetytroku postanowiłam zabrać się wcześniej za przygotowanie niektórych rzeczy, niezbędnych do wypieków świątecznych. Mam już cukier , ekstrakt waniliowy i cytrynowy . Przyszedł czas na domową masę makową. Przepis jest bardzo łaty, więc nie bardzo rozumiem, dlaczego ludzie kupują gotowa masę makową ze sztucznym miodem i innymi cudami. Dzięki tej masie twój makowiec czy kluski z makiem nabiorą zupełnie innego smaku
Wielki apetytprogram na antenie Radio Plus " Turek pomoże od kuchni " ) odwiedziliśmy restaurację Senso . Początkowo burza mózgów, gdyż trzeba było obmyśleć co dobrego dla was przygotujemy. Padło na stek w iście Świątecznym stylu, gdyż z sosem pomarańczowym i w korzennych przyprawach, podany z kaszą i cebulowym confit. Oczywiście relacji możecie posłuchać dziś (13.12.2013r) w godzinach 18.00-19.00 na antenie Radio Plus
Wielki apetytJedno z moich ulubionych dań świątecznych. Słodkie, bakaliowe po prostu pyszne a do tego robi się je w zaledwie kilka minut. Zapraszam na moją wersję klusków z makiem. Składniki: 200 g maku 50 g masła 1/2 szklanki miodu ulubione bakalie (rodzynki, orzechy, skórka cytrynowa- najlepiej kandyzowana, migdały) opcjonalnie ekstrakt cytrynowy, waniliowy lub alkohol makaronowe muszle - conchiglione kropla oleju rzepakowego
Wielki apetytUwielbiam chatki z piernika wykonane własnoręcznie. Wprowadzają do domu prawdziwy, niepowtarzalny, świąteczny klimat. Jest to moja 3 chatka, ale śmiało mogę przyznać, że z roku na rok wychodzi mi ładniejsza. Nie jest idealna, ale jest moja. W tym roku postanowiłam poszperać w internecie. Znalazłam prawdziwe cudeńko na tym blogu i postanowiłam w tym roku wypróbować właśnie ten przepis. Serdecznie
Wielki apetyt